به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از انجام تحقیقات و با تاکید بر نیازهای کشور اقدام به ارائه بستهای ۱۰ ساله به ارزش بیش از ۴ هزار میلیارد تومان برای تامین نیازهای کشور به داروهای زیستی، شیمیایی و حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی کرده است.
این کار با هدف تامین بازار داخلی با اتکا به توانمندی تخصصی و دانشی جوانان و فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری اجرایی میشود تا کشور از بازار واردات بینیاز و خودکفا شود. ضرورت این کار در روزهای بحرانی، چون شیوع بیماری کرونا و اعمال تحریمها بیشتر خود را نشان میدهد.
البته این پروژه یکی از طرحهای معاونت علمی و فناوری برای ارتقای حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی است. از دیگر اقدامات قابل ذکر و شاخص این حوزه طی ماههای اخیر میتوان به «انعقاد قراردادهای حمایتی از ۵ طرح در حوزه تولید کیت و تجهیزات، تولید فرآورده بیولوژیک استراتژیک و تاسیس شتابدهنده حوزه کیتهای تشخیصی انسانی» و «تولید داروی پیشرفته پرکینرا برای درمان روماتیسم کودکان بهعنوان دومین تولیدکننده این دارو در جهان» اشاره کرد.
یکی از اقلام راهبردی و حیاتی در کشور، دارو و تجهیزات درمانی است. نبود یا کمبود آنها میتواند کشور را با بحرانها و چالشهای جدی مواجه کند. تامین آنها از بازار جهانی نیز با، اما و اگرهای زیادی همراه است و میتواند رد مواقع نیاز و بحران دست مدیران کشور را خالی بگذارد. به همین دلیل بهترین و مطمئنترین راه برای پاسخ دادن به این نیازها، اتکا به داراییهای فکری و انسانی کشور است.
کاری که زیستبوم فناوری و نوآوری به دنبال تحقق و اجرایی شدن آن است. بر همین اساس، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری دیگر بازیگران دولتی و تخصصی، در تکاپو است تا در این راه، یاریگر نظام بهداشت و درمان کشور باشد.