امین رستم زاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، تصریح کرد: آزمون کتبی چهارمین دوره مطالعات قرآنی دانشجویان دانشگاه های آذربایجان غربی 17 بهمن ماه جاری با حضور بیش از 600 دانشجو برگزار می شود.
وی افزود: بستر سازی برای بصیرت افزایی آموزه ها و معارف قرآنی در دانشگاه ها در قالب رویدادهای فرهنگی دانشجویی موجب غنا و تنفس روح دانشجو از عطر زلال معرفت قرآنی می شود.
رئیس دبیرخانه چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی در آذربایجانغربی افزود: قرآن یکی از منابع غنی در برگیرنده محتوای اثر گذار و گیرا برای یک رویداد فرهنگی کارا در دانشگاه است و باید این ظرفیت هر چه بیشتر در دانشگاه فعال سازی شود.
رستم زاده بیان کرد: طراحی و تعریف یک رویداد قرآنی و عطرآگین کردن فضای قرآنی دانشگاه ها از این طریق مستلزم معرفت جوهری متولیان و دست اندرکاران برنامه های فرهنگی نسبت به خود موضوعات قرآنی می باشد.
وی گفت: نگرش تخصصی و احصای موضوعات قرآنی برای در دستور کار قرار گرفتن در پیشخوان برنامه های تشکل های دانشجویی از الزامات و مولفه های اثرگذار و کارایی برنامه های قرآنی در سطح دانشگاه هاست که جهاد دانشگاهی با چنین نگرشی چهارمین دوره مبارک این طرح ملی قرآنی را در سطح دانشگاه ها کلید زده است
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: قرآن بهترین و غنی ترین منبع طرحریزی برنامههای کاربردی خلاقانه دانشجویی است و باید از این ظرفیت سرشار و بینهایت با یک استراتژی کارشناسی مشخص بهرهبرداری کرد.
رستم زاده بر لزوم طراحی برنامه های قرآنی متناسب با گفتمان و ادبیات فکری دانشجوی امروز اشاره و خاطرنشان کرد: ادای دین به قرآن در قالب برنامههای دانشگاهی دانشجویی باید کاملا با مهندسی فرهنگی و مطالعه مخاطب و جامعه مدنظر مورد هدف قرار گرفته و محتوای پیام به صورت حرفهای تدوین و سپس بر اساس قالب نیاز سنجی شده و از جنس مطلوب اندیشه خود دانشجو پردازش و در اندیشه دانشجو از طریق یک رویداد فرهنگی اجرا و نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه برای نهادینه کردن هر ارزشی در اندیشه جوان باید بصیرت افزایی در دستور کار باشد و در این مسیر باید شبهههای ایجاد شده و شبیخون های اندیشه ای هدفمند نفوذی را با ابزاری پویا و اثرگذار به شکلی کاملا علمی پاسخ، و حتی ایجاد شبهه و ایراد اساسی بر خود آن رخنه های فکری هدفمند وارد و خنثی کرد، افزود: در چنین فضا و زلال معرفتی یقینا نسل جوان ضمن اینکه دچار تشتت اعتقادی نخواهد شد، بلکه مروجی کارا برای همنسل خود خواهد بود و این یکی از برکات کرسی های آزاد اندیشی و ترویج آن در دانشگاه ها خواهد بود.
رئیس دبیرخانه چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی در آذربایجانغربی تاکید کرد: نگرش بین رشته ای و تخصصی و مشترک بین سایر رشته های دیگر با مفاهیم قرآن ضمن اینکه باعث پویایی برنامه ها و استقبال دانشجویان می شود، جایگاه واقعی و اصیل قرآن را نیز در ذهن و اندیشه دانشجو به معنای واقعی متبلور می کند.
رستم زاده گفت: برای قرآنی کردن زندگی مردم به شکل تخصصی باید از سنین مختلف در استراتژی های کوتاه مدت برنامه ریزی داشته باشیم؛ لذا برای دانشجویان نیز برنامه ای متناسب با گفتمان فکری خود نیاز است؛ چراکه از طریق آن می توان باعث نفوذ معانی و مفاهیم قرآنی در مغز روح افکار و ایده های دانشجویان شد.
وی ادامه داد: روح آموزه های قرآن و ادبیات آن کاملا علمی و اخلاقی و معرفتی، و منطبق براساس همه نیازهای جامعه است که این خصیصه منحصر به فرد آموزههای قرآنی با چنین ویژگی باید به نحو احسن مورد بهره برداری قرار گیرد.
رئیس دبیرخانه چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی در آذربایجانغربی با اشاره به غنای متعالی مفاهیم قرآنی و گستردگی و تنوع آن تاکید کرد: هر چقدر در مسیر طراحی و اجرای برنامه قرآنی گام برداریم، هنوز در ابتدای این مسیر پربرکت هستیم و وارد شدن به محتوای موضوعات تازه عمق گستردگی آموزه ها را هر چه بیشتر به ما نشان می دهد.
رستم زاده گفت: باید یک استراتژی و نقشه راه توام با مهندسی فرهنگی برای نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در ابعاد مختلف در تمامی حوزه ها و سنین مختلف و بخش های جامعه باشد که یکی از این فضا های بسیار مهم و حساس دانشگاه ها می باشد.
وی با اشاره به اینکه قرآن در به ثمر رسیدن انقلاب شکوهمند اسلامی جایگاه اساسی و فاخری داشته است، گفت: تبیین و مهندسی فرهنگی و چگونگی اثرگذاری قرآن در پیروزی انقلاب اسلامی ضروری و از اهم برنامه های دانشجویی دهه فجر می تواند باشد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی بیان کرد: باید برنامه فرهنگی قرآنی به شکلی جذاب، دانشجو را به سمت خود کشیده و یک فضا و بستر مناسب جهت تدبر و تامل و مطالعه قرآنی دانشجو را فراهم آورد.
رستم زاده ترویج آثار و اندیشههای اندیشمندان اسلامی در بین آحاد جامعه و دانشگاهیان اعتلای فرهنگ کتابخوانی در بین دانشجویان و عموم جامعه، افزایش آگاهی دانشجویان از لزوم وجود دین در زندگی ارتقای سطح علمی و قرآنی عموم جامعه و توجه به مبانی و سبک زندگی ایمانی و دینی را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
وی افزود: این جشنواره در بخشهای مختلفی همچون مسابقه حضوری، کرسیهای آزاداندیشی، سلسله نشستهای تخصصی، مسابقات غیر حضوری (پیامکی، اینترنتی و مکاتبهای)، خلاصه نویسی و مقاله نویسی در دانشگاهها برگزار می شود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه چهارمین دوره جشنواره مطالعات قرآنی دانشجویان با محور کتاب «گستره دین» تالیف آیت الله جوادی آملی اجرا می شود، اهدای 114 کمک هزینه عتبات عالیات را از جوایز ارزنده این دوره از مسابقات اعلام کرد.
رستم زاده با اشاره به ضرورت تدبر و پژوهش در مطالعات بین رشته ای قرآن کریم، تحقیق و پژوهش را لازمه نگرش عمقی و تدبر محور به مفاهیم و مضامین قرآنی دانست.