علی ستاریان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، بیان داشت: بدون شک یکی از عوامل موثر در پیروزی انقلاب اسلامی نقش رهبری امام راحل بود که ملت ایران توانستند با رهبری امام در 22 بهمن 57، تغییر نظام طاغوت به نظام اسلامی را شکل دهند.
وی با بیان اینکه اهداف انقلاب در شعارهای آن زمان متجلی است به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» اشاره کرد و افزود: آزادی و جمهوری اسلامی با استقرار نظام در نهادهای مختلف شکل گرفت.
رئیس دانشگاه دولتی گنبد کاووس تصریح کرد: آنچه که امام بیشتر بر آن تأکید می کردند بحث استقلال و عدم وابستگی به بیگانگان بود که از منظر سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اهمیت ویژه تری دارد.
ستاریان با بیان اینکه پس از انقلاب، استقلال سیاسی کاملا در کشور حاکم شده و در زمینه فرهنگ نیز گام های خوبی برداشته شده که روحیه خودباوری و عزت نفس را در مردم بارور کرده است، گفت: در حوزه اقتصادی به خصوص اقتصاد علمی هنوز نیاز به یک سری اقدامات انجام نشده، احساس می شود.
وی با اشاره به وابستگی اقتصاد علمی کشور در بخش دارو و درمان و صنایع سنگین، متذکر شد: بخشی از استقلال اقتصاد علمی با تلاش جامعه محقق گشته است؛ اما کامل نیست، هنوز اقتصاد کشور وابسته به نفت است که متأسفانه اهرمی برای فشار از سوی بیگانگان محسوب می شود.
رئیس دانشگاه دولتی گنبد با بیان اینکه عدم تحقق استقلال اقتصادی علل متفاوتی دارد، گفت: استقلال اقتصادی به این معناست که در نظام اقتصادی به گونه ای عمل کنیم که اقتصاد جهانی به ما وابسته شود تا بدین طریق توازن اقتصادی شکل گیرد و هیچ تحریمی جامعه اسلامی را دچار مشکل نکند.
ستاریان لازمه دستیابی به استقلال اقتصادی را خودباوری علمی دانست و تأکید کرد: متأسفانه چون خودباوری اقتصادی به طور کامل شکل نگرفته، بسیاری از اقدامات ضروری در کشور عملیاتی نشده است که این یکی از کمبودهای تحقق استقلال مورد نظر انقلاب است.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جدی گرفتن سبک زندگی اسلامی-ایرانی و بهره گیری از اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: کشور در حوزه اقتصاد نیاز به یک مدل نشأت گرفته از مبانی اسلامی-ایرانی به انضمام یک آئین نامه اجرایی دارد.
رئیس دانشگاه دولتی گنبد همچنین از دستاوردهای بعد از انقلاب به فناوری هسته ای اشاره کرد و بیان داشت: خوشبختانه در بخش فناوری هسته ای به خودباوری و استقلال دست یافتیم؛ ولی این روحیه در همه بخش ها تعمیم پیدا نکرده است که امید می رود با تدبیر، این چالش ها برطرف شود.
ستاریان بار دیگر بر استقلال اقتصادی کشور به عنوان یکی از آرمان های انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: مطمئنا این استقلال شالوده خودباوری فرهنگی است که ابتدا باید در مسئولان اقتصادی کشور شکل بگیرد.
وی متذکر شد: تحقق بخش عظیمی از اهداف بلند اقتصادی کشور به تحقیقات و توانایی قشر دانشجو به عنوان یک قشر مطالبه گر گره خورده است که با تحقیقات منسجم و سازمان یافته و بر اساس الگوی ایرانی-اسلامی می تواند موجب یک خروجی مناسب در حوزه اقتصادی کشور شود.
رئیس دانشگاه دولتی گنبد در پایان ایجاد یک بستر فرهنگی مناسب برای استقرار استقلال اقتصادی را، یک ضرورت اجتناب ناپذیر عنوان کرد و گفت: متأسفانه با نگاهی به کارنامه دولت هایی که پس از انقلاب روی کار آمدند متوجه می شویم علی رغم زحماتی که در حوزه اقتصاد صورت گرفته، تمامی آن ها بسته به شرایط، الگوی خاص اقتصادی را پیاده کردند که مبتنی بر تفکرات غرب و شرق بوده و چون فرهنگ ما در تضاد با این سرزمین ها بود، معایب مدل های اقتصادی آنان در کشور پررنگ می شد که قاعدتا این امر حل نمی شود مگر با ایجاد یک الگوی اقتصادی متناسب با فرهنگ ایرانی-اسلامی.