به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت چند بسیج دانشجویی کشور، همایش ۱۳ دقیقه پیرامون دولت سیزدهم پیرامون برنامه و گفتمان اصلی دولت آینده با حضور چندین تن از کارشناسان و فعالین سیاسی و اجتماعی برگزار شد.
محمدحسین قائدشرف، دبیر سابق دفترتحکیم وحدت در این نشست بیان کرد: نمیتوان در سیزده دقیقه درمورد ایده اصلی دولت سیزدهم صحبت کرد و واقعا کار سختی است. اگر بخواهیم برای دولت سیزدهم نسبتی با مردم تعیین کنیم، خط اصلی شفافیت و صداقت است و هر دو کنار هم معنی میدهد. در همین چندوقت اخیر تفاهمنامه ایران و چین امضا میشود و هیچ توضیحی به مردم نمیدهند و طبیعی است که در این شرایط هر شایعهای مانند فروش کیش مطرح میشود. یا یک شبه بنزین را گران میکنند و قائل نیستند هیچ توضیحی به مردم دهند.
وی در ادامه افزود: الان به وضعیتی دچار شدهایم که رئیس جمهور به صروت صریح به مردم دروغ میگوید. ما باید به سمت صداقت ساختاری برویم. صداقت ساختاری یعنی اینکه ساختارهای کشور ما بتوانند فعالیتها و صحبتهای خود را برای مردم تبیین کند و اقناعپذیری صورت گیرد و این مسئله در حال حاضر وجود ندارد. مسئله دیگر شفافیت است که در کنار صداقت معنی پیدا میکند. خیلی از مجموعهها وجود دارند که شفاف هستند ولی مردم را فریب میدهند و حجتی برای صداقت ندارند.
قائدشرف با توجه به مسئله مبارزه با فساد گفت: در نظرسنجیهای اخیر اولویت اولی که مردم در انتخابات مهم میدانند، مبارزه با فساد است. در صورتی که مردم نانی برای خوردن ندارند، ولی اولویتشان مبارزه با فساد است. این مسئله به خاطر این است که مردم دارند میبینند که فساد در نهادهای بالادستی وجود دارد و واکنش نسبت به آن نشان میدهند.
دبیر سابق دفترتحکیم وحدت، اظهار کرد: شفافیت و صداقت داشتن، اصلا کار آسانی نیست و کار پیچیدهای است. الان همین تشکلهای دانشجویی نمیتوانند خودشان را شفاف کنند و این مسئله در نهادهای بالاتر حاکمیت نیز وجود دارد. ما تا الان نتوانستیم یک بار از مردم رأی بگیریم. باید گفت که ما با عملکردمان نماینده مردم نیستیم و آنها را نمایندگی نمیکنیم.
محمدحسین قائدشرف با اشاره به وضعیت حکمرانی کشور، گفت: ما در حال حاضر در وضعیتی هستیم که آدمهایی داریم که دسترسی به رسانه دارند و با استفاده از آن مدیریت انجام دهند ولی نمیدانند که دقیقا میخواهند چه کاری انجام دهند. مطالبه اصلی از دولت سیزدهم باید یادگیری حکمرانی باشد. چون ما روشهای حکمرانی را بلد نیستیم و خیلی جاها شده از عملکرد حاکمیت غافلگیر شده است. مسئله مهم بعدی کادرسازی است. یکسری آدم داریم که حرف دارند اما مدیریت ندارند و برخی نیز برعکس هستند. باید به سمتی برویم که هم فرد حرفدار و هم مدیر داشته باشیم.
وی در پایان گفت: الان به وضعیتی دچار شدهایم که مشکل ما مرغ و تخممرغ و روغن است. دولت آینده این مسائل را به راحتی میتواند حل کند. مسئله اساسیتر این است که نظام ما استراتژی ندارد و دولت سیزدهم باید یک استراتژی فراهم کند. در حال حاضر ایدهای برای نظام دینی مبتنی بر مردمسالاری ذیل ولایت فقیه نداریم. جای حرفهایی که الان میزنیم، واقعا در حال حاضر نیست و باید خیلی زودتر این صحبتها انجام میشد و این ضعف کار ماست.