به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، در يازدهم مهرماه 1336 نخستين پايه هاي دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي با افتتاح آموزشگاه عالي جنگل و مرتع توسط وزير كشاورزي در گرگان پي ريزي شد. اين آموزشگاه در سال 1355 به مدرسه عالي منابع طبيعي تبديل شد.
پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، در سال 1358 با موافقت وزارت كشاورزي و وزارت علوم، مدرسه عالي به وزارت علوم ملحق و زير پوشش دانشگاه مازندران به دانشكده منابع طبيعي تبديل شد.
تا اين زمان شش دوره جنگلداري( 1338 تا1343)، چهار دوره فوق ديپلم جنگل و مرتع (1345 تا1358) و چهار دوره ليسانس ناپيوسته در سه گرايش جنگل، مرتع و حفاظت خاك(1354 تا 1357) فارغ التحصيل شده بودند.
پس از انقلاب فرهنگي همزمان با بازگشايي مجدد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي در سال1361، در اين دانشكده چهار گروه آموزشي شامل جنگلداري، مرتع و آبخيز، چوبشناسي، صنايع چوب، شيلات و محيط زيست تشكيل شد. اين گروه هاي آموزشي در مقاطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته فعاليت داشتند. آموزش دوره هاي كارشناسي با دايرشدن رشته هاي جنگلداري( 1360)، مرتع و آبخيز(1361)، چوب شناسي و صنايع چوب(1361) و شيلات (1364) آغاز شد.
دانشكده منابع طبيعي گرگان در سال 1367 به مجتمع دانشگاهي علوم كشاورزي و منابع طبيعي ارتقا يافت و از دانشگاه مازندران منفك شد. در سال 1371 اين مجتمع دانشگاهي به دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي تبديل شد و فعاليت اولين دانشگاه تخصصي كشاورزي و منابع طبيعي در ايران آغاز شد.
هم اکنون 9 دانشکده، شیلات و محیط زیست، مرتع و آبخیزداری، علوم جنگل، مهندسی چوب و کاغذ، صتابع غذایی، علوم دامی، تولید گیاهی، مهندسی آب و خاک و مدیریت کشاورزی در این دانشگاه فعال هستند، در اين دانشگاه 17 نشريه تخصصي به صورت ادواري و منظم منتشر مي شود كه 11 نشريه داراي درجه علمي پژوهشي، يك نشريه ثبت شده در اندكس ISI و يك نشريه با درجه علمي- ترويجي مي باشد.
دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان داراي هيات مميزه و هيات امنا مستقل است. توسعه تحصيلات تكميلي، توسعه دوره هاي ميان رشته اي، تقويت آزمايشگاه هاي تحقيقاتي، افزايش انتشارات علمي پژوهشي، بهبود كيفيت آموزش، ارتقای فعاليت هاي فرهنگي اجتماعي، افزايش كيفيت خدمات رفاهي، توسعه روابط علمي و فرهنگي با دانشگاه هاي داخل و خارج و افزايش فضاي كالبدي از مهمترين برنامه هاي آتي اين دانشگاه است.
این دانشگاه دو خوابگاه دارد که یکی به نام امام حسین(ع) مختص برادران است و چهار بلوک را شامل می شود با ظرفیت گنجایش 621 نفر و خوابگاه حضرت زینب(س) مختص خواهران که 10 بلوک را شامل شده و ظرفیت گنجایش 1380 نفر را داراست و تعرفه اجاره بها این فضاهای دانشگاهی طبق مصوبه صندوق رفاه دانشجویی تعیی می شود.
دانشگاه هم اكنون با دارا بودن 36 دوره كارشناسي، 58 دوره كارشناسي ارشد و 37 دوره دكتري در زمينه تعليم و تربيت نيروي انساني متخصص جهت فعاليت هاي تخصصي در زمينههاي خدماتي و توليدي در سطح منطقه اي و ملي در حال فعاليت است.
در اين دانشگاه در حال حاضر حدود 160 عضو هيات علمي به همراه بيش از 4000 دانشجو كه 60 درصد آن ها در رشته هاي تحصيلات تكميلي مشغول به تحصيل هستند، درحال فعاليت هستند.
لازم به ذکر است، این دانشگاه در زمینه فعالیت های فرهنگی و سیاسی نیز بسیار فعال است که سالانه تشکل های «بسیج دانشجویی» و «انجمن اسلامی» این دانشگاه با برگزاری برنامه های متعدد در قبال اتفاقات کلان کشوری و منطقه ای اتخاذ موضع کرده و فعالیت رسانه ای می کنند.