جشنواره بینالمللی خوارزمی با عنوان باسابقهترین جشنواره علمی ایران، ۲۸ بهمن ماه با حضور رئیس جمهور برگزار و ۱۵ طرح برگزیده معرفی میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز، نشست رسانهای سی و سومین جشنواره بینالمللی خوارزمی در سازمان امور دانشجویان برگزار شد و علی الیاسی، دبیر جشنواره خوارزمی بیان کرد: جشنواره بین المللی خوارزمی صبح روز دوشنبه بیست و هشتم بهمن ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور مسئولان علمی و فناوری کشور به ویژه رییس جمهور برگزار خواهد شد.
الیاسی اظهار داشت: جشنواره بین المللی خوارزمی رهیافت سنجیدهای برای شناسایی و معرفی طرحهای برتر ملی و قدردانی از دانشمندان، پژوهشگران و نوآورانی است که با دانش و نوآفرینیهای ذهنی و علمی خود دنیای پرتلاطم امروز را به سویی روشنتر و امنتر میبرند، افرادی که با کنکاش و شناخت بیشتر کائنات و قوانین حاکم بر آن و توسعه علمی در زمینههای بهداشت و سلامت، کشاورزی، منابع غذایی، محیط زیست، علوم مهندسی، ارتباطات، مواد و عناصر، آب و خاک و کیهان و ... آسایشی بیشتر را برای مردمان خود و دیگر ملل محقق میسازند.
دبیر جشنواره بین المللی خوارزمی عنوان کرد: این جشنواره که بنیان آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۶ نهاد شد اکنون به عنوان با سابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران، سه دهه افتخار آمیز از برگزاری مستمر و موفقیت آمیز را پشت سر نهاده است.
وی با بیان اینکه مجموع طرحهای داخلی و خارجی دریافتی از سوی دبیرخانه جشنواره حدود ۳۲۸ طرح بوده که از این تعداد ۲۰۳ طرح داخلی و ۱۲۵ طرح خارجی از ۳۵ کشور دنیا است، ادامه داد: جامعه برگزیدگان جشنواره خوارزمی اجتماعی چند هزار نفره است. جامعهای با ظرفیت فوق عالی از دانش، پشتکار، تجربه، خلاقیت، مدیریت و خودباوری که موتور محرکه ارزشمندی برای شتاب بخشیدن به پیشرفتهای علمی و فناوری کشور محسوب میشوند.
جستجو و تورق فهرست بلند برگزیدگان، داوران، اعضای گروههای تخصصی و ارزیابان طرحهای پژوهشی این جشنواره برای هر صاحب نظر و استاد زمینههای تخصصی، دهها و دهها نام آشنا را به چشم میآورد که قضاوت درباره ارتش، کارایی، هدفمندی، تاثیرگذار بودن و پویایی جشنواره بین المللی خوارزمی را آسان میکند.
الیاسی گفت: بایگانی دبیرخانه جشنواره با تمامی پروندههای شرکت کننده در هر دوره بایگانی عکس ها، فیلم ها، خبرنامههای دوره ای، ویژه نامههای چند دهه ای، آیین نامههای برگزاری، آیین نامههای اجرایی، مستندات متعدد چاپی و الکترونیکی، گزارشهای خبری نوشتاری و تصویری که پی در پی در این خصوص منتشر شده اند، بانک اطلاعاتی ارزشمندی را در اختیار ما گذاشته است که پایشگری و رصد نمودار توسعه علمی، گرایشهای تحقیقاتی و صعود و سقوط اقبال به زمینههای علمی کشور را در چهل سال گذشته ممکن میسازد؛ که اگر ظرفیتهای قابل بهره برداری حضور بیش از ۲۰۰ دانشمند خارجی و ایرانی مقیم خارج، از ۵۰ کشور جهان را نیز به آن اضافه کنیم دیگر جشنواره بین المللی خوارزمی یک عملکرد سازمانی، یک سیاست وزارتخانهای و یا صرفا یک همایش بین المللی علمی نخواهد بود.
به گفته وی، جشنواره بین المللی خوارزمی آینه تمام نمایی از پویایی علمی، خودباوری دانش پژوهان و فناوران ایرانی و تلاش مستمر ایران اسلامی در هدایت جوانان و پژوهشگران برای دستیابی به بهترین راههای توسعه پایدار است. در سی و سه سال گذشته ۹۷ نهاد و سازمان دولتی و خصوصی، علمی و اقتصادی، ملی و بین المللی در فهرست حامیان مادی و معنوی این جشنواره قرار گرفته اند که این نیز شاخص دیگری برای سنجش اعتبار، پویایی و اثرگذار بودن جشنواره است.
رقابت در جشنواره خوارزمی برای ۵ بخش مختلف دبیر جشنواره بین المللی خوارزمی با اشاره به پنج بخش رقابت در جشنواره بیان کرد: طرحهای داخلی، طرحهای خارجی، طرحهای ایرانیان مقیم خارج، طرح برگزیده موفق در تولید ملی (برای طرحهای تجاری شده از میان برگزیدگان دورههای قبل) و برگزیده ویژه (برای تکریم فرهیختگان و دانشمندان ایرانی که با یک عمر تلاش موثر در زمینه علمی خود به آبادانی این مرز و بوم همت گماشته اند) بخشهای مختلف جشنواره هستند.
الیاسی تصریح کرد: فراخوان پذیرش طرحها در سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی در فروردین ماه از طریق وبگاه جشنواره و سایر مسیرهای اطلاع رسانی الکترونیکی و پستی در داخل و به چهار زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی در خارج از کشور آغاز شد و ثبت نام متقاضیان در مهر ماه خاتمه یافت. جشنواره بین المللی خوارزمی در محورهای اصلی پژوهشهای بنیادی، کاربردی، طرحهای توسعه ای، اختراع و نوآوری در گروههای تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر، مکانیک، مکاترونیک، فناوریهای شیمیایی، فناوری نانو، مواد، متالوژی و انرژیهای نو، مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات، صنایع و مدیریت فناوری، زیست فناوری و علوم پایه پزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست، علوم پایه، عمران، هوافضا، معماری و شهرسازی، هنر، علوم پزشکی و نظایر آن در سطح ملی و بین المللی فعالیت میکند.
دبیر جشنواره بین المللی خوارزمی عنوان کرد: طرحهای ارائه شده بر حسب موضوع، به صورت الکترونیکی از طریق سامانه برای ارزیابی به ۱۸ گروه تخصصی ارسال گردید. کارشناسان و اعضای هیئت علمی عضو گروههای تخصصی طرحها را براساس ماهیت و شاخصهای تعریف شده ارزیابی نموده و طرحهای برتر به هیئت داوران جشنواره بین المللی خوارزمی پیشنهاد گردید.
معرفی ۱۵ طرح برگزیده در جشنواره بینالمللی خوارزمی وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره ۲۰۳ طرح داخلی و ۱۲۵ طرح خارجی از ۳۵ کشور جهان برای حضور در این رقابت ثبت نام کردند و نتیجه فعالیت چند ماهه در ۱۸ گروههای تخصصی، پیشنهاد ۲۸ طرح از سوی از سوی گروههای تخصصی به هیئت داوران جشنواره شد، ادامه داد: هیئت داوران که بالاترین رکن علمی و تخصصی جشنواره است وظیفه بررسی علمی، فنی، ارزشی و رتبه بندی طرحهای پیشنهادی توسط گروههای تخصصی را به عهده دارد. پس از جلسههای متعدد و دفاع گروههای تخصصی از طرحهای پیشنهادی تعداد ۱۰ طرح داخلی و ۴ طرح خارجی و یک طرح ایرانی مقیم خارج از کشور را از دانشمندان کشورهای استرالیا، چین و کره جنوبی به عنوان برگزیده سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی انتخاب گردید.
دسترسی به طرحهای نوآوران با کمک سامانه کهربا الیاسی درباره ویژگیهای سی و سومین جشنواره بین المللی خوارزمی توضیح داد: در این دوره علاوه بر تمام فعالیتهایی که برای سیاست گذاری، برنامه ریزی، اجرای موثر فرآیندها، نظارت دقیق بر عملکرد گروههای تخصصی، ارتقا و بروزرسانی سامانه ثبت نام الکترونیکی و ... به انجام میرسد؛ در هر دوره اجرای آنها ضرورت دارد. پیاده سازی و تکمیل بانک اطلاعاتی برگزیدگان جشنوارههای بین المللی و جوان خوارزمی نیز به مرحله بهره برداری رسیده است.
وی اظهار داشت: سامانه کهربای خوارزمی (بانک اطلاعاتی برگزیدگان به نشانی kia-kahroba.ir/laureates) که میتوان از طریق اینترنت براساس عنوان طرح، نام برگزیده، کلمات کلیدی، زمینه موضوعی، سال برگزاری، دوره جشنواره و ... به جستجوی اطلاعات پرداخت و در حال حاضر این سامانه با بیش از ۲۰۰۰ رکورد برای بازیابی اطلاعات به زبانهای فارسی و انگلیسی آماده بهره برداری است.