به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، ابراهیم جعفرزاده روز سه شنبه در نشستی که به منظور امضای تفاهم نامه با جامعه صنفی تهیه کنندگان فیلم سینمایی به منظور ارایه خدمات چشم پزشکی به هنرمندان در بیمارستان چشم پزشکی نور برگزار شد، اظهار داشت: افرادی که در مشاغل اداری هستند ببیشترین آسیب بینایی ناشی از شغل را دارند و باید هرچند وقت یک بار برای معاینات پزشکی به چشم پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: افرادی که در مشاغلی مانند مهندسی، خبرنگاری و ورزشکاری هستند، از آنجایی که به طور مداوم با قلم، کاغذ و رایانه ارتباط دارند، باید حساسیت ویژهای نسبت به عملکرد بینایی خود داشته باشند.
متخصص اپتومتری در ادامه حساسیت موضوع بینایی در هنرمندان را یادآور شد و ادامه داد: هنرمندان در برخی پروژه های فیلم سازی مجبورند ساعت ها لنزهای رنگی را در چشم خود تحمل کنند به گونه ای که گاهی این مدت طولانی استفاده از لنز به زخم قرنیه و عفونت های چشمی در آنها منجر می شود.
جعفرزاده همچنین درمورد ورزشکاران گفت: ورزشکاران ازجمله افرادی هستند که میزان بینایی در کار و نتیجه مسابقات حرفه ای آنها بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: اهمیت این موضوع به حدی است که در سال 2001 میلادی انجمن اپتومتری آمریکا وضعیت دید پله فوتبالیست برزیلی را مورد بررسی قرار داد؛ نتایج بررسی ها نشان داد که او بیشترین قدرت دید و آگاهی از اطراف خود را دارد و این امر سبب شده است تا او بتواند موقعیت بازیکنان مدافع را پیش از جایگزینی تشخیص دهد
مسوول بخش اپتومتری بیمارستان چشم پزشکی نور اظهار داشت: اکنون در دنیا برای هر شغلی استانداردهای بینایی مشخصی وجود دارد که افراد با توجه به این استانداردها باید غربالگری و در صورت وجود مشکل درمان شوند. دکتر خسرو حیدری مدیرعامل بیمارستان چشم پزشکی نور نیز در ادامه این نشست بر اهمیت سلامت بینایی در مشاغل مختلف تاکید کرد و گفت: موضوع بهداشت چشم در مشاغل مختلف به ویژه در ورزشکاران و هنرمندان همواره یکی از دغدغه های جامعه چشم پزشکی دنیا بوده است. وی افزود: کارکردن در معرض نور شدید خورشید یا نورهای شدید مصنوعی در ورزشکاران و همچنین تحمل طولانی مدت لنزهای چشمی در هنرمندان می تواند در درازمدت برای این دسته از افراد مشکلات جدی چشمی به همراه داشته باشد. حیدری به ارایه آماری از سامان بهداشت جهانی در مورد میزان نابینایی ها در سطح جهان پرداخت و افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 180 میلیون نفر نابینا در دنیا وجود دارد که 90 میلیون نفر آنها به آب مروارید، آب سیاه و تنبلی چشم دچار هستند و تنها امکان درمان 45 میلیون نفر از این تعداد در صورت دسترسی به خدمات مطلوب وجود دارد. وی اظهار داشت: همچنین بر اساس این آمار در هر 5 ثانیه یک نفر در دنیا نابینا می شود و در هر یک دقیقه یک کودک بینایی خود را از دست می دهد. در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری بین بیمارستان چشم پزشکی نور و جامعه صنفی تهیه کنندگان فیلم سینمایی در 8 بند به امضای طرفین رسید.