مدیرعامل یکی از کارگزارهای فن بازار منطقهای استان تهران گفت: فناوران اگر بازار را خوب نشناسند خیلی زود از چرخه تولید حذف میشوند.
متقیان، مدیر عامل کارگزار فن بازار منطقهای استان تهران(بومرنگ)، در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه این کارگزاری از سال ۸۹ فعالیت خود را در حوزه تبادل فناوری آغاز کرده است، اظهار کرد: کار اصلی ما در مجموعه بومرنگ حل مسائل صنعت است.
وی ادامه داد: ما در بومرنگ به شناسایی مشکلات صنعت پرداخته و تلاش میکنیم تا این مشکل را به دست فناوران حل شود. معمولا پس از شناسایی یک مشکل در صنعت طی فراخوانی از شرکتهای دانش بنیان و فناوران درخواست میکنیم در صورتی که راه حلی برای حل این مشکل دارند پروپزالهای خود را ارسال نمایند و در نهایت تلاش میکنیم تا به قرارداد بین طرفین منجر شود.
متقیان با بیان اینکه تلاش کرده ایم تا در همه حوزههای صنعت فعالیت مستقیم داشته باشیم، بیان کرد: در حال حاضر میخواهیم در صنایع مختلف بومرنگ تخصصی ایجاد کنیم و مهمترین حوزههایی که در دستور کار ما قرار دارد مسئله آب، خودرو و صنایع غذایی بومرنگ تخصصی ایجاد شده است و تیمهای مجزایی بر روی آن کار میکنند.
مدیر عامل کارگزاری بومرنگ افزود: تا امروز تمام تمرکز ما بر روی استان تهران بوده، اما برخی پروژههای ملی نیز در برنامه ما قرار داشته که به نتیجه هم رسیده است.
وی در خصوص اینکه اگر مشکلی در صنایع وجود داشته باشد و شرکتهای دانش بنیان و فناور ما توانایی حل آن مشکل را نداشته باشند چه اقدامی صورت خواهد گرفت؟ گفت: در صورتی که شرکتهای دانش بنیان و فناور در داخل کشور نتواند مشکلی را رفع نماید به دنبال انتقال فناوری از سایر کشورها خواهیم بود، اما مهمترین کاری که ما انجام میدهیم این است که تلاش میکنیم یک شرکت دانش بنیان هم راستا با این مشکل پیدا کنیم و با کمک فناوری معکوس در داخل مشکل صنعت را مرتفع نماییم.
متقیان تاکید کرد: ادبیات بروکری متاسفانه در کشور ما هنوز جا نیفتاده و بسیاری از شرکتهای صنعتی فکر میکنند که به انتقال فناوری نیاز ندارند. متاسفانه وقتی عملکرد شرکتهای دانش بنیان را بررسی میکنیم خواهیم دید که بزرگترین مشکل آنها بازار است.
مدیر عامل کارگزاری بومرنگ در همین خصوص افزود: چند نفر انسانی که از نظر فنی عملکرد قوی دارند میخواهند هم زمان کار بازار را نیز انجام دهند و همین مسئله هم باعث شکست بسیاری از شرکتهای دانش بنیان میشود.
وی تاکید کرد: آمارها نشان میدهد که در سالهای گذشته تعداد زیادی شرکتهای دانش بنیان مشغول به کار بوده اند که عملکرد خوبی داشته اند، اما قبل از تولید بازار را به خوبی نشناختند و از آنجا که مایل بودند خودشان کار بازاریابی را انجام دهند به سرعت از چرخه تولید خارج شدند.
متقیان گفت: در همه دنیا مسئله بروکری اهمیت ویژهای دارد و بسیاری از شرکتهای فناور در جهان به جای تمرکز بر روی کار بروکری به مسئله تولید تکنولوژی و علم تمرکز بیشتری داشته و کار بازاریابی را به شرکتهای واسطه میسپارند و در نتیجه سود بهتری نیز نصیب آنها میشود که متاسفانه در کشور ما ادبیات آن به خوبی جای نیفتاده است.
مدیر عامل کارگزاری بومرنگ بیان کرد: در سالهای بین ۹۴ و ۹۵ تا امروز با صنایع بسیار مختلفی در خصوص کار بروکری صحبت و رایزنی کرده ایم و متاسفانه برای آنها هیچ جذابیتی نداشت و یا هر جایی که به مشکل برمی خوردند تلاش میکردند تکنولوژی را از خارج از کشور وارد کنند.
وی با بیان اینکه امسال سال خوبی برای فناوران، صنایع و کارگزاران بوده است، گفت: با توجه به شرایط تحریمی که پیش آمد فرصتی ایجاد شد تا بسیاری از صنایعی که با آنها مذاکره میکنیم استقبال میکنند از اینکه تکنولوژی را که نمیتوانند از خارج وارد کنند از طریق شرکتهای دانش بنیان و فناور داخلی تامین کنند.
متقیان گفت: بسیاری از صنایع ما به دلیل نبود تکنولوژی مورد نیازشان نزدیک به تعطیلی بودند، اما با اعتماد به توان داخلی توانستند چرخ صنعت خود را دوباره به گردش درآورند، اما باید بدانیم که در مقطع حساسی قرار داریم و اگر تیمهایی که در حال حاضر در کشور در حال شکل گیری است نتوانند خدمات مناسبی را ارائه دهند در آینده تحت تاثیر شرایط قرار بگیرند.
مدیر عامل کارگزاری بومرنگ تصریح کرد: متاسفانه گاهی شاهد آن هستیم که پس از برداشته شدن برخی تحریمها دوباره روند واردات فناوری از خارج کشور آغاز میشود و بروکرها باید به این نکته توجه کنند که در یک فرصت طلایی قرار گرفتند و اگر بتوانند بحث تبادل فناوری در داخل کشور را به صورت حرفهای و برنامه ریزی شده توسعه دهند قطعا این اعتماد در آینده نیز حفظ خواهد شد.
وی ادامه داد: وقتی کار به صورت حرفهای ادامه پیدا کند صنعت هم علاقهمند به ادامه کار است.
متقیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه ادبیات کار کارگزاری در معاونت علمی به خوبی جا افتاده و این معاونت حمایتهای شایان ذکری از بروکرها انجام میدهد، اما لازم است تا شهرکهای صنعتی هم به این موضوع ورود پیدا کنند. متاسفانه وزارت صنعت از این مسئله کمی دور است و درگیریهای دیگری دارد و خودشان را وارد این مباحث نمیکنند، اما بخش خصوصی اهمیت این موضوع را درک کرده و به این سمت درحال حرکت است.