به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام عطی نژاد امروز در همایش «سرگروه های صالحین سراسر کشور» در مرکز تربیت و تعالی آموزش عقیدتی امام رضا(ع) بیان داشت: پیامبراکرم(ص) فرموده است «انسان برخلاف آنچه که فکر میکند یک جرم کوچک است؛ اما موجود بزرگی است که این موجود نیاز به مربی و معلم اخلاق دارد».
وی افزود: متاسفانه همین انسان که قدر خود را نمیداند گاهی آنقدر پست می شود که درجات او از حیوان نیز کمتر و رفتاری از او سر می زند که غیرقابل باور است.
این استاد اخلاق با اشاره به نیاز انسان به خودسازی تصریح کرد: امام(ره) از لحظه ای که خود را شناخت تا لحظه مرگ به خودسازی پرداخت و البته ساختمان خلقت ما نیز آنچنان است که برای رسیدن به کمال نیاز به تربیت مداوم دارد.
حجت الاسالم عطی نژاد به حدیث امام صادق(ع) به چگونگی دعوت انسان ها به سوی اعمال خیر اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) نقل میکند که اگر می خواهید مردم را به سوی ما دعوت کنید از طریق عمل و نه زباناً این کار را انجام دهید.
وی با بیان اینکه به نحوی عمل کنید که خدا ترسی و تلاش گری در رفتار شما دیده شود، تصریح کرد: رسول اکرم(ص) فرمودند: «امت من تا زمانی که امر به معروف و نهی از منکر زباناً و عملاً انجام دهند دچار زوال نخواهند شد».
این استاد اخلاق با اشاره به فرمایش رسول الله(ص) ادامه داد: این فرموده خداوند «در صورت ترک امر به معروف و نهی از منکر بدان بر خوبان مسلط می شوند» حقیقتی غیرقابل کتمان است و آن زمان دیگر نمیتوان از این تسلط ظالمانه خود را رهایی بخشید، مگر اینکه دوباره بتوانیم امر به معروف و نهی از منکر را شروع کنیم.
حجت الاسلام عطی نژاد با بیان اینکه در اوایل انقلاب ملت ما امر به معروف را با بیرون کردن شاه به نهایت خود رساندند، تاکید کرد: در اوایل انقلاب جامعه ما جامعه ای امر به معروف بود و آنچنان پیش رفت که توانست در راه نهی از منکر شاه را از کشور بیرون و خوبان را بر این جامعه مسلط کند.
وی افزود: باید ببنیم امروز در مسیر حفظ این اصل می توانیم موفق باشیم و یا خدای نکرده دچار اشتباه می شویم.
خانواده اصل اساسی در رشد و تعالی جامعه است
این استاد اخلاق در ادامه خانواده را اساسی ترین نهاد برای رشد و تعالی یک جامعه اسلامی دانست و گفت: رسول خدا(ص) فرمودند: «هرکس که خداوند به او پنج چیز در زندگانی بدهد دیگر عذری در انجام فعالیت های اخروی خود ندارد».
وی داشتن زوجه صالحه و فرزندان باتقوا را دو اصل این فرمایش پیامبر خاتم(ص) دانست و بیان داشت: انسانی که زوجه صالحه و همسر با ایمان اختیار می کند و در مسیر زندگی خود فرزندان با تقوا و مومن تحویل جامعه میدهد در صورتی که حسن خلق و اخلاق مردم مدار نیز داشته باشد تنها دو مورد دیگر برای رسیدن به فرمایش رسول خدا(ص) کم دارد.
حجت الاسلام عطی نژاد چهارمین نیاز یک فرد باتقوا را معیشت در شهر خود دانست و گفت: انسانی که زوجه صالحه، فرزند باتقوا، حسن خلق دارد در صورت داشتن درآمد در شهر خود و همچنین حب اهل بیت(ع) دیگر نعمت بر او تمام شده و باید برای انجام وظایف دینی و اسلامی و آخرتی خود بی عذر و بهانه تلاش کند.
این استاد اخلاق با طرح این سئوال که چه کنیم زوج صالح و فرزندان نیک داشته باشیم، افزود: باید در قبل از تشکیل خانواده و انتخاب همسر به دنبال کسی باشیم که بدانیم در مسیر رضای خدا و برای خدا زندگی می کند.
وی ادامه داد: اگر مردی در مسیر خانه به فکر همسر خود و در هنگام ورود به منزل به دنبال او باشد تا به او سلام کند و صبح روز بعد به هنگام خروج از منزل همسرش را برای مشایعت خود در کنار خود ببیند دارای زندگی سالم و شادی است.
عطی نژاد با انتقاد از برخی رفتارهای ناشایست در محیط خانواده تصریح کرد: بسیاری از زندگی های امروز خانوادههای اسلامی زندگی خوابگاهی است و آن یعنی اینکه هر کدام از اعضای خانواده به دنبال کار خود و ارتباط و تعامل در روابط بین اعضا به حد صفر رسیده است.
عاطفه و محبت اصل اساسی در ایجاد یک زندگی اسلامی است
این استاد اخلاق خطاب به زوج های جوان گفت: خانواده های اسلامی نیاز به صدای بلند و فریاد و یا دستور ندارند، آنچه که هر فردی در هر خانواده ای و دارای هر نقشی که باشد به آن محتاج است، محبت و عاطفه قلبی دیگر اعضای خانواده است.
حجت الاسلام عطی نژاد به نقل از خاطره ای از حاج آقا مجتبی تهرانی پرداخت و بیان داشت: مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی در کلاس های اخلاق خود در قبل از انقلاب به من گفتند مرد باید از بیرون قدرت داشته باشد تا محبت را به منزل برده و همسر او باید این محبت را دریافت، تقویت و در محیط خانه پخش کند و همین محبت مضاعف را به مرد باز گرداند.
وی در پایان با اشاره به فرموده رسول الله(ص) در خصوص انسان با ایمان بیان داشت: پیامبر خدا(ص) ایمان، انسانی را بیشتر از دیگران دانستند که بتواند در رفتار با خانواده مهربانتر باشد و نسبت به اعضای خانواده محبت را ایجاد کند.