دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سند چشمانداز 1404 را مهمترین نقشه راه برای پیشرفت کشور دانست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از قزوين، دکتر محسن رضایی پنجشنبه، 5 اسفند در چهارمین همایش از سلسله همایش های تخصصی با عنوان «چشم انداز کارآفرینی در ایران 1404» که به صورت زنده و از طریق ویدئو کنفرانس سخنرانی می کرد، با اشاره به اهمیت سند چشم انداز توسعه 1404 کشور اظهار داشت: سند چشم انداز 1404 مهمترین نقشه راه برای پیشرفت و توسعه و تعالی کشور است و همه فعالیت ها و تلاش های ما باید در آن سمت حرکت کند.
وي افزود: برگزاری چنین همایش هایی به عنوان مبنایی برای توسعه کارآفرینی مطرح است و مسئولان استان قزوین نیز با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود می توانند با مرجع قرار دادن نتایج این همایش، قزوین را به عنوان الگوی کارآفرینی در کشور مطرح کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بيان اينكه انسان به دنبال رستگاری، سعادتمندی و تعالی، و شکوفایی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از نیازهای کمال است، خاطرنشان کرد: تلاش آدمی از بعد کمی به سعادتمندی منجر نمی شود، بلکه سعي و كوشش از بعد کیفی نیز بسیار بااهمیت است؛ یعنی با استفاده خلاقانه از فرصت ها می توان رشد کرد؛ چرا كه هر چه کیفیت تلاش انسان بیشتر شود شکوفایی رخ خواهد داد.
رضایی سپس به بررسی بعد کمی و کیفی موضوع کارآفرینی پرداخت و تاکید کرد: کارآفرینی سرچشمه تلاش، کوشش، شکوفایی، توسعه و رشد است و انسان را سعادتمند می سازد.
وی ادامه داد: نقش ها و جایگاه ها در مجموعه کارآفرین به خوبی تعریف شده است و اگر بحث کارآفرینی تقویت شود، منجر به رشد و توسعه کشور خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به تفاوت کارآفرینی مثبت و منفی در کشور گفت: کارآفرینی مثبت که به کالا، ارزش و تولید ثروت منجر می شود را باید از کارآفرینی منفی جدا کرد و برای این کار نیاز به قانون جامع و نقشه کلی داریم.
رضايي افزود: در این رابطه مجمع تشخیص مصلحت نظام با ایجاد رابطه با عاملان، دانشگاهیان، صنایع و کشاورزی، در صدد تدوین راهکاری برای ایجاد کارآفرینی در سند چشم انداز توسعه 1404 در کشور است، اما جایگاه و قدرت مسئولیت مجمع هیچ گاه به اندازه دولت نیست.
وي به سه عامل مهم در ایجاد کارآفرینی اشاره و تصریح کرد: قلمداد شدن خلاقیت و نوآوری به عنوان یک ارزش، شناسایی فرصت ها و تهدیدها و رعایت صرفه جویی و عوامل ایجاد هزینه از عوامل مهم در ایجاد انواع کارآفرینی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی به کارآفرینی نگاه می کنیم نباید آن را تنها یک بنگاه ببینیم، بلکه مسائل پیرامون آن نظیر محیط های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بین المللی نیز اهمیت دارد.
رضایی با تاکید بر نیاز کارآفرینان به حمایت های دولت گفت: دولت باید با همکاری دانشگاه ها، نهادهای فرهنگی، سیاسی و حقوقی دست به دست هم بدهند تا کارآفرینان فضای خوبی برای فعالیت در کشور داشته باشند.
وي افزود: کاهش مالیات کارآفرینان یکی از این حمایت ها است و مطمئناً با حمایت های مختلف دولت از کارآفرینان زمینه رشد، توسعه و پیشرفت کشور فراهم خواهد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان به اهمیت جایگاه کارآفرینی در سند چشم انداز توسعه 1404 و سیاست های کلی برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: سند چشم انداز، سیاست های کلی برنامه پنجم، سیاست های اصل 44 که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده و نیز شورای رقابت و تدوین آیین نامه هایی که ابلاغ شده است نشان از اهمیت جایگاه کارآفرینی در تحقق سند چشم انداز 1404 یعنی تبدیل شدن ایران به عنوان کشور اول منطقه در همه زمینه ها دارد./انتهاي پيام/