نخستین دوره مسابقات ملی موت کورت حقوق فضا در کشور با همکاری موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان فضایی ایران، آرمان پیشینی سرپرست مرکز روابط و همکاریهای بین الملل سازمان فضایی ایران گفت: سازمان فضایی ایران با همکاری موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران و همراهی پژوهشگاه هوافضا و دانشگاه شهید بهشتی اقدام به برگزاری نخستین مسابقات دور ملی موت کورت حقوق فضا در کشور کرده است.
پیشینی افزود: فراخوان این رویداد، مدتی پیش از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان فضایی ایران وشبکههای مجازی این مرکز صورت گرفت و تاکنون ۱۳ تیم از تهران و چهار شهر بروجرد، قم، تبریز و شیراز در این رویداد ثبت نام کرده اند.
سرپرست مرکز روابط و همکاریهای بین الملل سازمان فضایی ایران گفت: مسابقات موت کورت حقوق فضا در واقع نوعی شبیه سازی دادگاههای بین المللی با استفاده از یک پرونده فرضی است که در آن تیمهای شرکت کننده باید در مقابل قضات که اغلب از صاحب نظران و اساتید برجسته حقوق کشور هستند یک بار در مقام دادستان و بار دیگر در مقام وکیل مدافع قرار گرفته و نقش آفرینی نمایند.
وی افزود: امروزه بدلیل افزایش تعداد بازیگران نقش آفرین در فضا، ورود بخش خصوصی به این حوزه و همچنین تغییر نگرش فعالیتها از حالت اکتشافات صرفا پژوهش محور به تجاری محور، فعالیت در فضای ماورای جو بیش از گذشته با چالشهای نوین مواجه شده است.
آرمان پیشینی خاطر نشان کرد: در طی چهل سال گذشته، معاهدات پنج گانه فضایی و برخی قطعنامههای بین المللی در حوزه ماورای جو، توانسته اند با ایجاد چارچوب و ساختارهایی کلی، فعالیت کشورها به ویژه دولتها را در این بخش هدایت و کنترل نماید، اما به نظر میرسد ماهیت تفسیر پذیر این متون، در کنار پیشرفت فناوری و تغییر دیدگاه ها، دیگر پاسخگوی طیف وسیع برنامههای فضایی قرن بیست و یکم بویژه برنامههای تجاری بخش خصوصی نباشد.
پیشینی گفت: این اهمیت موجب گردیده است که سازمان فضایی ایران در طی چند سال اخیر بصورت ویژه به حوزه حقوق بین الملل فضا توجه داشته و یکی از برنامهها و نقاط تمرکز سازمان فضایی ایران بسترسازی و ایجاد علاقمندی در دانشجویان رشتههای حقوق بینالملل، با برنامههایی همچون برگزاری رقابت سراسری موت کورت در حوزه حقوق فضا است.
سرپرست مرکز روابط و همکاریهای بین الملل سازمان فضایی ایران گفت: در این رویداد که تقریبا پنج ماه به طول خواهد انجامید، تیمها در طی دورههای آموزشی کوتاه مدت و در قالب اردوهای یک روزه علمی علاوه بر آشنا شدن با شرایط برگزاری این رقابت، آموزشهای تخصصی لازم را دریافت و با حضور اساتید مطرح این حوزه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
در نهایت تیم برنده دور ملی برای شرکت در رقابت منطقهای که در استرالیا برگزار خواهد شد با حمایت سازمان فضایی ایران حضور خواهند داشت.