سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: طبق قانون هر ساله نیم درصد اعتبارات عمومی به منابع صندوق اضافه شود که این امر موجب از بین بردن محدودیت فضا برای شرکت های دانش بنیان است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو مهدی کشمیری سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم در مراسم رونمایی از بسته همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با پارکهای علم و فناوری که عصر امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در این مراسم علاوه بر امضای تفاهم نامه بین وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی یک تفاهم نامه دیگر بین دانشگاه هرمزگان و پارک علم و فناوری هرمزگان امضا شد. وی تصریح کرد: براساس این تفاهم نامه دانشگاه هرمزگان نزدیک به سه هزار هکتار از اراضی خود را در اختیار پارک علم و فناوری هرمزگان برای توسعه فناوری قرار خواهد داد. سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: نگاه توسعه یافتگی در صندوق جایگاه خوبی دارد و شاید در گذشته اگر صحبت از صندوق میشد ارتباط خوبی بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی با صندوق نبود، اما امروز محدودیتها برداشته شده و شرایط مناسبی ایجاد شده است. کشمیری ادامه داد: اگر میخواستیم از ظرفیتهای بیرونی استفاده کنیم دستمان بسته بود مگر اینکه از صندوقهای پژوهش و فناوری کمک بگیریم. وی گفت: در حال حاضر تنها دو صندلی در صندوق توسعه آوری از سوی معاونت علمی پر شده، اما با این وجود تعامل خوبی بین این دو مجموعه وجود دارد و ما به همکاریهای آینده امیدواریم. سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم تصریح کرد: امروز بستر مناسبی برای فعالیت فناوران و نوآوران در کشور ایجاد شده و شاید نمونه خوب آن امضای تفاهم نامه بین وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی باشد. کشمیری با بیان اینکه ظرفیتهای مناسبی در این حوزه ایجاد شده گفت: روسای پارکهای علم و فناوری با بهره گیری از این ظرفیتها میتوانند علاوه بر توسعه بخشهای مختلف همکاریهای بیشتری با صندوق نوآوری و شکوفایی داشته باشند.
وی با اشاره به اعطای گرنت فناوری از سوی وزارت علوم اظهار کرد: برنامه گرنت فناوری در وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه سال گذشته مطرح شد و توانستیم آن را در قانون بودجه نهایی کنیم. سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ادامه داد: من امروز از وزیر علوم میخواهم برای بحث بودجه به دو نکته مهم نظر ویژه داشته باشد این که هر ساله ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه بخشهای فناوری است و از سوی دیگر در قانون آمده نیم درصد اعتبارات عمومی باید به منابع صندوق هر ساله اضافه شود که اگر این امر محقق شود کمک میکند تا محدودیت فضا برای شرکتهای دانش بنیان نداشته باشیم. کشمیری تصریح کرد: گرنت مالی صرفا در مراکز دانشگاهی و پژوهشی برای توسعه تحقیق و پژوهش مورد استفاده قرار میگیرد. وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم با همگرایی که بین شرکتها و واحدهای فناور ایجاد میشود و از سوی دیگر اجرای گرنت فناوری شاهد توسعه و تجاری سازی فناوری در کشور باشیم.