به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، علی اکبر سیاری عصر دیروز در جریان سفر به شیراز جهت افتتاح طرح استقرار شبکه جامع همگانی سلامت، در نشست خبری بیان داشت: بیشترین مبتلایان به بیماری واگیردار کرونا در عربستان، دبی، قطر، مصر و لبنان هستند و بیشترین مرگ و میر را در عربستان به همراه داشته است.
وی افزود: چند مورد در کرمان داشتیم که از طریق حجاج منتقل شد و معتقدیم مهمترین راه، پیشگیری است و همچنین تا کنون چند جلسه با سازمان حج و هلال احمر برگزار کردیم و آموزشهای لازم به همراه موارد پرخطر هشدار داده شده است که کنترل لازم برای شیوع این بیماری صورت گیرد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به طرح شبکه جامع همگانی سلامت تصریح کرد: این طرح برای جایگزینی پزشک خانواده نیست و در راستای آن اجرا میشود، طرح جامع و همگانی سلامت قرار بود تنها در یک شهر در هر استان اجرایی شود؛ اما در استانهای فارس و مازندران با توجه به استقرار و اجرای طرح پزشک خانواده، زیرساختی مناسب برای اجرای طرح جامع و همگانی سلامت در همه شهرهای استان داشتند و اکنون فارس در این کار پیشقدم شده است.
سیاری بیان داشت: در این طرح مدیریت سیستم برعهده مدیر شبکه بهداشتی و درمانی شهرستان بوده و سطوح سه گانه خدمات از پیشگیری تا بستری، در آن دیده شده است.
از 380 هزار مورد مرگ ثبت شده در سال 90، 92 هزار مورد براثر سکته قلبی بوده است
وی افزود: از 380 هزار مورد مرگ ثبت شده در سال 90، 92 هزار مورد براثر سکته قلبی، 43 هزار مورد بر اثر سکته مغزی، 30 هزار مورد بر اثر حوادث و 30 هزار مورد بر اثر ابتلا به انواع سرطان فوت کردهاند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت تصریح کرد: این اعداد نشان میدهد که اگر برنامهای برای پیشگیری نداشته باشیم، روند ادامه پیدا خواهد کرد، امروز تعداد بیماران مراجعه کننده به پزشکان بسیار زیاد است؛ بنابراین ضرورت توجه به اصل پیشگیری مورد تاکید است.
سیاری با ابراز رضایت از وضعیت اجرای طرح پزشک خانواده در استان فارس، آن را موجب افزایش قابل توجه سرانه بهداشت و درمان استانهای فارس و مازندران دانست و گفت: با آسیبشناسی طرح پزشک خانواده، تیم سلامت دیده شده در این طرح تکمیل و کار در قالب طرح جامع و همگانی سلامت دیده شده است.
وی با بیان اینکه در دولت قبل اعتبار تخصیص داده شده به طرح پزشک خانواده، به شکل کامل محقق نشد، گفت: در دولت یازدهم با توجه به افزایش قیمت حاملهای انرژی، تصمیم به افزایش اعتبارات درمانی و بهداشتی گرفته شد و این اعتبارات برای ادامه طرح جامع سلامت در بخش درمان، کفایت میکند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با بیان اینکه دولت چهار میلیون نفر عائله دارد، گفت: دولت احمدینژاد 75 میلیون نفر حقوقبگیری که ماهیانه 45 هزار تومان یارانه دریافت میکنند اضافه و در کنار آن هم تورم ایجاد شد و دولت یازدهم هم باید این راه را ادامه میداد، اگرچه دولت میزان یارانه را افزایش نداد و با افزایش قیمت حاملهای انرژی تلاش کرد تا بخشی از درآمد حاصله را به درمان و بهداشت اختصاص دهد.
سیاری خاطرنشان کرد: در موضوع بهداشت هم یکدرصد از مالیات ارزش افزوده باید به این بخش اختصاص داده شود که بخش عمدهای از آن صرف ارتقای خدمات ارائه شده به روستائیان شده است، پزشک خانواده هم در بودجه ردیف 2028 میلیارد تومانی دارد.
ایران در منطقه مدیترانه شرقی در برخی شاخصهای بهداشت وضعیت بسیار خوبی دارد
وی با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت طی سالهای گذشته تحولات رو به بهبودی اتفاق افتاده است، کاهش قابل توجه مرگ و میر مادران و نوزادان و افزایش امید به زندگی را از ثمرات اقدامات انجام شده دانست و گفت: در منطقه مدیترانه شرقی در برخی شاخصهای بهداشت ایران وضعیت بسیار خوبی دارد و در بعضی شاخصها نیز در مقایسه با بعضی کشورها زیاد خوب نیست.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت در عینحال لزوم انجام مقایسه وضعیت بهداشتی کشور را با در نظر گرفتن معیارهای گستره جغرافیایی و تعداد جمعیت، مد نظر قرار داد و بیان داشت: نمیتوان ایران را با کویت، دبی، امارات و بحرین مقایسه کرد، ایران شاید با ترکیه، پاکستان و مصر قابل مقایسه باشد.
سیاری با قبول اینکه در سیستم بهداشتی و درمانی، جانمایی نیروها در سطوح مختلف به شکل مناسبی انجام نشده است، گفت: در کل این موضوع در کشور ما در همه بخشها و موضوعات دیده میشود، جاییکه متولی سلامت مردم وزارت بهداشت و درمان است، آموزش و پرورش و ارتش و سپاه هم بیمارستان ایجاد کرده و به درمان بیماران میپردازند.
بیماری کرونا تنها نیازمند پیشگیری و مراقبت است
وی در پایان گفت: تا 10 روز گذشته شیوع این بیماری در ایران را نداشتیم و اگر فردی مشکوک این بیماری باشد باید تا نهایی نشدن نتیجه آن در بیمارستان تحت مراقبت باشد./180ب1/