به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، در ابتدای این نشست، دکتر خلیل رنجبر معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: سیاست های جدید وزارت علوم در راستای حمایت از فرصت های مطالعاتی است و معاون پژو هشی وزارت علوم بر انجام این سفرها برای اعضای هیات علمی به منظور کسب تجارب و تبادل آرا و نظرات تاکید دارند.
دکتر رنجبر گفت: در خصوص دانشجویان نیز همین تاکید وجود دارند و امسال سهمیه 18 بورس برای دانشجویان دکتری به دانشگاه شهید چمران اهواز اختصاص یافته است از این رو لازم است دفتر همکاری های علمی بین المللی فعال تر شود و از این فرصت استفاده کنیم.
خاطرنشان کرد: در سال گذشته به دلیل مشکلات ارزی و اخذ ویزا متقاضی از دانشگاه برای بورس نداشتیم. امسال وضعیت بهتر شده و فضا بازتر شده و این امکان وجود دارد و وزارت نیز تشویق و حمایت می کند بنابراین فرصتی است که اگر همکاران متقاضی داشته باشیم برای بورس شدن آنها اقدام کنیم.
وی برگزاری کارگاه و سخنرانی، شرکت در مجامع بین المللی، دعوت از دانشگاه های خارجی را از جمله مواردی ذکر کرد که باید بیش از گذشته توسط دفتر همکاری های علمی دانشگاه پیگیری شود.
همچنین دکتر جلیلی فر با تشکر از معاون پژوهشی و همکاری ایشان در مدت تصدی این مسئولیت در دفتر همکاری های علمی، به ارائه گزارشی از مدت سه سا ل و 8 ماه حضور خود در این دفتر پرداخت و گفت: در این مدت، دوره ای روال عادی و نرمال را در دفتر داشتیم اما در دوره ای شاهد رکود فعالیت های دفتر همکاری ها به خاطر مسائل سیاسی و کاهش روابط با خارج از کشور بودیم که امیدوارم اکنون با تغییر شرایط در کشور و تبعا در جامعه شاهد پیشرفت بیشتر دفتر باشیم.
وی با اشاره به سفرهای کوتاه مدت، افزود: 70 تا 100 سفر کوتاه مدت (کنفرانسی) در بعضی سال ها به خارج از کشور داشتیم که تقلیل یافت در برخی سال ها تا 6 سفر که در همان سال در دانشگاه علم و صنعت به صفر رسید که رونق این سفرها می تواند تغییر عمده ای در روند علمی و ارتباطات علمی ایجاد کند.
دکتر جلیلی فر در خصوص فرصت های مطالعاتی طولانی مدت نیز اظهار داشت: به دلایل نامشخص در دانشگاه ما از آنها استقبال نمی شود. امیدوارم با بسته های تشویقی که دانشگاه برای اعضای هیات علمی اختصاص می دهد، این سفرها فعال تر شود.
وی درباره تفاهم نامه های دانشگاه شهید چمران با دیگر دانشگاه های خارج از کشور نیز اظهار داشت: امیدوارم تفاهمنامه ها ادامه یابند و به قرارداد تبدیل شوند مهمترین آنها تفاهمنامه با دانشگاه پیکاردی ژول ورن فرانسه است که امضا شده و باید ادامه یابد به قرارداد تبدیل شود تا شاهد مراودات علمی با این دانشگاه بزرگ باشیم.
مدیر پیشین دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه شهید چمران تفاهم نامه بصره و میسان را از جمله تفاهم نامه هایی ذکرکرد که به دلایل سیاسی به اجرا در نیامده و تاکید کرد: با توجه به اعلام غیر رسمی وزارت علوم، امکان جذب دانشجو و ارتباطات علمی با این دانشگاه ها وجود دارد و دکتر رعایایی سرپرست دانشگاه قرار است مسئله را پیگیری کنند. اگر این مشکل حل شود حجم قابل توجهی دانشجو از میسان و بصره می توانیم جذب کنیم.
دکتر جلیلی فر تفاهم نامه با دانشگاه آیدین استانبول و استان آستراخان روسیه را یادآور شد و بر اجرای آنها و ایجاد کرسی زبان روسی در دانشکده ادبیات که زمینه گسترش این دانشکده به دو دانشکده مجزا را فراهم می کند، تاکید کرد.
همچنین دکتر کریم لویمی مطلق مدیر جدید همکاری های علمی بین المللی دانشگاه با تشکر از حسن ظن هیات رئیسه برای واگذاری این مسئولیت اظهار داشت: برنامه کاری من، ادامه کارهای مدیریت قبل است و البته کارهای جدیدی نیز پیش بینی شده که با توجه به بازشدن فضای سیاسی امکان انجام آنها میسر است.
وی با بیان اینکه دفتر روابط بین الملل، دریچه میان دانشگاه با جهان خارج است، وظیفه اصلی این دفتر ارائه تصویری از قابلیت ها و توانمندی های علمی پژوهشی اساتید عنوان کرد تا بدین ترتیب موجبات آشنایی و علاقه مندی دانشگاه ها و موسسات خارجی برای برقراری مراوده علمی و جذب دانشجوی خارجی فراهم آید.
دکتر لویمی مطلق در عین حال تاکید کرد: توانمندی های آموزشی و پژوهشی اعضای هیات علمی باید تا حدی از استانداردهای بین المللی برخوردار باشد تا به پشتوانه آن دفتر بتواند با دانشگاه های خارجی وارد رابطه علمی شود و دانشجوی خارجی جذب کند.
وی راه اندازی و تکمیل پورتال دانشگاه به زبان انگلیسی که توسط دکتر جلیلی فر آغاز شده بود را مهم ترین اقدام این دفتر عنوان کرد و گفت: این مهم با همکاری برخی اساتید گروه زبان تا آخر شهریور به اتمام می رسد.
مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه یادآور شد: با توجه به بازشدن فصل جدید در مناسبات کشورمان با جامعه بین الملل، این دفتر در نظر دارد روابط خود را در زمینه عقد قراردادها و تفاهم نامه ها ادامه و مراوده علمی با دانشگاه ها را بیش از پیش گسترش دهد و تفاهم نامه هایی که به دلایلی مسکوت مانده احیا نماید.
اخذ نمایندگی از یکی از دانشگاه های مجری تافل دیگر برنامه ای بود که دکتر لویمی مطلق عنوان کرد و گفت: در صورت تحقق این برنامه، هم درآمد خوبی برای دانشگاه دارد و هم جایگاه اجتماعی ما را بالا می برد.
در پایان این نشست، با اهدای یک جلد کلام ا... مجید از زحمات و تلاش های دکتر جلیلی فر قدردانی و حکم انتصاب دکتر لویمی مطلق به ایشان اعطا گردید.