چین که با مشکل آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای بزرگ خود به طور جدی دست و پنجه نرم میکند، روشی منحصر به فرد برای مقابله با این مشکل ابداع کرده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شدت آلودگی هوا در چین تا بدان حد است که سالانه موجب مرگ ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر میشود. اما اجرای یک طرح جدید و منحصر به فرد در منطقه به شدت آلوده شیان قرار است مقداری از مشکل مذکور را بکاهد.
چینیها در این منطقه یک برج مکنده ۶۰ متری احداث کرده اند که به جای تشدید آلودگی، مجهز به یک سیستم مکش هوای آلوده و تصفیه آن است. این برج بعد از مکیدن هوا با استفاده از فیلترهای تعبیه شده ذرات معلق موجود در آن را حذف میکند و هوای تمیز را به سمت آسمان پراکنده میکند.
هدف اصلی از ساخت این برج حذف ذرات معلق به شدت مسموم و خطرناک است که به خصوص موجب ابتلای افراد مسن به انواع بیماریهای قلبی و عروقی میشوند. سیستم نصب شده در این برج با استفاده از انرژی خورشیدی کار میکند و متشکل از فیلترهای متنوع و مشبک است.
فیلترهای نصب شده در این برج از نانوذرات خاصی پوشانده شده اند که امکان پاکسازی و حذف اکسید نیتروژن را به وجود میآورد. اجرای این طرح ۲ میلیون دلار هزینه در برداشته و استفاده آزمایشی از این برج در یک مدت کوتاه به کاهش ۱۹ درصدی میزان ذرات معلق خطرناک در محوطهای به وسعت ۱۰ کیلومتر مربع منجر شده است.