تاکنون ۶۵۰ میلیون تومان از سهم ۵ درصدی دانشگاه شریف از بودجه ستاد اقتصاد مقاومتی برای ارتقای تراز بینالمللی پرداخت شده است و این دانشگاه فعلا پروژهای برای ساخت ماهواره ندارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ موحدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در نشست خبری ارائه گزارش عملکرد سالانه دانشگاه که صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد؛ در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره سرنوشت «ماهواره شریف ست»و برنامه دانشگاه برای ساخت ماهوارههای بیشتر گفت: دانشگاه صنعتی شریف بر اساس سفارش سازمان فضایی ایران و مجموعههای مربوطه اقدام به ساخت ماهواره میکند و ماهواره دوستی و شریف ست هم از این نوع بودند که پروژه آن را تکمیل کرده و تحویل دادیم.
وی درباره پرتاب ماهوارهها ادامه داد: پرتاب ماهواره سیاست گذاری کشوری است و مسئولان و سازمان های مربوطه آن را انجام می دهند، از این رو سازنده ماهواره به آن بحث ورود پیدا نمی کند. درواقع ما قرارداد برای ساخت ماهواره را منعقد می کنیم و بحث پرتاب ماهواره را سازمان های مربوطه انجام می دهند اما این آمادگی را داریم که هر زمان قرار به پرتاب ماهواره شد در کنار آنها حضور پیدا کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف نیز درباره پروژه های دیگر گفت: سازمان فضایی کشور در حال بررسی است و فعلا پروژه فعال دیگری را در این زمینه برای دانشگاه شریف نداریم.
سیم چی معاون بین الملل دانشگاه صنعتی شریف نیز در پاسخ به خبرنگار دانشجو درباره بودجه ستاد اقتصاد مقاومتی برای ارتقای تراز بینالمللی برخی دانشگاه ها گفت: بودجه تعیین شده از طرف سازمان برنامه و بودجه کمکی است که آنها به ارتقای بین المللی شدن دانشگاه های برتر دارند.
وی ادامه داد: طبق مصوبه کارگروه وزارت عتف، دانشگاه های برتر برای ارتقای رتبه بین المللی خود باید یک درصد از بودجه های هزینه ای دانشگاه و سه درصد از بودجه اختصاصی را هزینه کنند.
سیم چی با اشاره به پیش بینی 400 میلیارد تومانی وزارت علوم برای بودجه ستاد اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: تاکنون 12 میلیارد تومان از این بودجه یش بینی محقق شده است.
وی با بیان اینکه 17 دانشگاه از این بودجه سهم دارند، اظهار داشت: با افزایش تعداد دانشگاهها در این مسئله، سهم آنها از بودجه پیش بینی شده کاهش یافته و دانشگاه صنعتی شریف دارای سهم 5 درصدی است و از 12 میلیارد تومان محقق شده حدود 650 میلیون تومان آن مربوط به دانشگاه شریف بوده است.
به گفته وی وزارت علوم برای ارتقای تراز بینالمللی شدن 17 دانشگاه منتخب حدود 40 میلیارد تومان هزینه خواهد کرد.