نشست «دو گام به جلو یک گام به عقب» با موضوع بررسی پرونده هسته ای ایران و روند مذاکرات 1+5 و ایران در دانشگاه مازندران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، فرزاد حسنی کارشناس ارشد مسائل سیاسی عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه مازندران با اشاره به این مطلب که منظور از دوگام به جلو و یک گام به عقب چیست، گفت: اصلی در سیاست است که اگر ما در برابر قدرت های بزرگ یک گام به عقب برویم آنها نه تنها به نفع مطالبات ما عقب نمی روند بلکه با فشار بر ما دوگام به جلو می روند.
وی افزود: شروع بحران هسته ای ایران باز می گردد به مرداد 1381 ،آن زمان که به خاطر اقدامات منافقین این بحث مطرح شد که ایران در سه مرکز مخفی مشغول به ساخحت سلاح هسته ای است.
حسنی به توضیح معنایی و اصطلاحی پروتوکل الحاقی و معاهده سعد آباد پرداخت و افزود: وزرای خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس وارد ایران شدند تا برای برون رفت از وضعیت آنزمان چاره ای اندیشه کنند ، بدین منظور نشست مشترکی بین وزرای این سه کشور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کاخ سعدآباد برگزار شد که ما حصل این توافقنامه که طی آن ضمن اینکه حق ایران در دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای به رسمیت شناخته شده بود ، یکسری امتیازاتی هم برای ایران در نظر گرفته شده بود که در قبال آن ایران باید به پروتکل الحاقی و تصویب ان در مجلس را در دستور کار خود قرار می داد .
کارشناس ارشد علوم سیاسی خاطرنشان کرد: لذا بعد از تمام اتفاقات پیش امده، نهایتا ایران در وضعیتی پروتکل را پذیرفت که سه کشور اروپایی خواسته های خود را در کاخ سعد آباد بر ایران تحمیل کردند.
وی ادامه داد: به هر حال جمهوری اسلامی ایران پس از مذاکرات اعلام کرد که پروتکل الحاقی را پذیرفته و برنامه غنی سازی اورانیم را به تعلیق در اورده است.
حسنی به بررسی معاهده بروکسل پرداخت و گفت: پس از امضای بیانیه تهران سه کشور اروپایی و ایران، طرفین امضاء کننده این بیانیه در تاریخ 14 اسفند 92 یعنی چند ماه بعد از امضای بیانیه سعد اباد در بروکسل مقر اتحادیه اروپا توافق کردند که ایران علاوه بر تعلیق داوطلبانه اورانیم که در بیانیه تهران به آن متعهد شده است ،از ساخت قطعات و مونتاژ دستگاه های سانتریفژ که ابزار اصلی غنی سازی اورانیوم به حساب می اید دست بردارد و اروپایی ها در مقابل متعهد شدند تا پرونده هسته ای ایران را به طور کامل از دستور کار آژانس خارج سازند.