فعالیت شتابدهندهها در حمایت از شرکتهای نوپا یکی از مسیرهایی است که رسیدن به مقصد را تسریع میکند. توسعه فعالیت آنها در حوزههای مختلف همچون سلولهای بنیادی نیز رونق را به همراه دارد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرمایه یکی از دغدغههای مهم افرادی است که یک ایده را در سر دارند تا آن را اجرایی کنند. اما افراد صاحب ایده و نوآور باید بدانند که در این مسیر تنها نیستند. این روزها شتابدهندهها با فعالیت خود و تامین بخشی از سرمایه باعث رونق کسب و کارهای نوپا شده اند. آنها با اقدامات حمایتی خود قصد تسریع موفقیت شرکتهای نوپا را دارند تا نقش آنها در اقتصاد و پیشرفت کشور پررنگتر از همیشه باشد.
حوزه سلولهای بنیادی یکی از حوزههای تخصصی است که در دو سال اخیر شاهد رشد خوب شرکتهای دانش بنیان در این حوزه هستیم. خودکفایی در تامین محصولات و خدمات درمانی، اشتغال و کارآفرینی دستاورد فعالیت شرکتها است. همچنین تا به حال بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان با دریافت حمایت از کارگروه ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری محصولات خود را به بازار عرضه کرده اند.
اما با فعالیت و راه اندازی شتابدهندههای تخصصی در استانهای مختلف در این حوزه زمینه بهره مندی از استعدادها و اشتغال زایی نیروهای جوان فراهم میشود. موضوعی که مورد توجه ستاد نیز قرار دارد. در حال حاضر ۵ شتابدهنده در حوزه سلولهای بنیادی در سطح کشور راه اندازی شده است و ستاد برنامه دارد با توجه به ارزش افزودهای که برای کشور ایجاد کردند در راستای توسعه آنها اقدام کند.
معاونت علمی با حمایت از راه اندازی مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در استانهایی همچون فارس، تبریز، دانشگاه تهران و کرمان نیز سعی در توسعه فعالیتها در این حوزه داشته است تا با استفاده از ظرفیتهای موجود در استانهای مختلف گامهای بلندی در توسعه این حوزه برداشته شود. توانایی منحصر به فرد حوزه سلولهای بنیادی مباحث ارزشمند و مهم علوم درمانی است. مطالعات گسترده در این زمینه این نوید را میدهد که بسیاری از بیماریها با بهره گیری از این سلولها درمان شوند. مراکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی نیز در تلاش هستند با بهره گیری از پتانسیلهای موجود در استان نقش موثری در اعتلای دانش پزشکی بازساختی ایفا کند.