به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از قزوین، افزایش بیش از دو برابری شهریه های دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) منجر به انتشار خبر انصراف تعداد بسیار زیادی از این دانشجویان در رسانه های داخلی شد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نسبت به درج این خبر واکنش نشان داد و در مصاحبه ای با خبرنگار این دانشگاه به پاسخ پرداخت.
عبدالعلی آل بویه دلیل افزایش ناگهانی بیش از دو برابری شهریه ی دانشجویان غیرایرانی را تغییر نرخ یورو، از نرخ ارز مرجع به مبادلاتی توسط بانک مرکزی اعلام کرد.
با توجه به اینکه اکثر دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) را دانشجویان کشور افغانستان تشکیل می دهند، رئیس این دانشگاه تعداد نفرات انصرافی از دانشجویان کشور افغانستان در سال جاری را 3 نفر عنوان کرد.
دانشجوی غیرایرانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نسبت به صحبت های ریاست این دانشگاه واکنش نشان داد و در برابر این سخنان اظهار داشت: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) توسط هیئت امنای این دانشگاه اداره می شود و در تصمیم گیری ها خودمختار است و لزوم تبعیت از مصوبات بانک مرکزی سخنی غیرمنطقی است.
وی افزود: دانشگاه با توجه به افزایش تورم تصمیم به تغییر ارز مرجع به ارز مبادلاتی گرفته است، در حالی که می توانست به جهت رفاه حال دانشجویان چنین مصوبه ای را اجرا نکند.
این دانشجو خاطرنشان کرد: با توجه به رسالت دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در صدور فرهنگ انقلاب اسلامی و گسترش فرهنگ و آموزههای اسلامی و تربیت متخصصان مورد نیاز جهان اسلام، متاسفانه این دانشگاه با اعمال نرخ مرجع به نرخ مبادلاتی، برخلاف نگاهی سیاسی و فراملی، رو به سوی تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را دارد.
وی با اشاره به وضعیت دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران شهریه ای برابر با شهریه نوبت دوم را از دانشجویان غیرایرانی دریافت می کند و اگر تصویب تبدیل نرخ یورو، از نرخ ارز مرجع به مبادلاتی از سوی بانک مرکزی می باشد دلیل تبعیت نکردن دانشگاه تهران از این مصوبه چیست؟
دانشجوی غیرایرانی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد نیز این مصوبه را فقط در مورد دانشجویان غیرایرانی که ورودی جدید می باشند اعمال کرده است.
وی افزود: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اجرای تبدیل نرخ یورو، از نرخ ارز مرجع به مبادلاتی را در مورد تمام دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه اعمال کرده است و با توجه به شرایط پذیرش و ثبتنام اولیه که در آن شهریه به صورت تومان، معادل نرخ ارز مرجع یورو اعلام شده بود، تغییر شهریه ها از نرخ ارز مرجع به مبادلاتی خلاف شرایط مذکور و نوعی تخلف دانشگاه است.
این دانشجو همچنین از وضعیت نامناسب رفاهی خوابگاه ها سخن گفت و تصریح کرد: با افزایش بیش از دو برابری هزینه خوابگاه ها بسیاری از دانشجویان از عهده پرداخت آن برنمی آیند و حدود 170 نفر از این دانشجویان غیرایرانی در منازل مسکونی در اطراف دانشگاه اجاره نشین شده اند که 70 نفر از آنها خانم می باشند که از نظر امنیتی چنین امری جای تامل برای مسوولین دانشگاهی و استانی دارد.
نماینده دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ابراز داشت: 3دانشجوی انصراف قطعی و با انجام تمامی مراحل انصراف داشته ایم و این در حالی است که بیش از 100 نفر از دانشجویان غیرایرانی این دانشگاه فرم انصراف را پر کرده و در حال انجام مراحل انصراف و جابجاشدن به دانشگاهی دیگر هستند و برخی دیگر نیز در ترم جاری به نشانه اعتراض، انتخاب واحد نکرده اند.
وی افزود: 45 نفر دانشجوی انصرافی در ترم گذشته نیز اغلب مربوط به دانشجویانی است که در آخرین روزهای ترم تحصیلی خود و به دلیل افزایش شهریه انصراف داده اند.
دانشجوی غیرایرانی اظهار داشت: اغلب دانشجویانی که در مرکز زبان تحصیل می کنند بصورت بورسیه مشغول به تحصیل هستند که اجرای چنین مصوبه و افزایش شهریه متوجه این دانشجویان نمی باشد و افزایش این تعداد دانشجوی غیرایرانی در مرکز زبان به تنهایی نمی تواند حاکی از موفقیت دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در انجام رسالت خود و امری خارق العاده در جذب دانشجویان غیرایرانی باشد.
دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در طی نامه ای به مقام معظم رهبری با تاکید بر اهداف بلند انقلاب اسلامی و فلسفه تشکیل دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در قزوین، بر این افزایش شهریه و پیامدهای حاصل از اجرای این مصوبه اشاره داشته و خواستار رسیدگی به این مشکل دانشجویان و جلوگیری از انصراف آنها شده است که این نامه به امضای حدود 500 نفر از دانشجویان افغان این دانشگاه رسیده است.
خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قزوین، آماده دریافت پاسخ مسئولین دانشگاه نسبت به مسائل و مشکلات ذکرشده می باشد.
آل بویه با بیان اینکه دانشجویان کشور افغانستان تا سال 1391 معادل ریالی شهریه خود را بر اساس نرخ تعیین شده یورو پرداخت میکردند، اضافه کرد: مشکل از آن جا مطرح شد که بانک مرکزی نرخ ارز را از مرجع به مبادلاتی تغییر داد و در عمل مطابق بخشنامه 13 آذر ماه 91 بانک مرکزی تمامی مؤسسات آموزش عالی ایران ملزم به رعایت تغییر مذکور کرد.
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در خصوص انصراف دانشجویان به دلیل افزایش شهریه، تصریح کرد: در بین دانشجویان کشور افغانستان در سال 90 از مجموع 61 دانشجو 23 نفر و در سال 91 از مجموع 106 دانشجو 45 نفر و در سال جاری از مجموع 775 نفر دانشجوی افغانی تا این لحظه فقط 3 نفر از ادامه تحصیل انصراف دادهاند.
رییس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: حدود یک هزار و 500 نفر دانشجوی غیر ایرانی در این دانشگاه تحصیل میکنند که 50 درصد این دانشجویان در بخش آموزش زبان فارسی مشغول تحصیل هستند و این آمار در تاریخ دانشگاه بی سابقه بوده است، زیرا به طور معمول بین 100 تا 200 نفر دانشجو در بخش آموزش زبان فارسی تحصیل میکنند و این عدد نشان دهنده افزایش این تعداد دانشجو است