به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر ضیاءالدین تابعی امروز در اختتامیه هفتمین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در تالار رازی دانشکده بهداشت مشهد گفت: چهار اساس در دنیا وجود دارد که اگر بر اساس آن رفتار شود بسیاری از مشکلات حل میشود.
سلامت، زیبایی، دانایی و بهشت چهار کلمه اساسی در زندگی انسانهاست
دبیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نیاز انسان بر اساس چهار کلمه سلامت، زیبایی، دانایی و بهشت گفت: ما باید بدانیم اگر در زندگی و یا دنیای دانشجویی به دنبال کاه بودیم شکست میخوریم ولی اگر به دنبال گندم بودیم کاه را نیز به دست میآوریم.
وی با بیان اینکه دو نوع لذت در زندگی داریم ابراز داشت: ما در زندگی خود با دو نوع لذت دینامیک و دیگری استاتیک روبه رو هستیم که خود این لذایذ دلیل بر زندگی کردن و ادامه حیات ما است.
عضو هیئت علمی گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: لذت زندگی زناشویی اگر نباشد ازدواج و ادامه نسل دادن بی معنا خواهد بود.
دبیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به سلامت و اهمیت آن در زندگی خاطر نشان کرد: هر انسانی دارای چهار Q در زندگی است متشکل از AQ، EQ،IQ و SQ که تمام این چهار Q در انسان با هیجان سرو کار دارند.
وی با بیان اینکه کنترل هیجان یعنی برقراری تعادل درمان احساسات خود گفت: به فرموده علما افراط در شهوت، غضب و فکر موجب ایجاد مشکلات در انسان میشود.
حد وسط احساسات میتواند انسان را نجات دهد
تابعی با اشاره به ایجاد تعادل میان احساست و هیجانات ابراز داشت: اگر انسان بتواند حد وسط احساسات را به دست آورد بر اساس فرمایش علما حد وسط شهوت؛ عفت، حد وسط غضب؛ شجاعت و حد وسط فکر؛ حکمت است.
دبیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: در انسان AQ،EQ وIQ ارثی هستند و زیر مجموعه SQ یا همان هوش معنوی میشوند.
وی با بیان انکه باید برای رسیدن به ویژگی های بدنی به شناخت رسید گفت: برای حفظ تعادل هیجانی و تعادل علمی در بدن نیاز به شناخت از خود داریم و اگر خود را به خوبی بشناسیم درک نیازها موجب تعادل هیجان ها میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به توانایی انسان در شناخت خود ابراز داشت: هر انسانی میتواند ویژگیهای اناتومیک خود را بشناسد و بر اساس اراده خداوند به خود باوری برسد.
SQ در زندگی انسانها به رنگ آبی، شفاف و فارغ از پنهان کاری است
تابعی با بیان اینکه چهار Q انسانها در مداری قبال تعریف میباشند افزود: در این دایره AQ سفید رنگ و در مرکز دایره است، EQ دور بعد را تشکیل داده سیاه رنگ است و برای فرد مشخص نبوده و مبهم است زیرا این Q مربوط به هیجانات زمانی فرد است که قابل پیشبینی نیست.
وی ادامه داد: IQ نه سفید ات و نه سیاه بلکه زرد رنگ و دایره سوم را شکل داده و بینابین است؛ اما SQ همان شناخت انسان نسبت به میزان معرفت و پشتکار وی که قابل شناخت است.
دبیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز داشت:SQ به رنگ آبی است واضح و شفاف که قابل پنهان کاری و رنگ بازی انسان نیست و هیجانی معنوی است.
این استاد دانشگاه گفت: باید دانست با کنترل هیجانات میتوان از بیماری پیشگیری و یا در درمان بیماری موفقتر بود.
پزشک نیازمند کنترل هیجانات خود است
تابعی با بیان اینکه پزشک در صورت ناتوانی برکنترل هیجان خود نمیتواند موفق باشد بیان داشت: هنگامی که بیمار نتواند هیجان خود را در خصوص درد کنترل کند نیاز دارد تا پزشک او را آرام کند؛ اما پزشکی که خود نمیتواند سیستم هیجاناتش را کنترل کند بهترین عامل موفقیت را از دست داده است.
عضو هیئت علمی گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هیجانات ما معمولا در سمپاتیک یا پاراسمپاتیک مغزمان خود را نشان میدهد و اکثر این بیماریها و بروز هیجانات به دلیل کم کاری یا پر کاریهای هیجانی ما است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: در هفت شرح عطار آمده است که انسان اراده و اختیار خود را میتواند بر spirit روح، genetic ژنتیک، psycho روان، neuro عصب ecrino غدد، tmmuno ایمن و pharmacology دارویی داشته باشد.
وی در پایان با بیان اینکه دانشجو در ابتدای کار تدریس شما متوجه بار علمی تان میشود افزود: تلاش کنید با پشتوانه توان علمی و اخلاقی خود در میان دانشجویان خود دارای خضوع باشید.
تابعی خاطر نشان کرد: استاد باید در کنار ابهت علمی خود رحمانیت خداوندی داشته باشد به نحوی که تواب الرحیم باشد و عفو الرحیم نسبت به همه شاگردان باشد.
دبیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی در پایان بیان داشت: کلید حل تمام مشکلات ما در گفتن یک بسم الله الرحمن الرحیم است آن هم نه زبانی از روی نیت و اعتقاد و داشتن رحمانیت و رحیمی در کنار یکدیگر.