معاون بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: امروز برخی در دولت به آمال خود که رأی آوردن بایدن بود، رسیدند تا دوباره درهای مذاکره و سازش را باز کرده و پای میز توافقات بنشینند.
یزدی، معاون بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون روی کار آمدن دولت جدید بایدن، رئیس جمهور آمریکا و تاثیراتی که در منطقه میتواند داشته باشد، گفت: سالهای اخیر، چند کنش اساسی در منطقه داشتیم که مهمترین آنها قدس و فلسطین بود. ترامپ دو اقدام خیلی مهم در رابطه با این دو مسئله انجام داد؛ یکی از آنها معامله قرن و دیگری عادی سازی روابط اسرائیل با دولتهای عربی بود.
معاون بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: ترامپ به صورت علنی هر روز قدس و کرانه باختری را تحت فشار قرار میداد تا آنها را به سوی رژیم صهیونستی سوق بدهد. در واقع رویکردی که دولت جمهوریخواه داشت در دوران بایدن، تغییری نخواهد کرد. تنها ممکن است نوع ادبیات بایدن با ترامپ متفاوت باشد؛ اما واقعیت امر و عملکرد هم از یک جنس خواهد بود.
لابی صهیونیسم نقش مهمی در مناسبات منطقه دارد وی با اشاره به اهمیت نقش لابیهای صهیونیسم در مسئله فلسطین، گفت: برخلاف آنچه که ما فکرمیکنیم آمریکا نقشی تعیین کننده درباره مسئله فلسطین در سطح منطقه و جهان ندارد؛ بلکه لابیهای صهیونستی این روابط را تعیین میکنند. اگر خوب دقت کنیم خواهیم دید که در روز اول تحلیف بایدن اکانت توییتر سفارت آمریکا در اسرائیل به نام سفارت کرانه باختری و غزه تغییر میکند و این در ظاهر یعنی، آمریکا کرانه باختری و غزه را سوا از اسرائیل میداند؛ اما چند ساعت بعد به دستور اسرائیلیها این عنوان مجدد به شکل اولیه خود بازمیگردد. این روند و نوع نگاه به مسئله فلسطین در دوره جمهوری خواهها و دموکراتها تفاوتی ندارد و دموکراتها در عمل با پنبه سر میبرند.
یزدی با توضیحی پیرامون رفتار ترامپ در منطقه بخصوص عراق، گفت: یکی از اقدامات مهم و خصمانه ترامپ در منطقه و عراق ترور سردار سلیمانی و مهندس ابومهدی بود که برای اولین بار معاملات را در عراق تغییر میدهد تا مجلس کشور عراق مصوبهای علیه آمریکا و اخراج نیروهای آمریکایی تصویب کند. همین مسئله باعث میشود تا نیروهای منطقه و نیروهای قدس به صورت علنی وارد میدان شده و آمریکا را تهدید کنند. در پی این روند، ضربههای اقتصادی سنگین به آمریکا وارد میشود و این ضربه برای امریکا سنگینتر از نیرویی است که در عراق و منطقه مستقر کرده تا جایی که ترامپ بخش زیادی از نیروهای خود را از عراق و منطقه خارج میکند.
مردم عراق با رویِ کار آمدن باید مواضع خود را تغییر می دادند معاون بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، اضافه کرد: روی کار آمدن باید در ظاهر به این معنی است که دموکرات خوب است و جمهوری خواه بد و تلاش رسانهها این است که بایدن را همانند اوباما انسان خوبی جلوه دهند. مردم عراق نیز با این تصورات در حال حاضر نسبت به آمریکا خوشبین هستند. همین امر موجب شده تا تقید و تعصبی که به خروج آمریکا از عراق داشتند کمرنگ شود.
وی ادامه داد: سیاستهای بایدن ادامه دهنده دولتهای دموکرات پیشین است و با قبل تفاوتی نخواهد داشت. دمکراتها گروهکهای تروریستی را ایجاد و به بهانه مبارزه با تروریست آنها را وارد عمل کردند تا به کشورهای خاورمیانه بروند. گروههای القاعده را به کشور افغانستان و عراق فرستاده و با ایجاد داعش به بهانه کمک به مردم سوریه، آنجا را ویران میکنند.
یزدی با اشاره به مواضع آمریکا در منطقه افغانستان گفت: در دوره ترامپ بیشتر موضع آمریکا در افغانستان بر محور صلح بود، نیروهای آمریکایی در آن منطقه کم شد و در تلاش برای مذاکره با گروهای طالبان بودند که موفق به انجام آن نشدند. همچنین به سمت کاهش تاثیرگذاری بودجه رفتند، اما در دوره بایدن سرعت خروج آمریکاییها کم میشود چرا که ثبات آمریکاییها و ورود نیروهای آمریکا به افغانستان به آسانی به دست نیامده پس نباید به آسانی از دست داد. در کشور عراق هم وضع به همین صورت هست.
رابطه امریکا و عربستان سرد خواهد شد معاون بین الملل بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی، پیرامون سیاستهای ترامپ در مواجهه با عربستان گفت: در دروه ترامپ چندین قرارداد تسلیحاتی بین عربستان و آمریکا امضا شد. سیاستها بیشتر به سمت گسترش خشونت و حمایت از عربستان بود؛ اما در دوره بایدن با توجه به سیاست دولتهای دموکرات مبنی برنمایش دادن جلوه خوب از خود، بدون شک همکاری با دولت بن سلمان و بحث تسلیحاتی هم در ظاهر کم میشود.
وی در پایان درباره مواضع قبلی و کنونی دولت آمریکا دربرابر ایران، گفت: امروز برخی در دولت به آمال خود که رأی آوردن بایدن بود، رسیدند. این جریان مدتها منتظر بود تا دوباره درهای مذاکره و سازش را باز کرده و پای میز توافقات بنشیند. اما من به دولت بعدی امید دارم. دولت بعدی با توجه به شاخصهایی که مقام معظم رهبری فرمودند، دولتی جوان و انقلابی باید باشد. در دولت بعد معادلات تغییر خواهد کرد. مکر و حیله و عملکرد هشت سال گذشته از بین خواهد رفت و صحبت مقام معظم رهبری عملی میشود.