گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسین حسینی؛ علم روانشناسی خود را حامی و حافظ سلامت روان مردم دنیا میداند و روانشناسان متعهد می شوند که در این مسیر قدم بردارند اما آیا چنین چیزی اتفاق افتاده است؟ دراین چند دهه اخیر؛ سیاست های خاص در روانشناسی اعمال شده است، سیاست هایی که هدف آن خارج کردن این علم از حیطهٔ اصلی آن یعنی اهمیت به سلامت روان انسان ها بدور از هرگونه تعصب یا نگاه شخصی است. میخواهم از سکوتی سخن به میان آورم که جامهٔ تناقض به تن روانشناسی پوشیده است. مقالات و صحبت های مختلفی از افراد سرشناس این علم در سراسر دنیا میشنویم در خصوص سلامت روان کودکان؛ خطرات روانی تهدید کننده کودکان؛ اختلالات درکمین کودکان و...
اما به راستی آنها منظورشان همه کودکان است؟ تاکنون چنین چیزی نبوده است، بلکه آنان پشت دیوار های جنگ زده را نمیبینند. آنها سخنی از آسیب های جدی تهدید کننده کودکان فلسطینی، یمنی، سوری، عراقی و افغانستانی به میان نمی آورند. آنها کودکان هم رنگ و هم ملیت و هم جنس خودشان را کودک میدانند. کسانی که امروزه؛ تز های روانشناسی میدهند و رویکرد های مختلف را توسعه و کشف می کنند، سخنی از آتش شعله ور در مناطق کشتار و جنگ به میان نمی آورند. کودکان فلسطینی، یمنی، سوری، عراقی و افغانستانی؛ در بحرانی ترین شرایط روانی به سر میبرند که میزان آسیب پذیری سلامت روان آنها بسیار بالامیباشد ولی مهر سکوت بر لب های روانشناسان چالش بزرگی برای تعهد آنها به بشریت است. آنها واقعا بیدارند؟
موارد زیر؛ اشاره مختصری به بخشی از این آسیب هاست.
* اختلالات افسردگی
* اختلالات یادگیری:
شامل اختلال دیسلکسیا(اختلال خواندن)، اختلال دیسگرافی(اختلال نوشتن) و اختلال دیسکلکولیا(اختلال ریاضی) می شود. یکی از عوامل موثر در این اختلالات شرایط محیطی است که بحران جنگ اثرات بسزایی در این اختلالات در کودکان دارد.
این ها تنها بخشی از اختلالاتی است که کودکان در مناطق جنگی دچار آن هستند. تروماهای روانی شدیدی که مدام کودکان فلسطینی و یمنی را تهدید می کند. عدم امنیت روانی و کاهش امید به زندگی؛ بدبینی نسبت به آینده و تبدیل شدن به یک انسان ضد ارزش ها نیز بخشی از آثار مخرب این سکوت روانشناسی است. چه کسانی میخواهند که جامعه روانشناسی درباره این مسائل سکوت کند؟ مگر این کودکان جزو انسان ها نیستند که برایشان مقاله های علمی نوشته شود و در سراسر جهان از آنها دفاع شود؟چرا هرگز یک تیم متخصص از روانشناسان دراین مناطق مستقر نشدند تا به وضعیت سلامت روانی این کودکان رسیدگی کنند؟
آنها فقط سرسبزی اروپا را میبینند و کودکان غرق در آتش جنگ منطقه غرب آسیا؛ برای آنها اهمیتی ندارند. آنها سفید پوست اروپایی نیستند تا برایشان در خیابان ها اعتصاب کنند تا به سلامت روانی آنها رسیدگی شود، آنها طعمه جنگ طلبی وقدرت طلبی استکبار جهانی هستند و علم روانشناسی گروگان سیاست های کثیف آنهاست. این نوشته تلنگری به جامعه روانشناسی است که اگر خود را حامی سلامت روان انسان ها میدانید، میبایست بدور از هرگونه تعصب و عقیده خاصی، به فکر آنها باشید. چیزی که اکنون در منطقه غرب آسیا اتفاق می افتد؛ یک قتل عام روانی است. قتل عامی که کودکان در آن تبدیل به تپه هایی می شوند که استکبار جهانی بر روی آن شعار حقوق بشر سر میدهد. فقط برای انسانیت بلندشوید، اگر معنای انسانیت را برایتان عوض نکرده باشند!
سید محمد حسین حسینی - کارشناسی روانشناسی و دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گلستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.