رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: دوران دانشآموزی بهترین زمانی است که میتوان پرداختن به پژوهشهای کاربردی برای رفع مسائل مهم را نهادینه کرد.
فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان داشت: برای به ثمر نشستن یک حرکت طبیعتاعوامل مختلفی دخیل هستند و یکی از آنها ایجاد شور و هیجان در دانشآموزانی است که میخواهند چنین مسیری را آغاز و طی کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن برای کاربردی کردن یک پژوهش باید بین اجزای مختلف فرآیند هماهنگی و همکاری وجود داشته باشد تا درنهایت اتفاق خوبی رخ دهد.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان اظهار داشت: با توجه به رسالتی که پژوهشهای دانشآموزی دارند، خیلی به دنبال این نیستیم که حتما آنها تجاریسازی شوند؛ اما این مسئله را هم انکار نمیکنیم که برخی از پژوهشهای بخش دانشآموزی به ویژه در جشنواره جوان خوارزمی قابلیت تجاری سازی شدن دارند.
وی بیان کرد: ازاین رو با یکسری از افراد و سازمانهایی که میتوانند این امر را تسهیل کنند وارد گفتگو شدیم و حتی تفاهمنامههایی را منعقد کردیم تا پژوهشهای دانشآموزی با قابلیت، تجاری سازی شوند.
مهاجرانی عنوان کرد: امسال برای اولین بار در جشنواره جوان خوارزمی شاهد حضور سرمایهگذارانی بودیم که طرحهای دانشآموزی ارزشمند را برای کاربردی کردن انتخاب میکردند.
وی در پاسخ به این سوال که برگزاری جشنوارهای مختلف برای تقدیر و معرفی پژوهشگران برتر چه اندازه میتواند جایگاه کاربرد پژوهش در کشور را ارتقا دهد، توضیح داد: به نظر من جشنوارههایی همچون خوارزمی عملکرد قابل قبولی را در کاربردی کردن پژوهشها دارد و هرچند که ممکن است در مواردی با ایراد روبهرو باشد، اما تاکنون به خوبی عمل کرده است.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: در سالهای متوالی شاهد بودیم که دانشآموزان تقدیر شده در جشنوارههای پژوهشمحور مختلف در دوران دانشجویی هم با طرحی نو به رقابتها راه یافتند و تجلیل شدند که این امر نشان میدهد به خوبی نهال پژوهش در آنها کاشته شده است.
وی تاکید کرد: باید پرداختن به کارهای پژوهشی و انتخاب کردن موضوعاتی که به حل مسئلهای از مسائل جامعه منجر شود را از دوران دانشآموزی در نوجوانان و جوانان خود نهادینه کنیم.