به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، ستار هدایتخواه روز گذشته در نشست یک روزه مجمع اساتید بسیجی دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد که در دفتر مدیر دانشگاه یاسوج برگزار شد، به پرسش های اساتید با موضوع اخلاق سیاسی از منظر امام علی (ع) پاسخ گفت.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال استادی که پرسید تا حد می توانیم خودمان را پای بند به اخلاق و سیاست امام علی (ع) بدانیم، گفت: حد این کار تجاوز نکردن از حدود الهی است زیرا پای گذاشتن بر حدود اخلاقی به هر اندازه که باشد در واقع نقض قوانین اخلاقی و سیاسی است.
وی افزود: انحراف انسان از مسیر هدایت مستقیم و چارچوب اخلاقی که اسلام در عرصه های مختلف مشخص کرده تدریجی است و شیطان به تدریج انسان را از مسیر منحرف می کند و توجیح پذیر نیست ما به هر بهانه ای بخواهیم عدول کنیم.
این استاد اخلاق و تربیت اسلامی در پاسخ به سال دیگری از اساتید بسیجی گفت: بعد از رنسانس تفکری در جهان به وجود آمد که اساساً دین را از صحنه زندگی بشر کنار گذاشته بودند و کسانی مانند نیچه مرگ خدایان را اعلام کرده بود که دین نقشی در زندگی بشر ندارد ولی انقلاب اسلامی نقطه پایانی بود بر این تاریکی محض و فجر با وقوع انقلاب اسلامی رخ داده است و امروز این بیداری در جهان گسترش یافته است.
هدایتخواه در خصوص عزل و نصب های صورت گرفته در جامعه و ارتباط آنها با اخلاق سیاسی اسلام گفت: برخی از این عزل و نصب ها با سیره حکومتی امیر المومنین(ع) سازگار نیست زیرا برخی از آنها قبیله ای است که در زمان امام علی(ع) قبیله خونی بوده است اما اکنون قبیله سیاسی است و این یک منش غلط است.
وی افزود: وظیفه نماینده عزل و نصب نیست و به نظر بنده بدترین شغل نمایندگی مجلس با این رویکرد است.
عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص فساد اداری و اقتصادی گفت: مدیر باید توان مدیریتی خودش و سایر صلاحیت ها که یکی از آن ها صلاحیت اخلاقی است را حفظ کند.
وی افزود: ما معتقدیم هیچ کدام از آموزه های دینی بدون آثار و نتایج اجتماعی نیست، در نگاه امیر المومنین(ع) مدیر مربی جامعه است و تمام رفتارهای یک مدیر برای مردم حکم تربیت تربیتی دارد.
هدایت خواه به اسلامی شدن برخی از عرصه های کشور اشاره کرد و گفت: ما بعد از انقلاب اسلامی فقط در یک عرصه از حکومت طاغوت خارج شدیم و آن هم عرصه سیاسی به معنای رأس حکومت که ولایت فقیه است و در خیلی از عرصه های دیگر ما هنوز تحت نظام طاغوت هستیم.
وی افزود: اقتصاد ما اسلامی نیست، طاغوتی است و امروز طاغوت یک فرهنگ ، تفکر ، اندیشه و یک مدل زندگی است.
سخنگوی سابق کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: ما وقتی می خواهیم مدل اقتصادی را از غرب عاریت بگیریم و در جامعه اسلامی پیاده کنیم، لازمه آن اسراف کاری، طمع ورزی، چشم و هم چشمی، دنیا طلبی، ربا خواری است.
وی با اشاره به مدل اداری جامعه اسلامی گفت: مدل اداری ما باید به گونه ای باشد که وقتی کسی وارد آن اداره می شود این عرصه را عرصه خدمت به مردم و زمینه ای برای تقرب الی الله بداند.
هدایت خواه افزود: متاسفانه سیستم اداری ما به گونه ای طراحی شده است که اگر رابطه بازی و پارتی بازی نکنندمی گویند آدم امل و عقب مانده ای است.