به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آیین تقدیر از دانشجویان نخبه و استعداد درخشان ورودی ۱۴۰۰ دانشگاه، حضور این دانشجویان را گام مقدماتی برای استمرار و تعمیق ارتباط متقابل با دانشگاه در حوزههای پژوهش، آموزش، فرهنگ و ورزش دانست و برنامه ریزی در معاونتهای دانشگاه را برای ثبات و پایداری این ارتباط ضروری خواند.
وی دانشجویان نخبه و استعداد درخشان دانشگاه را لژیونرهای دانشگاه خواند و عنوان کرد: این دانشجویان قرار است در افتخارآفرینی دانشگاه بزرگ علوم پزشکی شهید بهشتی سهم ممتازی داشته باشند و البته این موضوع به معنای نفی نقش سایر دانشجویان در ارتقای جایگاه دانشگاه نیست و مسلم است فعالیتهای تیمی در تمام عرصهها نتیجه بخش خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به این دانشجویان اظهار داشت: شما در دورانی وارد دانشگاه علوم پزشکی شده اید که تحول چشمگیری در حوزه سلامت و پزشکی در حال وقوع است و این تحول میتواند منجر به تغییر در سرنوشت آکادمیک، شغلی و حرفهای شما شود.
وی افزود: اولین تحول چشمگیری که جوامع معاصر با آن روبه رو هستند، انفجار اطلاعات است؛ این تبادل برق آسای اطلاعات و داده و فاصله اندیشمندان و کنشگران هر حوزهای با آن نیاز به مراقبت دارد. سرعت تولید و انتشار اطلاعات به حدی بالاست که پیش بینی میشود، ۹۰ درصد از دادههای موجود در حوزه ارتباطات طی دو سال اخیر تولید شده است.
زالی با اشاره به حرکت علم پزشکی به سمت پزشکی دقیق و ژرف اندیش، افزود: پزشکی دقیق، چهره آینده سلامت در دنیاست و پزشکی شخصی نیز از همین قبیل مفهوم هاست. در آینده تولید دارو و درمان به سمت شخصی سازی شدن پیش میرود و حتی میتواند ابتلا به بیماری در افراد را پیش بینی کرد که به دنبال آن جراحیهای پیشگیرانه توسعه پیدا خواهد کرد.
وی در خصوص مباحث جدیدی که در علم پزشکی ظهور پیدا کرده اند، عنوان کرد: آزمایشگاه بر روی تراشه، هوش مصنوعی، یادگیری عمیق و ماشینی از جمله مفاهیمی است که برای حرکت بر لبه دانش، باید هرچه سریعتر به آن ورود کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پیش بینی میشود تا پنج سال آینده بخش اعظمی از سرمایه گذاریهای سلامت، اقتصاد، تجارت و ... در حوزه هوش مصنوعی صورت میگیرد که البته جایگاه کشور از بهره مندی از این دانش و ظرفیت، قابل دفاع است.
وی بهره گیری از ظرفیتهای موجود در کشور در حوزه سلول درمانی، مهندسی بافت، طب بازساختی و سلول درمانی را تجربهای موفق در سطح جهانی دانست و تاکید کرد: در حوزه آموزش و پژوهش نیز موضوع واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و تکنولوژی دوقلوی دیجیتالی مباحث نوینی است که مطالعات در خصوص آن میتواند ارزشمند باشد.
زالی با اشاره به تحولاتی که در علم سلامت در حال رخ دادن است، ادامه داد: تا پیش از شیوع پاندمی کرونا، سهم استفاده از تله مدیسین یا پزشکی از راه دور ۰،۱ درصد در نرخ جهانی بود و این رقم در حال حاضر به ۴۳.۵ درصد رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم فرصت شناسی، استفاده از ظرفیتهای مناسب، حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم و توسعه فعالیتهای فناورانه، گفت: با بیانات مشوقانه مقام معظم رهبری در خصوص موضوعاتی از قبیل جنبش نرم افزاری، نهضت علمی آزاداندیشی، رشد و شکوفایی علمی، آرمان گرایی و هویت بخشی در دانشگاه ها، زمینه برای پیشرفتهای علمی فراهم است و تردیدی نیست با نشاط و طراوت دانشجویان در تمامی این حوزهها گامهای موثری برداشته خواهد شد.
راه اندازی مدرسه تابستانه برای نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان
محمد رستمی نژاد دبیر و هماهنگ کننده کمیته پاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم ضمن تبریک به دانشجویان نخبه و استعداد درخشان ورودی ۱۴۰۰ دانشگاه، گزارش مختصری از فعالیتهای این کمیته را که با هدف هماهنگی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان تشکیل شده است، ارایه داد.
وی گفت: راه اندازی مدرسه تابستانه برای دانشجویان نخبه و استعداد درخشان به منظور آشنایی بیشتر با فعالیتهای فناورانه، ارتقا ظرفیت دانشکدهها در امور پژوهشی و ایجاد امکانات مناسب برای رشد و تعالی آموزشی و پژوهشی دانشجویان در دستور کار کمیته پاد است.
رستمی نژاد از قبولی ۱۳۸ نفر با رتبه زیر ۵۰۰ در کنکور ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خبر داد و گفت: ۶۶ درصد دانشجویان نخبه و استعداد درخشان ورودی ۱۴۰۰ را پسران تشکیل میدهند.
حضور دانشجویان نخبه و استعداد درخشان در علوم پزشکی شهیدبهشتی ارج نهاده میشود
سوده غفوری فرد مدیر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این آیین با اشاره به فعالیتهای دفتر استعداد درخشان دانشگاه گفت: آمادگی دانشجویان برای شرکت در المپاید دانشجویی وزارت بهداشت در کلیه مراحل آزمون، کلاسهای آمادگی و معرفی دانشجویان از جمله مسئولیتهای دفتر استعداد درخشان دانشگاه است.
وی افزود: ارتباط با بنیاد ملی نخبگان به منظور بهره گیری دانشجویان از تسهیلات این بنیاد در ازای فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی و ارتباط با دفتر استعداد درخشان وزارت بهداشت به منظور بهره مندی از تسهیلات آن نظیر تحصیل همزمان در دورههای MPH و MBA از دیگر مسئولیتهای دفتر استعداد درخشان دانشگاه است.
غفوری فرد خاطرنشان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حضور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان ارج نهاده میشود. همچنین جایگاه پژوهشی دانشگاه نیز در بسیاری از گروهها نسبت به سایر دانشگاههای تیپ یک، ارزندهتر است.
وی از تعریف بستههای فرهنگی، ورزشی و رفاهی در جهت تشویق دانشجویانی که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به عنوان انتخاب اول خود در نظر گرفته اند، خبر داد.
مدیر دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: سهم بزرگی از رتبهها زیر ۱۰۰ کنکور سال ۱۴۰۰، برای تحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را انتخاب کرده اند که امیدواریم در این مسیر استوار و موفق باشند.
امکان تشکیل انجمن علمی توسط دانشجویان نمونه دانشگاه
مطهره عابدینی مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم دانشگاه را موظف به در اختیار گذاشتن فرصتهای لازم برای دانشجویان نمونه دانست و افزود: دانشجویان با احصای شاخصها در سه حوزه آموزشی، فرهنگی و پژوهشی با داشتن معدل حداقل ۱۶، فعالیتهای فرهنگی در جشنوارههای سیمرغ و هدهد و یک مقاله علمی یا یک اختراع میتوانند دانشجوی نمونه باشند.
وی امکان ایجاد انجمن علمی را یکی از ظرفیتهای مناسب برای دانشجویان نمونه دانست و گفت: دانشجویان میتوانند با تشکیل انجمن علمی، داوطلبانه فعالیت کنند و در کنار درس، مهارت کار گروهی، تبدیل ایده به عمل، هم اندیشی و تفکر انتقادی را بیاموزند.
هدف کمیته تحقیقات دانشجویی، تربیت نسل دانشجوی محقق و پژوهشگر است
سارا سهراب وندی دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاریخچه راه اندازی این کمیته در وزارت بهداشت و به دنبال آن در دانشگاه، گفت: هدف کمیته تحقیقات دانشجویی، تربیت نسل دانشجوی محقق و پژوهشگر است. این کمیته ابتدا به صورت مرکزی در ستاد تشکیل و سپس در تمام دانشکدهها گسترش یافت. یکی از مهمترین وظایف این کمیته برگزاری کارگاههای آموزشی و پژوهشی است.
سهراب وندی ضمن بیان دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جشنوارههای پژوهشی از جمله کسب رتبه اول در جشنواره رازی طی ۹ سال متوالی، حمایت مالی برای اعضای معمولی، فعال و نخبه، اعطای گرنت پژوهشی و حضور در کنگرههای دانشجویی را از جمله فعالیتهای کمیته تحقیقات دانشجویی اعلام کرد.
راه اندازی مجتمع بین المللی فناوری و نوآوری؛ ظرفیت مناسبی برای توسعه فعالیتهای پژوهشی
حمیدرضا مقیمی، مدیر امور فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش دانشجویان در حرکت دانشگاه به سمت دانشگاههای نسل سوم، اظهار داشت: در دانشگاههای نسل اول، امور آموزشی اولویت داشت و محصول، نیروی متخصص بود، در دانشگاههای نسل ۲ پژوهش در کنار آموزش ارزشمند شد، اما در دانشگاههای نسل سوم هدف، تبدیل ایده به محصول و کارآفرینی است.
وی با اشاره به اقدامات دانشگاه در حوزه فناوری اضافه کرد: روند ایجاد واحدهای فناور در دانشگاه صعودی است به طوری که تا کنون ۱۵۰ واحد فناور، ایجاد و ۲۰۰ محصول دانش بنیان تولید شده است. همچنین ۲۵۰ ثبت اختراع نیز گزارش شده است.
مقیمی راه اندازی مجتمع بین المللی فناوری و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به دنبال آن استقرار واحدهای تولیدی، مراکز رشد و نوآوری و مراکز رشد تجهیزات پزشکی را از جمله اقدامات بی نظیر دانشگاه در حوزه فناوری اعلام کرد.
وی با بیان دستاوردهای فناورانه دانشگاه میان سایر دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، تصریح کرد: معادلسازی فعالیتهای فناورانه و پژوهشی، آموزش و ترویج فناوری با نگاهی بین بخشی و گسترش همکاری با سایر دانشگاههای صنعتی مطرح کشور از دیگر اقداماتی است که در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه صورت میگیرد.
در این مراسم از ۱۰ نفر از نخبگان دانشگاه با رتبههای زیر ۱۰۰ کنکور تقدیر شد.