به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وبگاه اِسپِیس در گزارشی آورده است:
مقامات ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا) تصمیم گرفتهاند تا مأموریت کرو ۱۰ (Crew-۱۰) خود را با کپسول دراگون شرکت اسپِیسایکس در اسرع وقت به ایستگاه فضایی بینالمللی بفرستند.
ایستگاه فضایی بینالمللی یک ایستگاه فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته میشود. این ایستگاه فضایی در مدار نزدیک زمین و در ارتفاع ۳۳۰ تا ۴۳۵ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است.
ناسا ۱۲ مارس (۲۲ اسفند) را برای پرتاب کرو ۱۰ تعیین کرده است که سه فضانورد این آژانس فضایی و یک فضانورد روس را به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) خواهد برد. مقامات ناسا روز سهشنبه (۱۱ فوریه) اعلام کردند قرار است این چهار فضانورد با موشک فالکون ۹ اسپِیسایکس به مدار پایینی زمین فرستاده شوند. صندلیهای فضانوردان در کپسول کرو دراگون اندورنس قرار خواهد داشت. ورود آنها به ایستگاه فضایی بینالمللی به فضانوردان کرو ۹، که در حال حاضر در آنجا هستند و قرار بود در فوریه به زمین بازگردند، کمک میکند.
رسیدن کرو ۱۰ به ایستگاه فضایی بینالمللی احتمالاً نقطه عطفی در سفر طولانی فضایی دو عضو کرو ۹، یعنی سونی ویلیامز و بوچ ویلمور (فضانوردان ناسا)، خواهد بود. پهلوگیری موفقیتآمیز کرو ۱۰ به معنای پایان اقامت تقریباً دهماهه این دو فضانورد در ایستگاه فضایی بینالمللی است.
این فضانوردان در ژوئن سال گذشته میلادی (خرداد ۱۴۰۳) با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به ایستگاه یادشده رسیدند. سفر آنها بیش از حد انتظار طولانی شد؛ زیرا کپسول استارلاینر آنها به دلیل نقص فنی بدون آنها به زمین بازگشت.
قرار بود مدت پرواز آزمایشی سرنشیندار فضاپیمای استارلاینر با ویلیامز و ویلمور فقط حدود ۱۰ روز طول بکشد؛ اما نقص در عملکرد پیشران فضاپیما در طول نزدیکشدن و اتصال به ایستگاه فضایی بینالمللی، ناسا را بر آن داشت تا اقامت فضانوردان را تمدید و در این حین، مشکلات را بررسی کند.