دانشمندان با الهام از فیلم «جنگ ستارگان» پوستی مصنوعی ایجاد کردند که قادر به درک حس لامسه است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان سنگاپوری «پوست الکترونیکی» ایجاد کردند که میتواند حس لامسه را بازیابی کند. این نوآوری برای افرادی که از اندام پروتزی استفاده میکند بسیار امیدوار کننده است؛ زیرا به آنها اجازه میدهد تا بافت، دما و درد را حس کنند.
این دستگاه با نام پوست الکترونیکی رمزگذاری شده ناهمگام (ACES) از ۱۰۰ سنسور کوچک ۱ سانتیمترمکعبی ساخته شده است. محققان دانشگاه ملی سنگاپور میگویند که این پوست میتواند اطلاعات را سریعتر از سیستم عصبی انسان پردازش کرده، ۲۰ تا ۳۰ بافت مختلف را تشخیص داده و حروف بریل را با دقت بیش از ۹۰ درصد بخواند.
سرپرست این گروه تحقیقاتی بیان کرد: «انسان برای درک جنس بافت و حس آن باید دست خود را روی آن حرکت دهد، اما این نوع پوست تنها با یک لمس، میتواند انواع بافتها را تشخیص دهد. وقتی حس لامسه خود را از دست میدهید، درواقع بی حس میشوید و کاربرانی که از اندام پروتزی استفاده میکنند با این مشکل روبرو هستند. پس بازسازی نسخه پوست برای دستگاههای پروتزی به افراد کمک میکند تا هنگام دست دادن گرما و لطافت دست را حس کرده و درک کنند فرد چقدر محکم با آنها دست میدهد.»
محققان اظهار میکنند که این مفهوم از صحنهای از فیلم «جنگ ستارگان» الهام گرفته که در آن یکی از شخصیتها دست راست خود را دست داده و آن را با دست روباتیک جایگزین میکند و ظاهراً میتواند دوباره حس لامسه را تجربه کند. این فناوری هنوز در مرحله آزمایش است.