به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، ارسلان داداشی پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای که در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، با بیان اینکه 28 آوریل از طرف سازمان بین المللی کار به عنوان روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای نامگذاری شده است، بیان داشت: علت عمده مرگ و میرهای مرتبط با کار در سرتاسر جهان بیماری های شغلی هستند.
وی افزود: براساس آمار سازمان بین الملی کار سالانه بیش از دو میلیون و 300 هزار نفر در اثر بیماری های شغلی جهان در معرض خطر بیماری یا مرگ قرار می گیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به اقدامات پیشگیرانه در این خصوص اشاره و تصریح کرد: پیشگیری از بیماری های شغلی در محیط کار ناکافی است و این مسئله اثرات منفی عمیقی نه تنها بر کارگران و خانواده های آنها؛ بلکه به کل جامعه به علت تحمیل هزینه های هنگفتی که بوجود می آورد، می گذارد.
داداشی با اشاره به اهمیت بیماری های شغلی گفت: عوامل زیان آور شغلی محدود نیستند و تا کنون 900 عامل خطرزا در مشاغل صنعتی مورد شناسایی قرار گرفته است که عامل اصلی مرگ بیمار، معلولیت و نقص در کارگران است.
وی بیان داشت: علی رغم اینکه به نظر می رسد این گونه بیماری ها از شیوع کمتری نسبت به سایر بیماری ها برخوردار هستند؛ اما شواهد نشان دهنده آن است که گروه عظیمی از افرادی که به نوعی شاغل محسوب می شوند خصوصا در کشورهای در حال توسعه مبتلا به این گونه بیماری ها هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه 2 میلیون و 341 هزار نفر بر اثر بیماری های شغلی جان خود را از دست می دهند، گفت: از این تعداد 321 هزار مورد مربوط به حوادث شغلی است.
داداشی تصریح کرد: بیماری های شغلی اگر در مراحل اولیه شناخته و تحت درمان قرار گیرند، می توان از آنها جلوگیری کرد.
وی بیماری شایع شغلی در گیلان را کمردرد، آرتروز، زانودرد و اختلالات اسکلتی بیان کرد و افزود: در ایران به دلیل عدم وجود یک نظام ثبت دقیق بیماری های حرفه ای امکان تعیین هزینه های مراقبت و درمان کارگران از سال های از کار افتادگی وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نقش کارشناسان حرفه ای شاغل در کارخانجات استان را در جهت جلوگیری از بیماری های شغلی مهم برشمرد و گفت: این افراد می توانند با ارتباط برقرار کردن با کارفرما نقش مهمی در برطرف کردن این مشکلات داشته باشند.