معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در حوزه آموزش کم هزینه نمیکنیم و در حوزه پژوهش نسبت به همان هزینهای نیز که انجام میدهیم نتیجه نمیگیریم در حالی که عدد قابل توجهی در حوزه آموزش هزینه میشود و ما از آن انتظار داریم لذا مشکلات زیادی در حوزه اقتصاد و صنعت داریم البته ما صنعت نداریم بلکه فقط کارخانه احداث کرده ایم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه پیام نور که عصر امروز در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، گفت: ۴۹ هزار دانشجو خارج از ایران داریم که ۱۲ هزار دانشجوی ما در آمریکا مشغول به تحصیل هستند این در حالی است که دانشجویان چین در آمریکا ۵۳۰ هزار نفر میباشد و عربستان نیز حدود ۵ برابر ما دانشجو در این کشور دارد همچنین هند ۱۴۰ هزار دانشجو در آمریکا دارد.
وی با طرح این پرسش که چرا هنوز وابسته به نفت خام هستیم و اقتصاد ما مبتنی بر دانش نیست، گفت: سیستم اقتصاد دنیا دیگر سیستمی نیست که بتوان با نفت آن را چرخاند با فروش نفت و خام فروشی نمیتوان یک کشور را اداره کرد و صنعتی که پایه آن براساس خام فروشی باشد ارزش افزوده ندارد ما بعد از چین، هند و روسیه با دو سه هزار اختلاف در آمریکا رتبه چهارم را در دنیا در تولید مهندس داریم آیا با این صنعت میتوان این فارغ التحصیلان دانشگاهی را مشغول به کار کرد؟ لذا باید تغییرات جدی در مدل کاری ما اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: ما نیروی انسانی فوق العادهای داریم و پنج میلیون دانشجو در هیچ کشور اروپایی پیدا نمیشود چرا هنوز باید به این نگاه که از ما نفت را به چه قیمت میخرند هر چند در چهار سال گذشته توانسته ایم به مدلهایی دست پیدا کنیم.
ستاری در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش کم هزینه نمیکنیم و در حوزه پژوهش نسبت به همان هزینهای نیز که انجام میدهیم نتیجه نمیگیریم در حالی که عدد قابل توجهی در حوزه آموزش هزینه میشود و ما از آن انتظار داریم لذا مشکلات زیادی در حوزه اقتصاد و صنعت داریم البته ما صنعت نداریم بلکه فقط کارخانه احداث کرده ایم.