سیدحسین علوی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، در حاشیه همایش ملی «سبک نوین زندگی اسلامی و شهری» در گرگان بیان داشت: اگر خواستار تبیین مبانی نظام تربیتی و تقدیم آن به جامعه با توجه به ذائقه های مختلف مردم هستیم باید دانشگاه ها پای کار بیایند.
وی افزود: دانشگاه تنها جایی است که می تواند حوزه مبانی نظری دین مبین اسلام را برای مردم مشخص کند؛ چرا که اسلام از لحاظ مبانی نظری غنی است؛ اما برای فعلیت بخشیدن آن و تبدیل آن به یک فرآیند همه گیر باید دانشگاه وارد کار شود و با توجه به مقتضیات زمان آن را برای مردم قابل فهم کند؛ به طوری که هم اثربخش باشد و هم منتج به تربیت اسلامی شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گلستان بنیادی ترین جایگاه در تربیت اسلامی را متعلق به دانشگاه دانست و برای رسیدن به این جایگاه الزاماتی را برشمرد و گفت: الزام اولیه برای رسیدن به این جایگاه این است که بفهمیم این حوزه شدیدا در معرض آسیب قرار دارد به این معنی که ما هویتی داریم که ایرانی-اسلامی است و این هویت باید زنده شود باید برگردیم و گره خوردگی هویت اسلامی ایرانی را با هم پیدا کنیم و از بطن این حوزه مبانی تربیت اسلامی را بیابیم.
علوی ادامه داد: چیزی که دشمن درصدد آسیب رسانی به آن است بی هویت کردن ماست یعنی ما از اسلام دم بزنیم؛ اما چیزی از اسلامیت ما باقی نمانده باشد یعنی بگوییم ما یک انسان ایرانی-اسلامی هستیم؛ اما چنین هویتی در ما وجود نداشته باشد؛ بنابراین الزام اولیه خواستن ایجاد تغییر و تحول است.
وی در بیان الزام بعدی که باید رعایت شود، گفت: فهم مفاهیم حوزه تربیت اسلامی و هویت ایرانی-اسلامی برای عموم مردم به سادگی امکان پذیر نیست؛ بنابراین ضرورت دارد دانشگاه با تدابیر گوناگون به رفع این چالش کمک کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گلستان در پایان با اشاره به منویات مقام معظم رهبری تأکید کرد: فضای کرسی های آزاداندیشی، همایش ها، تریبون ها، فضای گفتمان دانشگاهی، چاپ کتاب، تألیف و هم اندیشی ها لازم است تا دانشگاه پلی بشود بین حوزه مبانی و حوزه فعالیت اسلامی و بسترهای خود را برای برقراری این ارتباط آماده کند.