رئیس سازمان نظام روانشناسی گلستان گفت: استرس همواره در زندگی انسانها وجود دارد که مهار آن موجب تقویت تواناییهای فرد در برابر مسائل میشود.
بهرام بختیاری سعید در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، تصریح کرد: باید استرس را به عنوان عامل فشار در زندگی خود قبول کنیم؛ چراکه وجود استرس موجب برانگیختگی انسان می شود.
وی با بیان اینکه هر تغییری در زندگی ما می تواند استرس زا باشد، افزود: استرس ها به دو دسته مثبت و منفی تقسیم می شوند که استرس ازدواج و استرس امتحان از استرس های مثبت و استرس طلاق و عدم کسب نمره قبولی در درسی از استرس های منفی محسوب می شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گلستان بیان داشت: استرس منفی شکست و استرس مثبت موجب برانگیختگی می شود.
بختیاری سعید استرس امتحان را عاملی فشارزا کاملا طبیعی خواند و بیان داشت: استرس موجب نگرانی در دانشجویان می شود که بر اثر آن دانشجو تلاش و وقت زیادی را صرف درس خواندن می کند تا به نتیجه مدنظر دست یابد.
وی تصریح کرد: این استرس پس از پایان امتحانات بویژه زمانی که دانشجو از امتحانات راضی باشد از بین می رود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گلستان ادامه داد: در صورتی استرس امتحان ادامه دارد که با بی برنامگی، کم خوابی و مشکلات مرتبط به تغذیه همراه باشد و در واقع این دانشجو است که با عملکرد خود استرس را مهار یا افزایش می دهد.
بختیاری سعید به بیان دو راهبرد کاهش استرس پرداخت و گفت: راهبرد نخست، راهبرد درون روانی نظیر دعا خواندن، ذکر فرستادن که به انسان آرامش می دهد و راهبرد دیگر، راهبرد رفتاری نظیر برنامه ریزی دقیق است که فرد پس از رسیدن به آرامش با یک راهبرد رفتاری به هدف خود دست یابد.
وی گفت: برخی تصور می کنند فقط در زمان امتحان جهت درس خواندن باید برنامه ریزی کنند در صورتی که برای تغذیه و استراحت نیز باید برنامه ریزی کرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گلستان بیان داشت: اگر امور فرد با رویکرد رفتاری پیش بینی شده باشد قطعأ میزان استرس را کاهش می دهد، در گام نخست ما درددل می کنیم تا به آرامش برسیم و درگام بعدی و راهبرد رفتاری ما مشورت و مشاوره می کنیم تا به نتیجه دلخواه دست یابیم.
بختیاری سعید در توصیه به دانشجویان ادامه داد: تلاش خود را معطوف به برنامه ریزی صورت گرفته کنید، در همه مقاطع به خداوند توکل کنند، عملگرا باشید نه هدف گرا و تنها به کاری که انجام می دهید فکر کنید نه تنیجه ای که می گیرید.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گرگان گفت: بخش قابل توجهی از مراجعان ما را دانشجویان تشکیل می دهند؛ چرا که آنان نسبت به سایر اقشار جامعه آگاه تر هستند و راه مشاوره را به عنوان راهی عاقلانه برای حل مسائل در نظر می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: سن دانشجویی، سن انتخاب شغل و سن انتخاب همسر است، انتخاب شغل و انتخاب همسر و زندگی دانشجویی تغییراتی برای آنان ایجاد و دچار مسائلی می کند و اگر این مسائل درست حل نشوند به مشکل تبدیل می شوند.
بختیاری سعید گفت: عمده مسائل دانشجویان بحث انتخاب همسر است و شرایط به گونه ای است که آنان یا می خواهند ارتباط برقرار کنند یا ارتباط برقرار شده را سروسامان دهند تا به هدف خود برسند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گلستان تصریح کرد: دانشجویانی نیز مراجعه می کنند که افسرده یا پرخاشگر هستند و متأسفانه ما متوجه می شویم برای حل مشکل خود به اعتیاد روی آورده اند.
وی خاطرنشان کرد: مسئله اعتیاد به صورت مشاوره ای حل نمی شود و باید بصورت تیمی عمل کنیم و خانواده حتمأ باید به فرآیند درمان وارد و به روانشناس و روانپزشک کمک کند.