علیرضا دلبریان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص چگونگی ایجاد جهاد فرهنگی بیان داشت: جهاد به چه معنایی است؟ آیا نشان از یک حرکت سنگین ندارد؟ این را باید دانست که نامگذاری سال با لفظ جهاد یعنی یک تکلیف سنگین و همگانی.
وی با اشاره به جهاد دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس ما در سال اول موفق نبودیم؛ زیرا حرکت جهادی و همگانی نبود اما در سال دوم موفقیتها یکی پس از دیگری حاصل شد که این به لطف باور جهاد در میان رزمندگان بود.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه نگاه هر گردان، تیپ و گروهانی در جبهه به خدا بود نه گردان دیگر تاکید کرد: برای ما مهم نبود چه افرادی به جبهه نیامدند و یا ندادن تجهیزات.
دلبریان ادامه داد: نگاه ما به فرمان رهبرمان بود، امام (ره) دستور را صادر و ما جانمان را برای این دستور میدادیم، فارغ از هر سنگی که جلوی پایمان انداخته میشد.
وی قشرهای مختلف جامعه را خطاب قرار داد و افزود: فرقی ندارد کاسب هستیم یا دکتر، فرمانده هستیم یا نیرو، دانشجو هستیم یا استاد؛ ما باید هر کجا و در هر مقامی قرار داریم در برابر فرمان مقام معظم رهبری در خصوص جهاد اقتصادی و فرهنگی درست عمل کنیم.
این جانباز دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ولایت فقیه در ادامه حرکت انبیا است، افزود: ما باید این باور را داشته باشیم که مولایمان دستور به جهاد فرهنگی و اقتصادی دادهاند، نمیتوان این تکلیف دینی را کنار گذاشت بلکه باید انفرادی به این فرمان عمل کنیم.
دلبریان شهدا را بهترین الگو برای مردم دانست و خاطرنشان کرد: جهاد یعنی مبارزه در هر شرایط چه با امکانات چه بدون امکانات، باید هر کس در هر کجا که هست کارش را درست انجام دهد.
وی ادامه داد: شهدا و ائمه بهترین الگوهای دینی ما هستند، باید نگاه ما به خودمان باشد و از خود شروع کنیم حال چه رئیس جمهور باشیم چه پدر یک خانواده، فرقی ندارد مجموعه زیر دست خود را باید جهادی کنیم.
این جانباز دوران دفاع مقدس متولیان فرهنگی را در ایجاد عملی دستورات مقام معظم رهبری بسیار مسئول دانست و گفت: متولیان فرهنگی و رسانه ملی بسیار میتوانند تاثیر گذار باشند.
دلبریان تصریح کرد: آنچه معاویه را امیرالمومنین و مولا علی (ع) را بی نماز نشان داد چیزی به جزء تبلیغات نبود، کاری که رسانه ملی باید بخوبی در جهت تحقق شعار سال به نحوی مطلوب و عملی انجام دهد.
وی با بیان اینکه رسانه نقش کلیدی در ایجاد و یا از بین بردن بسیاری مسائل دارد، گفت: اینکه امروز در میان خود ایرانیان و شیعیان مولا علی (ع) عدهای شعار «مرگ بر آمریکا» را اشتباه میدانند نشان از تبلیغات است.
این جانباز دوران دفاع مقدس در ادامه دولت مردان و مسئولان را جهادگران در عرصه عنوان کرد و گفت: باید دولت از خود شروع و جهاد اقتصادی و فرهنگی را در زیردستان خود ایجاد کند.
دلبریان افزود: باید جوانان ما حقیقت گفته شده توسط رهبر عزیز انقلاب را لمس کنند، نه اینکه تنها بشنوند و این تغییر را ابتدا در مسئولان ببینند تا باور کنند.
وی گفت: جهاد فرهنگی با کم کاری و بیتوجهی صورت نمیگیرد، مردم باید وارد این جهاد شوند؛ زیرا هر کجا مردم ورود کردند کار به سرانجام رسیده؛ در غیر این صورت، شکست را تجربه میکنیم.
دلبریان در خصوص درخواست دولت مبنی بر انصراف مردم از یارانه گفت: این خود یک حرکت جهادی است؛ اما باید در ابتدا در رفتار و زندگی خود مسئولان کشور دیده شود و در مرحله بعد از مردم خواسته شود.
این راوی دوران دفاع مقدس ادامه داد: در ابتدا خود رسانه ملی و دولت مردان کار را شروع و از بسیاری ریخت و پاشهای غیر ضروری جلوگیری کنند تا مردم همت والای دولت را ببینند مطمئم باشید در نهایت خود مردم داوطلبانه پیش قدم میشوند.
وی افزود: من فرزند انقلابم و نگاه علی وار به مسائل را در جبهه آموختم ابتدا ساده زیستی را در فرمانده گردان خود دیدم و بعد ساده زیستی را آموختم این یک حقیقت است.
دلبریان به رسالت نبی اکرم(ص) اشاره کرد و بیان داشت: باید پرسید خداوند به چه دلیل پیامبران و رسولانی از جنس مردم قرار دادآیا به این دلیل نبوده است تا مردم در شبیه شدن به آنها مشکلی نداشته باشند.
وی ادامه داد: حال میشود مسئولان کشور سوار بر ماشینهای چند صد میلیونی شده و یا چند برابر یک کارگر یا کارمند حقوق از بیت المال دریافت کنند؛ در حالی که به این مقدار نیاز ندارند و بعد از مردم خواست تا 44 هزار تومان خود را نگیرند؟
این جانباز دوران دفاع مقدس با بیان اینکه من حاضرم بیش از این از حقوق خود بگذرم بیان داشت: من در صورتی که ببینم واقعا دولت و مسئولان در حال تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی و جلوگیری از هدر رفت بیت المال به معنای واقعی هستند بیش از این کمک خواهم کرد.
دلبریان با انتقاد از بسیاری اسراف ها در سطوح مدیریتی گفت: نمیشود خورد و به مردم گفت نخورید؛ زیرا مردم هرگز مسخره نمیشوند، بلکه در عمل رفتاری را میبینند، میآموزند و اجرا میکنند.
وی در ادامه روحیه ایثارگری را حرکتی خداگونه عنوان و بیان داشت: در جبهه ما دیدیم و آموختیم که یک فرمانده گردان به اندازه تمامی 300 نفر نیروی خود روحیه و ایمان دارد و این را انتقال میدهد.
این راوی دوران دفاع مقدس تصریح کرد: یک رییس جمهور نیز باید به اندازه 70 میلیون نفر جمعیت کشورش روحیه ایثار ایمان و گذشت داشته و این را اگر مردم مشاهده کنند با جان و دل جلو میآیند نه با تبلیغ در رسانه.
دلبریان در پایان با انتقاد از ریزیش برخی نیروها در امور مدیریتی نسبت به دولت بیان داشت: چرا دولت در حالی که تصمیم به کار جدی برای مردم دارد از نیروهای صاحب تجربه استفاده نمیکند مگر نگران عقب افتادن کارها نیست.