دکتر سید موید علویان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه هپاتیت B و C دو بیماری مزمن در کشور است، گفت: دو درصد از جمعیت کشور به ویروس هپاتیت نوع B مبتلا هستند که این آمار برابر ابتلای بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر به این ویروس است.
وی تصریح کرد: شیوع هپاتیت B در کشورمان به دلیل انجام واکسیناسیون نوزادان از سال 73، افراد شاغل در حرف پزشکی و دوری از رفتارهای پرخطر در 20سال قبل به کمتر از دو درصد کاهش یافته است.
رئیس شبکه هپاتیت کشور شایع ترین راه انتقال هپاتیت B را از مادر به نوزاد بیان کرد و افزود: با انجام واکسیناسیون هپاتیت B و کنترل مادران باردار این روش انتقال از بین رفته است.
علویان با بیان اینکه راه انتقال ویروس هپاتیت B از مادر به فرزند جای خود را به رفتارهای پرخطر داده است، گفت: افرادی که رفتارهای پرخطر دارند معمولاً در گروه سنی بین 20 تا 50 هستند که آموزش های لازم در پیشگیری از این ویروس باید به خوبی برای آنها تبیبن شود.
وی با تاکید بر اینکه داروهای بیماران هپاتیت B در داخل کشور تولید می شود، یادآور شد: تنها در تامین مواد اولیه این داورها دچار مشکل هستیم.
رئیس شبکه هپاتیت کشور تاکید کرد: در تشخیص، درمان و کنترل هپاتیت B در کشور هیچ گونه مشکلی نیست؛ چرا که دانش علمی و پزشکی کشور در این زمینه کامل است.
لازم به ذکر است، ششمین سمینار کشوری هپاتیت های ویروسی به میزبانی مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد استان گیلان در بیمارستان رازی رشت در حال برگزاری است.