مسئول معاونت جهادی سازمان بسیج دانشجویی از گروههای جهادی فعال و داوطلب برای کمک به باغهای استان کرمان دعوت کرد که با کار جهادی مانع از بین رفتن محصولات کشاورزان توسط ملخها شوند.
صادق مفرد، مسئول معاونت سازندگی بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: عدم مبارزه جدی دولت عربستان در کنترل ملخها سبب شد تا ملخهای این کشور به سمت ایران آمده و وارد کشور شوند؛ ملخها از تنگه هرمز عبور و استانهای جنوبی کشور از جمله خوزستان، بوشهر، فارس و جنوب استان کرمان را آلوده کردند. بارندگیهای اخیر در جازموریان و پوشش گیاهی خوب، بافت خاک و رطوبت مناسب این منطقه را مستعد برای تکثیر ملخهای صحرایی کرد.
وی افزود: این ملخها اکنون بیشتر در دشت جازموریان مستقر هستند. ملخهای بالغ مهاجر پس از تغذیه و تولیدمثل اقدام به تخمریزی در پهنه جازموریان کردند، هر یک از این ملخها به طور معمول امکان تولید صد ملخ دیگر را دارند و تخم گذاریهای خود را نیز در عمق ۱۰ سانتیمتری زمین در این منطقه انجام دادهاند. ملخ بالغ مدام درحال تخم گذاری و جابجایی هستند و به هیچ خوراکی اعم از باغات خرما و پرتقال، و مزارع رحم نمیکنند.
مفرد یادآور شد: کشاورزان جنوب کرمان بعد از گذشت سختیهای فرآوان در سالهای خشکسالی و محدودیتهای صادراتی محصولات کشاورزی گذشته، امسال چشم امیدی به حاصل زحمات خود دارند؛ چرا که باز شدن مسیر صادرات گوجه و پیاز موجب افزایش قیمت این محصولات شده و کشاورزان منطقه با اشک شوق، به آینده امیدوارند. جنوب کرمان یک منبع غذایی برای ملخها به شمار میرود و اگر مسئولان نتوانند از پسِ کنترل این حشرات برآیند، بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی این دیار در خطر نابودی قرار خواهد گرفت. مردم این مناطق اکثرا بلوچ بوده و ۹۹ درصد این مردمان کشاورز هستند. این مناطق که از نقاط به شدت کم برخوردار کشورمان میباشد، شاهد کشاورزان کپر نشینی است که منتظر بهره برداری زحمات خود در زمینهای کشاورزی هستند. اما اگر به موقع، پرونده سیاه ملخهای سعودی بسته نشود، این حشرات زرد، خساراتی به مراتب بدتر از خشکسالی به این دیار وارد خواهند کرد.
مسئول معاونت جهادی سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: تا اواسط تیرماه زمینها و باغات منطقه مهلت دارند تا جان سالم از حملات این ملخها به در ببرند؛ در غیر این صورت درصد قابل توجهی از مردم امکان کشتهای تیرماه را نخواهند داشت و این اتفاق ضربه مهلکی بر اقتصاد ضعیف آنان خواهد زد. گروههای جهادی، مردم منطقه و سازمانهای مسئول در طی دو ماه گذشته فعالیتهای مختلفی را برای کاهش تعداد ملخهای صحرایی انجام دادند، که اعم فعالیتهای آنان رصد نقاط آلوده ، سم پاشی با استفاده از ماشینهای سم پاش شاسی بلند ،سم پاشی هوایی در نقاط صعب العبور،سم پاشی تراکتوری است.
وی ادامه داد: حال با توجه به فرصت محدود باقی مانده برای نابودی ملخهای صحرایی، به نظر میرسد که استفاده بیشتر از ظرفیت گروههای جهادی فعال و توانمند و افزایش سطح مشارکت مردم بومی برای رصد نقاط آلوده و سم پاشی، بهترین راه حل برای خروج از بحران پیش رو میباشد.
مفرد خاطرنشان کرد: از تمامی گروههای توانمند که داوطلب حضور تیمی در مناطق آلوده جازموریان، قلعه گنج، رودبار هستند، دعوت میشود تا برای حل مشکلات مردم این مناطق وارد عمل شوند. برای انجام هماهنگیهای لازم جهت اعزام به مناطق میتوانید از طریق ارتباط با مجمع جهادگران استان کرمان، سیدحسام الدین حسینی (مسئـول مجمع جهادگران استان کرمان)۰۹۱۳۱۴۸۴۷۰۸ اقدام کنید.