یک تیم پژوهشی از موسسه علم و فناوری پیشرفته کره صفحات OLED با قابلیت کشسان طراحی کردهاند که تحت فشار بالا تغییر شکل نمیدهد و شکل و ظاهر خود را حفظ میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یک تیم پژوهشی از موسسه علم و فناوری پیشرفته کره صفحات OLED با قابلیت کشسان طراحی کردهاند که تحت فشار بالا تغییر شکل نمیدهد و شکل و ظاهر خود را حفظ میکند. این نمایشگر OLED ساختار منحصر بهفردی دارد و از آرایهای از پیکسل تشکیل شده است تا در زمان اعمال نیرو، فشار بین پیکسلها تقسیم شود و بدون اینکه آسیبی به آن وارد شود، کش بیاید.
OLEDهای کششی معمولی به دلیل راندمان پایینشان در هدایت جریان الکتریکی در الکترودهایشان، دارای محدودیتهای تجاری هستند. علاوه براین، OLEDهای کششی قبلی که لایههای الاستیک (با قابلیت کشسان) با لایهای از فیلم نازک لمینت شدهاند که این امر منجر به انتشار پیکسل متفاوت از سایزهای مختلف میشود.
محققان کرهای برای حل این مشکلات، یک سیستم بستر کششی با ساختارهای جزیره مانند در امتداد سطح طراحی کردند که فشار وارد شده را در بستر کشسان توزیع میکند و در نتیجه در حین کشیده شدن سیستم هیچ آسیبی به آن وارد نمیشود.
OLED کششی این محققان از نظر مکانیکی پایدار است و از قابلیت کشش دو بعدی برخوردار است که نسبت به OLEDهای قبلی که فقط از یک سمت قابلیت کشش دارد، برتری دارد. به همین دلیل تیز به راحتی میتوان آنها را در ابزار پوشیدنی و سیستمهای نظارت بر سلامت که روی پوست یا لباس قرار میگیرند، مورد استفاده قرار داد.
به گفته محققان، بستر الکترونیکی که ابداع کردهاند ایجاد نوعی انعطافپذیری جدید در نیمه هادیها و فناوریهای مدار الکترونیکی میشود و تحولی در توسعه ابزارهای الکترونیک ایجاد خواهد کرد.