به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست پرسش و پاسخ علی بهادری، سخنگوی دولت با دانشجویان دانشگاه صدا و سیما برگزار در محل فاطمیه بزرگ تهران شد.
اغتشاشگر و معترض را باید از هم تفکیک کنیم
بهادری جهرمی در این نشست با بیان اینکه اغتشاشگر و معترض را باید از هم تفکیک کنیم، گفت: ما پاسخ دشمن خارجی را حتما می دهیم و شک نکید اگر یکی بخوریم دو تا می زنیم فقط شاید بعضی ها را نتوانیم بگوییم.
وی افزود: سوال می شود که چرا با آشوبگران داخلی مماشات صورت می گیرد؟ من اصولا معترضین را دشمن نمی دانم و اصل بر این است که این جوانان که به خیابان می آیند فرزندان خطا کار ما هستند. استراتژی دشمن این است که دولت را به جان بچه های خودش و این بچه ها را به جان دولت بیندازد. اتفاقا دولت طی 45 روزی که از وقایع اخیر می گذرد تمام تلاش خود را کرده که در تله دشمن نیفتد و دلیل اینکه هم گفته می شود با اغتشاشگران مماشات صورت می گیرد این است که در تله دشمن نیفتیم.
جهرمی بیان کرد: برای دولت مثل آب خوردن بود که از همان روزهای اول اجازه دهد تا نیروی انتظامی از گلوله های جنگی استفاده کند و هر کس را به خیابان آمد بزنند و اینطور مردم بترسند و در خانه خارج نشوند؛ اما این دولت هرگز چنین کاری نمی کند؛ چون معترضین را بچه و خانواده خود می داند و اصلا کلی سرمایه گذاری روی این افراد صورت گرفته تا آنها مشکلات کشور را برطرف کنند.
سخنگوی دولت گفت: در خیلی از جاها به من گفته می شود که چرا با اغتشاشگران مماشات می شود؟ سوال من این است که آیا اگر شما برادر یا خواهرتان معتاد شود، دزدی کند و دست روی مادرتان بلند کند او را می کشید؟ این شیرین نیست که کسی معتاد شود و دزدی کند؛ اما خانواده نه تنها هیچ وقت این فرد را نمی کشد؛ بلکه تمام تلاش خود را می کند که او را اعتیاد به مواد مخدر ترک بدهد. با این اوصاف استراتژی ما نسبت به فرزندان خطاکار مملکت که در خیابان دارند خطا می کنند این نگاه است و می گوییم باید دست آنها را بگیریم.
وی اظهار کرد: هیچ کس اسم تمام کسانی را که در تجمعات حضور می یابند اغتشاشگر نمی ماند و بنده به عنوان سخنگوی دولت می گوییم که ما بین معترض و اغتشاشگر تفکیک قائل می شویم. مثلا در همین دولت معلمین برای اجرای طرح رتبه بندی اعتراض داشتند و بازنشستگان و کارگران نیز برای افزایش حقوق اعتراض داشتند؛ اما کسی در مقابل آنها از گلوله ساچمه ای استفاده کرد و کسی به آنها گفت اغتشاشگر نه به آنها گفتیم معترض.
دشمن با دیدن یک جرقه آتش اغتشاشات را روشن کرد
جهرمی با بیان اینکه رئیس جمهور زمانی که زاینده رود خشک شده بود بین مردم معترض رفت نه موقعی که در آن آب جاری شده بود و یا موقعی به پمپ بنزین ها سر زد که سامانه هک شده بود و یا وقتی کمبود دارو بود و مردم بد و بیراه می گفتند به داروخانه ها رفت و دولت این را تکلیف خود می داند؛ چون معتقد است با حضور در بین مردم حرف آنها را بهتر می تواند بشنود، افزود: خواهش می کنم اشتباهات سال های گذشته را به حساب دولت سیزدهم ننویسد. در این دولت مسیر ما رو به درمان مشکلات بود اما دشمن عمدا برنامه ریزی کرد و با دیدن یک جرقه آتش اغتشاشات را روشن کرد چون می دانست اگر تاخیر کند با این دست فرمانی که دولت سیزدهم می رود دردها درمان می شوند و دیگر نمی تواند آتش را روشن کند و شرایط را از دست می دهد در نتیجه اعتماد عمومی برمی گردد.
وی اظهار کرد: علت کاهش مشارکت مردم در انتخابات این بود که اعتماد عمومی از مردم گرفته شده بود و اگر اعتماد عمومی خوب بود که مردم مثل همیشه در انتخابات شرکت می کردند و دشمن هم این را می دانست چون لحظه به لحظه ما را رصد می کند و حواسش است؛ البته من به شما اثبات می کنم که دشمن از روی احساس ترس و ضعف علیه ما عملیات کرد چون می دانست که مسیر ما در مسائل داخلی و بین المللی رو به بهبود بوده و از این مسئله ترسیدند.
دولت گفت: شوخی نیست در هندسه قدرت جهانی آمریکا جایگاه خودش را از دست بدهد. با این اوصاف در اتفاقات اخیر آمریکا هر چه داشت روی میز ریخت و هر کشوری را که می توانست سرخط کرد چون ترسید و دید که هندسه قدرت دارد به طور جدی به هم می خورد
اغتشاشگر اول از همه به معترض ظلم می کند
بهادری با بیان اینکه اغتشاشگر اول از همه به معترض ظلم می کند و به خاطر همین است که ما می گوییم معترضین باید صف خود را از اغتشاشگران جدا کنند، تصریح کرد: معترض واقعی کسی است که در مقابل تخریب اموال مردم بایستد و دولت هم در مقابل اغتشاشگران می ایستد؛ البته متاسفانه وقتی آتش سوزی می شود تر و خشک با هم می سوزند و این چیز خوبی نیست با این وجود دولت تمام تلاش خود را می کند تا در جریان اتفاقات اخیر تر و خشک با هم نسوزند و خطایی از ماموری سر نزند به همین دلیل به آنها اجازه استفاده از گلوله جنگی را نمی دهد و حتی با متخلفین هم برخورد می کند.
وی اظهار کرد: ما فقط نباید بگوییم با تخلفات نیروی انتظامی برخورد شود آن اغتشاشگری هم که فرایند اعتراض را به هم می زند با او هم باید برخورد شود و تمام حرف دولت هم این است که صف معترضین را از اغتشاشگران جدا کند. معترضین هم باید صف خود را از اغتشاشگران جدا کنند چون وقتی نیروی انتظامی بخواهد با اغتشاشگران برخورد کند تشخیص اغتشاشگر و معترض از هم سخت می شود؛ از این رو ممکن است معترضین هم آسیب بزنند.
بهادر جهرمی در پاسخ به انتقاد دانشجویی مبنی بر اینکه چرا نیروی انتظامی باید با استفاده از گلوله های پینت بال توپر بدن معترضین را کبود کند، افزود: ببخشید که بدن معترضین کبود می شود اما عده ای به خیابان آمدند و اموال عمومی را به آتش می کشند، شیشه می شکنند و آدم می کشند و ما تصویر آدم های کشته شده را با وحشی بازی لیدرهای کف خیابان می بینیم بعد می گویید به این ها تیر پینت بال هم نزیم می خواهید آنها را ماچ کنیم و بگوییم دست شما درد نکند ممنون.
وی اظهار کرد: من قبول دارم که بخشی از آدم هایی که به خیابان می آیند معترضند اما وقتی هفت نفر دارند به مانند داعش یک نفر را به وحشیانه ترین شکل ممکن می کشد پلیس باید در وسط جمعیت چه کار کند که تیر به معترضین نخورد. شما یک دقیقه خودتان را جای پلیس بگذارید. کسی که وسط آتش سوزی و وسط میدان جنگ می رود پیه و چربی سوختن را به خودش مالیده است.
دولت سابق بین خودش و مردم دیوار کشید
وی اظهار کرد: بخش زیادی از اعتراضات امروز نتیجه سیاست های غلط اقتصادی، حکمرانی و سیاسی دولت قبل بوده است. دولت سابق بین خودش و مردم دیوار کشید، حرف آنها را نشنید و با آنها امنیتی برخورد کرد و و صدای آنها را خفه کرد و اجازه نداد که صدای آنها شنیده شود و همین مسئله باعث شده تا حجم زیادی از اعتراض تجمیع شود و حالت انفجار به خودش بگیرد. پس مسائل قدیمی را نباید به پای دولت سیزدهم حساب کنیم. چون این دولت از همان روزی که روی کار آمد وسط مردم رفته به گونه ای که رئیس جمهور طی یک سال 31 سفر استانی داشته و با احتساب سفرهای دیگر هر ماه سه سفر انجام شده است. با این اوصاف این دولت اهل شنیدن حرف مردم و رفتن به دانشگاه بوده و خواهد بود و تاکنون نیز حدود 55 دانشگاه فقط از بنده دعوت کرده اند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه با استناد به آمار وضعیت اقتصادی در دولت سیزدهم بهتر شده است اما من به مردم حق می دهم که بهتر شدن وضعیت اقتصادی را احساس نکنند، تصریح کرد: تورم 40 درصدی مثل تب 40 درجه ای خیلی بالا و وحشتناک است؛ با این وجود اگر تب 40 درجه ای به 39 درجه هم کاهش یابد بدن بیمار سرد نمی شود و همچنان داغ است. کشور ما 10 سال رشد اقتصادی نداشته و همزمان هم تورم داشته و این بدان معناست که هر سال سرانه درآمد کاهش یافته است، پس امروز کسی حس نمی کند که رشد اقتصادی محقق شده است.
وی با بیان اینکه توان اقتصادی جامعه ما با شروع فعالیت دولت سیزدهم از بین رفته بود چون ما طی آن سالها سه چهار سال پشت سر هم تورم داشتیم، گفت: ما حواسمان نیست که وضعیت اقتصادی در شروع فعالیت دولت به چه صورتی بوده است؛ اما امروز تقریبا در تمام شاخص های اقتصادی رشد داشته ایم؛ اما شرایط ما با وجود اینکه 20 درصد کاهش تورم داشته ایم هنوز هم مانند بیماری است که در کماست.