به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز،معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز امروز در نشست خبری «کارشناسان و استادان شهرسازی شیراز» که با حضور طلاب و استادان حوزه علمیه، استادان و اعضای هیئت علمی دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاههای شیراز ، کارشناسان شهرسازی و دانشجویان در تالار مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز برگزار شد، با بیان اینکه در دهههای اخیر تمام کلانشهرهای جهان با پدیده تغییرات شهری مواجه بوده است، تصریح کرد: طی سه دهه گذشته تغییرات شهری در شهرهای ایران به صورت کنترل شده و هدفمند نبوده است چراکه هیچ کدام از مسئولین استانی و کشوری اتفاقات رخ داده در شهرهای ایران از سال 60 تاکنون را پیشبینی نکرده بودند.
علیرضا پاکشیر ضمن بیان اینکه ناخواسته وارث شهری با تغییرات لجامگسیخته شدهایم خطاب به مسئولین شهری گفت: براساس کدام تحلیل کارشناسی یا سند توسعه شیراز به این نتیجه رسیدید که در این نقطه خاص نیازمند برج دوقلوی 25 طبقه هستیم؟
استاد دانشگاه شیراز با اشاره به طرح استراتژی توسعه شهری تاکید کرد: شیراز جاذبههای ادبی، فرهنگی و مذهبی بسیاری دارد و نباید تنها یک بحث اقتصادی صرف را مدنظر قرار داد بلکه باید انگیزههای ورود به شهر شیراز، انگیزههای دیگری باشد.
وی با بیان اینکه در درجه اول شهرداری موظف به محافظت از فضای سبز در برابر آسیبهای احتمالی است، خاطرنشان کرد: برخی مسئولین دستگاههای اجرایی، ضوابط موجود را رعایت نمیکنند و خودشان متقاضی تغییر کاربری فضاهای سبز و باغها هستند.
عضو هیات علمی بخش شهرسازی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز با بیان اینکه پیامدهای احداث این برج گریبانگیر شهردار بعد خواهد شد، تصریح کرد: مگر طرح ترافیک به منظور ایجاد محدودیت در جذب سفر به مرکز شهر اجرا نشد؛ مشکل ترافیک این محدوده را چگونه تعریف کردهاید؟ کجاست پیوست ترافیکی پروژه که توجیه کننده باشد؟ مگر شما از ثقلیت خدماتی در شهر رنج نمیبرید؟
وی درخصوص ساخت برج 25 طبقه در شیراز گفت: در مخالفت با ساخت این برج ما جز استدلالهای منطقی چیز دیگری مطرح نکردیم و فکر نمیکردیم با موضعگیریهای غیرکارشناسی مواجه شویم.
پاکشیر ضمن تاکید بر اینکه ما هم از سرمایهگذار استقبال میکنیم این سوال را مطرح کرد که آیا سرمایهگذار خودش باید مکانیابی پروژه را تعریف کند یا باید بر اساس اسناد بالادستی باشد؟
وی با اشاره به نقش و جایگاه شورای شهر به عنوان یک نهاد سیاستگذاری و تقنینی، مشخص کردن افقهای دور و تدوین طرحهای جامع توسعه شهری از جمله گردشگری مذهبی، پزشکی، اقتصادی و غیره را وظیفه نهادهای شهری از جمله شورای شهر دانست.