دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: افزایش پذیرش معلمان از طریق ماده ٢٨ و کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی چهارساله نتیجهای جز تضعیف دانشگاه فرهنگیان ندارد.
شمسینی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: نیروی انسانی روح حاکم بر نهاد آموزش و پرورش را تشکیل میدهد و فرآیند تعلیم و تربیت نیازمند معلمانی است مجهز به سلاح تعهد و تخصص تا هدف منظور یعنی آموزش و پرورش دانش آموزان به احسن وجه صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع باید به تربیت اصلیترین رکن مورد نیاز این نهاد موثر، یعنی معلمان نگاه ویژهای داشت و طبیعتا بدون برنامه ریزی، اشراف کامل به فضای موجود و آینده نگری دسترسی به اهداف مد نظر تقریبا غیر ممکن خواهد بود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: متاسفانه در حال حاضر برنامه ریزی دقیق و مشخصی برای تربیت معلمان وجود ندارد و کمبود معلم یکی از اصلیترین معضلات امروز نظام آموزشی ماست، در واقع کمبود شدید معلم بدل به اهرم فشاری شده است که به واسطه آن طرحها و برنامههای مختلفی بدون پشتوانه کارشناسی بر نظام آموزشی ما تحمیل شده و میشود. راه خروج از این بحران تنها در یک جمله خلاصه میشود و آن هم توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی است.
شمسینی افزود: با وجود اینکه فرمایشات رهبر بزرگوارمان، الزامات قانونی و دلایل عقلی و منطقی، همه و همه تاکید بر تقویت و توسعه دانشگاه فرهنگیان دارند، اما به واقع شاهد این هستیم که در این راستا هیچ اقدام عملی صورت نگرفته و تنها طرحهای جایگزین کوتاه مدت مورد توجه قرار میگیرند. عجیب است که متولیان امر همه راهها را امتحان میکنند الا راه درست.
وی بیان کرد: طرح خرید خدمات آموزشی، جذب معلمان حق التدریسی و افزایش پذیرش معلمان از طریق ماده ٢٨ و کاهش ظرفیت پذیرش دانشجوی چهارساله از جمله طرحهایی است که به اسم حل بحران کمبود معلم در حال اجراست و نتیجهای به غیر از تضعیف بیش از پیش دانشگاه فرهنگیان ندارد. مثل اینکه آقایان فراموش کرده اند راه اصلی و درست تربیت معلم از محل دانشگاه فرهنگیان عبور میکند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: در آماری که توسط یکی از مسئولین آموزش و پرورش منتشر شده امسال حدود ٧۵ هزار معلم جذب خواهند شد که از این تعداد چیزی قریب به کمتر از یک سوم سهم دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی است. ممنون میشویم اگر مسئولین محترم در وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان شفاف بگویند که چه موقع تصمیم بر تقویت دانشگاه فرهنگیان دارند؟
شمسینی با بیان اینکه متاسفانه فرآیند تفسیر نادرست از قانون منتج به تخریب و تضعیف نظام آموزشی ما شده است، تصریح کرد: ماده ۶٣ قانون برنامه ششم توسعه صراحتا بر تقویت دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و جذب معلمان از این طریق تاکید دارد، اما مثل اینکه قانون برای آقایان آنقدرها هم لازم الاجرا نیست.
وی اضافه کرد: تقویت و توسعه دانشگاه فرهنگیان و آماده سازی فضای دانشگاه برای پذیرش دانشجویان بیشتر، کار سخت و پیچیدهای نیست و حداقل با برنامههای میان مدت مانند استفاده از فضاهای آموزشی بلا استفاده میتوان چارهای اندیشید، اما صد حیف که عزم و اراده جدی وجود ندارد و تا زمانی که به فکر راه حل ریشهای و بنیادی نباشیم نباید انتظار معجزه داشت.