به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نظر میرسد این نخستین تاییدیه رسمی از وجود چنین اسلحهای در چین است. تست مذکور در شرایط مشابه پروازهای مافوق صوت انجام شد و موشک الزامات عملکرد سختگیرانه تعیین شده توسط نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق (PLA) را پشت سر گذاشت. تونل ماموریت مریخ یک نمونه از تونل باد داغ است که میتواند دمای بسیار بالایی ایجاد کند. چین تا به امروز برای ساخت موشکهای مافوق صوت Mach ۵ مشهور بوده است، اما این ابزارها برای برخورد به اهدافی روی زمین یا دریا ابداع شده بودهاند.
به نقل از مهر، چنگ گونگ و هوانگ ییمین از اعضای تیم این پروژه در آکادمی موشک هوابرد چین (CAMA) در این باره نوشتهاند: «این نوع تونل با گرم کردن گاز با قوس الکتریکی میتواند جریان هوای گرمی را بادمای هزاران درجه سانتیگراد تولید کند». CAMA پیشرو در توسعه و تامین کننده موشکهای هوا به هوا برای نیروی هوایی چین است.
خبرهای مرتبط
چرا صادرات جنگنده F-۲۲ رپتور ممنوع است؟
بر اساس گزارش نشریه ساوث چاینا مورنینگ پست این تونل میتواند به طور مداوم تا یک ساعت یا بیشتر کار کند. با این حال، مصرف برق آن بسیار زیاد است و کارکرد آن را برای مدت طولانیتری بسیار گران میکند. به همین دلیل تونل فقط برای ارزیابی چالش برانگیزترین ماموریتهای فضایی مانند شبیه سازی فرود کاوشگرها روی سیارههایی مانند مریخ، به کار میرود.
محققان ماهیت دقیق موشک آزمایش شده را فاش نکردند. با این وجود آنها اعلام کردند ابزار مذکور پس از قرار گرفتن در معرض دمای بیشتر ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد، سالم ماند. در تحقیق اشاره شده کل بدنه موشک در چنین دمایی آزمایش شد.
طبق گزارشها این موشک طوری طراحی شده تا با سرعت حدود ۹ ماخ یا بیشتر پرواز کند. در چنین سرعتی چرخش اصطکاک هوای زیادی روی اسلحه ایجاد میکند و نیاز است تجهیزات الکترونیک آن درمقابل دمای بسیار بالا به خوبی محافظت شوند.
۵۸۵۸