دانشمندان به تازگی اعلام کردهاند که لاما، نوعی شترسان اهلی بومی آمریکای جنوبی، میتواند برای مبارزه با ویروس کرونا به کمک انسان بیاید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، طبق مطالعات اخیری که توسط یک تیم بینالمللی از محققان انجام شده، آنتیبادیهای موجود در خون لاما قادر به جلوگیری از عفونت ناشی از کووید ۱۹ است. محققان ادعا میکنند که این نخستین آنتیبادی است که به خنثیساز سارس کووید ۲ معروف شده است.
محققان چهار سال پیش روی یک لامای ۹ ماهه به نام وینتر مطالعه کرده و دریافته بودند که آنتیبادیهای این حیوان قابلیت مبارزه با ویروس سارس- کووید ۲ را دارد که این ویروس هماکنون به کووید ۱۹ تغییر شکل داده است.
این نخستین بار نیست که از حیوان لاما در تحقیقات آنتیبادی استفاده میشود. به طور کلی آنتیبادیهای این حیوان در تحقیقات مربوط به ویروس ایدز و آنفلوآنزا به کار رفته است و محققان برای کشف روش درمانی از آنتیبادیهای این حیوان بسیار امیدوارند.
به گفته محققان، چون آنتیبادیهای لاما بسیار کوچک هستند، راحتتر میتوانند با قسمتهای مختلف ویروس ارتباط برقرار کرده و آن را از پا درآورند.
دانیل وراپ، یکی از این محققان، میگوید: آنتیبادی لاما به راحتی میتواند به پروتئین سنبله که روی سطح ویروس کرونا قرار دارد و به واسطه آن به سطح سلولهای انسان میچسبد، متصل شود و مانع اتصال و ورود آن به سلولهای انسان شود و در واقع، ویروس کرونا را خلع سلاح میکند.
به گفته محققان، واکسنهای کووید ۱۹ را باید یک یا دو ماه قبل از ابتلای لاما به این ویروس و ترشح آنتیبادی برای مقابله با کرونا گرفته شود. این آنتیبادیها همچنین میتوانند برای درمان شخصی که در حال حاضر بیمار است، برای کاهش شدت بیماری مورد استفاده قرار گیرند.
محققان میگویند: در حال حاضر راه زیادی باقی است که این واکسنها راهی مراکز درمانی شوند، اما اگر این امر محقق شود، شایسته است که مجسمه لاما برای تقدیر از این حیوان ساخته شود.