میزگرد دانشجویی موضوع «جنبش دانشجویی و تحولات آن» با حضور نماینده اتحادیه های تشکل های دانشجویی کشور در دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، میزگرد دانشجویی با موضوع «جنبش دانشجویی و تحولات آن» شب گذشته با حضور جهانبخش سلمانیان، عضو ارشد ناظر جامعه اسلامی دانشجویان؛ مهدی خوجگی، دبیر تشکیلات جنبش عدالتخواه دانشجویی؛ امیر استکی، عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی مستقل و رامین شمسایی، عضو شواری تبیین مواضع بسیج دانشجویی در دفتر بسیج داشجویی دانشگاه شیراز برگزار شد.
جریانی که قرار است آرمان ها را فریاد بزند، نباید سیاست زده باشد
جهانبخش سلمانیان در این نشست تصریح کرد: وظیفه جنبش دانشجویی فریاد زدن است تا مسئولان کارها و برنامه ها را فراموش نکنند.
وی افزود: جریان دانشجویی در اوایل آغاز فعالیتش به خوبی رسالتش که فریاد زدن بود را انجام می داد اما مدت ها است که دیگر شور و نشاط در آن نیست.
عضو ارشد ناظر جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در این جریان و در دولت های مختلف حالتی پیش آمد که جنبش دانشجویی به پیاده نظام برخی جریان های سیاسی تبدیل شد که این خود باعث افتادن نشاط سیاسی در دانشگاه شد.
سلمانیان همچنین تاکید کرد: جریانی که قرار است آرمان ها را فریاد بزند و به مسئولان یادآوری کند، نباید سیاست زده باشد.
وی با بیان اینکه بعد از روی کار آمدن دولت نهم و دهم گفتمان مرکزی دولت نهم و دهم خاستگاه قدرتمندی در دانشگاه نداشته است اضافه کرد: در شش سال گذشته بدنه جامعه ما سیاسی تر از دوره اصلاح طلبان شده.
عضو ارشد ناظر جامعه اسلامی دانشجویان بیان داشت: باید جنبش دانشجویی را با برنامه ریزی به رسالت اصلی خود برگردانیم تا به آرمان های اصلی جنبش دانشجویی برسیم.
مطالبه از مسئولان برای جبران کم کاری ها از مطالبه های جنبش دانشجویی باشد
مهدی خوجگی، دبیر تشکیلات جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در این میزگرد تصریح کرد: مطالبه از مسئولان برای جبران کم کاری ها باید از مهم ترین مطالبه های جنبش دانشجویی باشد.
وی افزود: جنبش دانشجویی خط شکن و موتور انقلاب است و اگر این نباشد انقلاب خوابیده است.
دبیر تشکیلات جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه هر جا فضای سیاسی کشور تغییر کرده جنبش دانشجویی موثر بوده است خاطرنشان کرد: باید جنبش دانشجویی آرمان های انقلابی را صدا بزند و نباید کاری شود که شور و حرارات جنبش دانشجویی گرفته شود.
خوجگی با اشاره به اینکه دانشجو باید به دنبال مطالبات روز از جمله پیشرفت همراه با عدالت باشد تاکید کرد: جنبش دانشجویی باید ضدیت با محافظه کاری را دنبال کرده و انقلاب را به بسیاری از پیشرفت های خود درعرصه های مختلف برساند.
وی افزود: عدم سیاست زدگی باید در مرام کاری جنبش دانشجویی باشد و سیاست زده نباشد و ارتباط بین مردم و مسسئولان را برقرار کند.
این فعال سیاسی با طرح این سوال که چرا جنبش دانشجویی باید عدالتخواه باشد گفت: بزرگترین آرمان اسلام، عدالت اجتماعی است که یکی از مهم ترین خواسته های پیامبران همین بوده است.
حرف های کلیشه ای در جنبش دانشجویی کنار گذاشته شود
در ادامه امیر استکی، عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی مستقل گفت: امروز جنبش دانشجویی برای موفقیت های خود باید خرف های کلیشه ای را کنار گذاشته و از تکرار آن خودداری کند.
وی افزود: جنبش دانشجویی خیلی حرف ها را کلیشه ای تکرار می کند و باید بازاندیشی شود، همه ما ادعای عدالت خواهی داریم ولی وارد سوالات اساسی که این عدالت خواهی پیدا می کند نمی شویم.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمن اسلامی مستقل گفت: در شرایط کنونی نیاز است جنبش دانشجویی از کارهای کلیشه ای دست بردارد و درباره مبانی اصولی بیندیشد.
استکی بیان کرد: در جامعه ما خیلی ها هستند که به عنوان نیروی حکومت هستند و شعار اسلام هم می دهند اما با دیدن خانه ها و فرزندانشان متوجه می شوی که چقدر متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی باید طوری عمل کند که وقتی می گوییم مبارزه با فساد، نباید سربسته حرف بزنیم و مصلحت اندیش باشیم.
پیوستن به بدنه دولت های جدید تهدید بزرگ جنبش دانشجویی است
در پایان رامین شمسایی، عضو شواری تبیین مواضع بسیج دانشجویی پیوستن به بدنه دولت های جدید را تهدید بزرگ برای جنبش دانشجویی دانست و گفت: بیشترین ضربه ای که جنبش های دانشجویی دیده اند و به نوعی متضرر شده اند این است که با روی کار آمدن دولت ها به آنها می پیوندند.
وی نمونه بارز پیوستن جنبش های دانشجویی را به بدنه دولت می توان در دولت نهم و انتخاب و به کارگیری دانشجویان به عنوان مشاوران جوان اشاره کرد.
عضو شواری تبیین مواضع بسیج دانشجویی بیان داشت: زمانی که جنبش داشجویی سعی دارد بدون پختگی وارد بدنه دولت شوند اینها آسیبی است که به جریان جنبش دانشجویی وارد می کند.
شمسایی تصریح کرد: خروجی آن احمدزاده کرمانی بود که ناپخته وارد شد و این باعث شد که عمر مدیریت وی که می توانست شاید در آینده از مدیران موفق باشد 5 سال بیشتر نباشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه معتقدیم جنبش دانشجویی باید از فعالیت های سطحی و عمومی به فعالیت های عمقی و تخصصی روی آورد تاکید کرد: یکی از کارهایی که باید در دهه سوم انجام گیرد انجام کار تحلیلی و اثباتی است، به طوری که از کار عمومی و سطحی به کار عمقی برسیم.
عضو شواری تبیین مواضع بسیج دانشجویی همچنین بر توجه بچه های جنبش دانشجویی در موضوع های علوم انسانی تاکید کرد و افزود: معتقدیم جریان دانشجویی باید در کنار تجمع ها و بیانیه ها کار اثباتی انجام دهد.
شمسایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی قرارگاه بیداری اسلامی در تهران گفت: این قرارگاه با 28 کشور دنیا در ارتباط است و ارتباط گیری مناسبی با دانشگاه های جهان اسلام دارد.