به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صدیف بدری، نماینده حوزه انتخابیه اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: باید قبول کرد که کشور با شرایط اقتصادی خاصی روبهرور است، طبعاً شرکتهای خلاق و دانشبنیانی که خود را با این شرایط وفق دادهاند و محصولات خلاق و دانشبنیان تولید میکنند، بازیگران اقتصادی ارزشمدی برای کشور محسوب میشوند و باید نیازمندیهای آنان را مد نظر قرار داد.
آمادگی برای توسعه حمایت قانونی
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: انتظار از این شرکتها این است که بیشتر تلاش خود را بر روی محصولاتی متمرکز کنند که تحت تحریم قرار گرفته است و کشور به آنها نیاز دارند. از دولت نیز انتظار داریم که در قالب پیشنهادات کارشناسی شده یا لایحه، هرگونه نیاز این شرکتها به قانون و حمایت مجلس را به کمیسیونهای مربوطه ارجاع دهد. در حال حاضر نمایندگان و مجلس شورای اسلامی، ذهنیت بسیار مثبتی نسبت به فعالان خدوم زیستبوم نوآوری در کشور دارند و از هیچ کوششی برای توسعه حمایتها از آنان فروگذار نیستند.
عضو فراکسیون اصلاح نظام اداری کشور، گفت: شرکتهای خلاق، میتوانند فعالیتهای بسیار اثربخشی برای اقتصاد کشور داشته باشند و همچنین از پتانسیلهای اشتغالزای بسیار خوبی خصوصاً در حوزههای مانند گردشگری، میراث فرهنگی، تولید نرم افزار و گیاهان دارویی برخوردار هستند. ما در مجلس، آماده هستیم تا در بودجه ۱۴۰۱ سهم بسیار خوبی به شرکتهای خلاق و دانشبنیان اختصاص دهیم؛ بنابراین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری میتواند برای تحقق این مهم، پیشنهادات خود را به کمیسیونهای تلفیق و بودجه ارائه دهد تا بتوان تسهیلات کم بهره را جهت توسعه محصولات خلاق و دانشبنیان توسعه داد.
جذب سرمایه ریسکپذیر برای شرکتهای خلاق
این عضو فراکسیونهای غذا و دارو و فرش و صنایع دستی، با اشاره به نقش مهم شرکتهای خلاق در کشور، افزود: حمایت مالی از شرکتهای خلاق باید در دو کانال دنبال شود، اول آنکه تسهیلات کم بهره، هدفمند و مناسب با طرح را در اختیار طرحهای خلاقانه قرار داد. دوماً باید ایجاد صندوقهای جذب سرمایهگذاری ریسکپذیر، شتابدهندههای خلاق، خانه خلاق و نظایر آن را گسترش داد. این مراکز میتوانند با جذب سرمایهگذاران بالقوه آنها را برای مشارکت در طرحهای مرتبط با صنایع نرم و خلاق اماده کنند.
بدری همچنین گفت: تخصیص بودجه و امکانات به شرکتهای خلاق و دانشبنیان باید در تمام نقاط کشور به صورت موزون و متوازن صورت گیرد. برای مثال در اردبیل یک پارک علمی و فناوری وجود دارد که کارهای بسیار ارزشمندی نیز در آن انجام شده است، اما ظرفیتهای استان و همچنین علاقهمندی و اشتیاق جوانان این خطه بسیار بیشتر از خدمات ارائه شده است.
کارستان جوانان خلاق
وی افزود: گردشگری، خدمات شهری، صنایع، میراث فرهنگی، کشاورزی، گیاهان دارویی، صنایع دستی و چندین حوزه دیگر در استان اردبیل وجود دارد که میتواند پذیرای حضور شرکتهای خلاق و دانشبنیان باشد. امیدوار هستیم در دولت جدید، بتوانیم شاهد توسعه هر چه بیشتر زیستبوم نوآوری و اکوسیستم صنایع نرم و خلاق در اقصی نقاط کشور باشیم. بیشک جوانان خلاق و فناور ایرانی اگر مورد حمایت قرار گیرند، میتوانند کاری کنند کارستان، تنها باید زمینه مناسب برای آنها فراهم شود، تا همه توطئههای دشمنان را در حوزه اقتصاد و فناوری خنثی کنند.