کارشناس مسائل سیاسی گفت: خورده گفتمانهای انحرافی در حال برگشت به جامعه هستند و حتی در انتخابات بر روی فرد به اجماع میرسند، هاشمی و خاتمی با اجماع بر...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا سراج روز گذشته در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه های مشهد در تالار رازی دانشگاه این شهر به بیان آسیبهای تشکل های دانشجویی پرداخت و چهار رویکرد نقش آفرینی گفتمانی، نقش آفرینی راهبردی، نقش آفرینی تبیینی و نقش آفرینی اجتماعی سیاسی را از مواردی دانست که اگر مورد توجه قرار بگیرند، آسیب پذیری تشکل های دانشجویی تا حد زیادی برطرف می شود.
وی بیان داشت: جریان ها برای مطرح شدن در جامعه از طریق گفتمان وارد می شوند و ما امروز شاهدیم که کشور یک گفتمان اصلی انقلاب اسلامی و سه خورده گفتمان انحرافی تکنوکراسی تجدیدنظرطلبان لیبرال و انحراف وجود دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اگر گفتمان ها در جامعه مسلط شوند جهت کلی حرکت را مشخص می کنند،خاطرنشان کرد: هسته مرکزی یک گفتمان که لایه اعتقادی مطرح می شود دال برتر است که در گفتمان انقلاب اسلامی دال برتر اسلامی فقاهتی است.
سراج گفت: ولایت فقیه از تجلیات اسلامی فقاهتی است و در مدار این هسته اصلی دال های دیگر قرار می گیرند که معرف ارزش ها و هنجارها هستند.
وی با بیان اینکه هنجارها معنای متفاوتی دارند و بر اساس هسته اصلی تعریف می شوند، بیان داشت: هسته مرکزی تبدیل به اراده راسخ در جامعه می شود اگر گفتمان در جامعه تسری یابد و مورد دسترس و مورد توجه قرار گیرد کارآمد بودن گفتمان به آن اعتبار می بخشد.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: ما هم اکنون شاهد هجمه گفتمانی به گفتمان انقلاب اسلامی هستیم و اگر به هر دلیلی دال برتر و ارزش های این گفتمان مورد هجمه قرار گیرد این گفتمان از تسلط ساقط می شود.
سراج افزود: صدای پای تکنوکراتها و اصلاح طلبان هواخواه لیبرالیست و صدای هنجارشکنان از اسلام فقاهتی به گوش می رسد آن وقت ما به افراد نامه می زنیم که این کار ما با نقش آفرینی فاصله دارد.
وی تکنوکراسی را اصالت دادن به تکنیک و فن دانست که نطفه آن در دارالفنون بسته شده و در دوران رضاخان دوران جنینی و تولدش در دوران محمدرضا شاه است و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی تکنوکرات ها رشد نکردند؛ اما در هنگام بازسازی کشور با دعوت عناصر سازندگی برگشتند و در نظریه پردازی موثر واقع شدند و توانستند گفتمان خود را به گفتمان قالب سازندگی درآورند و آن را تحمیل کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: حوزه اصلی فن سالاری حوزه اقتصادی است که این امر فضای باز فرهنگی را مطالبه می کند و از این طریق لیبرالیسم فرهنگی در کشور مسلط می شود تکنوکرات با آمدنشان لایه های ارزشی انقلاب را زدند و تا حدی آن را از ارزش ها خارج کردند.
سراج با بیان اینکه تکنوکرات ها پل پیروزی سکولارها می شوند، بیان داشت: ما شاهد هستیم که در پیروزی انقلاب ها تکنوکرات ها در جامعه حاکم می شوند که این امر در کشور ما نیز صورت پذیرفت تجدیدنظرطلبان نو لیبرال که هسته تفکر آنها اومانیسم لیبرالی بود به جامعه بازگشتند.
وی ادامه داد: خورده گفتمان های انحرافی در حال برگشت به جامعه هستند و حتی در انتخابات بر روی فرد به اجماع می رسند هاشمی و خاتمی با اجماع بر روی جهانگیری سعی در منصرف کردن دیگران دارند.
این کارشناس مسائل سیاسی اثبات کارآمدی گفتمان را یکی از نقش آفرینی دانشجویان دانست و گفت: خورده گفتمان انحراف با صدای گوش خراش دال برتر انقلاب را مورد هجمه قرار داده؛ چرا که در وبلاگ هایشان به اسلام فقاهتی توهین می کنند.
سراج افزود: دنبال امضا جمع کردن کار خوبی نیست، بلکه تشکل های دانشجویی بر چارچوب نقش آفرینی راهبردی سراغ افراد بروند.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی را نقشه راهبردی تبیین کردند، گفت: ما از کاندیداها بپرسیم چه برنامه ای برای دولت اسلامی دارند تشکل های دانشجویی این موارد مهم را تدوین و مطالبه کنند و از طرفی دیگر باید تلاش کنیم دیگران در این پازل قرار گیرند منویات رهبری را باید پیگیری کنند؛ چرا که نقشه راه بر زمین مانده است.
این کارشناس مسائل سیاسی نقش آفرینی تبیینی را یکی دیگر از عرصه های فعالیت دانشجویان دانست و تقویت دشمن شناسی و بصیرت را در ایجاد بازدارندگی مهم بیان کرد.
سراج تاکید کرد: دانشجویان از بزرگترین گروه مرجع اجتماعی در جامعه هستند که باید دین خود را به نظام ادا کنند.
وی هشدار داد: دشمن برای بی ثبات سازی کشور در انتخابات از دو سال پیش برنامه ریزی کرده است و باید بازیگران سناریوی دشمن را به مردم معرفی کنیم، کسانی که بگم بگم راه انداختند و جامعه را دچار تشویش می کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: فتنه جدید به دنبال دو قطبی اجتماعی و انجام عملیات مخفی در جامعه است که بحران حقانیت در جامعه ایجاد را می کند و ما اگر هوشیاری را در جامعه زیاد کنیم جامعه از فرد تبری می جوید.
سراج با مهم دانستن نقش آفرینی سیاسی اجتماعی در انتخابات ادامه داد: ما الان افراد و جریان های سیاسی فعال در انتخابات داریم و نقش آفرینی سیاسی ما بایدبر اساس مدل امام و امت باشد؛ چرا که امت با قرار گرفتن در سبیل امام (ره) شتاب انقلاب اسلامی را بیشتر می کند و همچنین اگر انتخاب اصلح بر اساس ملاک امام شکل بگیرد، دیگر نیازی به گفتن اینکه به چه کسی رای دهید نیست.
وی استکبار ستیزی و پرتلاش بودن را از نقاط قوت و قانون گریزی و عدم تمکین به قانون را از نقاط ضعف دولت احمدی نژاد برشمرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه کسانی که براساس تکلیف خود را منطبق با ملاک رهبری می بینند قطعا در صحنه حضور می یابند و هم اکنون ما زود هنگام وارد بازی مصداق ها شدیم که این امر ما را دچار یک رقابت درونی کرده است و از جریان تجدیدنظرطلبان و منحرفان غافل می کند.
سراج خاطرنشان کرد: دولت نهم رویکرد گفتمانی اش قوی بود؛ اما در دولت دهم نه تنها گفتمانش ضعیف، بلکه دچار انحراف شد.
وی مصداقی وارد شدن در فضای انتخابات را باعث ایجاد فضای تکثر دانست و در پاسخ به سوالی که آیا قالیباف تکنوکرات هست یا نه گفت: تکنوکرات یک گفتمان است که به نقطه آغازین سکولار می رسد، صرف تیترزدگی نمی توان به کسی بگوییم تکنوکرات هست یا نه.
این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص جبهه پایداری گفت: اصولگرایی مانند یک کوه قله و دامنه دارد که در قله آن رهبری و در دامنه آن اصولگرایان هستند، جبهه پایداری را یک مجموعه اصولگرایی می دانم حتی اگر با هم اتحاد نکنند، ورود آیت الله مصباح از روی هواوهوس نیست، بلکه براساس تکلیف گرایی است.
سراج با اشاره به پیشرفتهای علمی کشور خاطر نشان کرد: این پیشرفتها کارآمدی گفتمان انقلاب را نشان می دهد ما قبل از انقلاب با مصر در شرایط برابر بودیم؛ اما امروز با پیروزی انقلاب و با وجود تحریم ها به پیشرفت دست یافته ایم، ما بایداین مسائل را به مردم بگوییم.
وی با بیان اینکه حاشیه نشینی زمان تکنوکرات ها به وجود آمد، گفت: ما باید این مسائل را برای جامعه تبیین کنیم نسل سوم باید بایدها را محقق کند؛ چرا که زمینه ساز تمدن اسلامی است.