منصور احمدی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ایلام، دانشگاه را یکی از ارزشمندترین نهادهای علمی- فرهنگی و منبع پیشرفت جامعه عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بازوهای توانمند آموزش عالی کشور است که نقش بیبدیل و مهمی در تربیت نیروی متخصص دارد. امسال، دانشگاه آزاد رتبه اول را در تولید علم کسب کرد، تربیت نیروی انسانی یکی از کار کردهای اصلی این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه استان ایلام دارای هفت مرکز و واحد وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است، ادامه داد: تعداد کل دانشجویان این دانشگاه در استان بیش از 12 هزار نفر هستند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام دارای 22 رشته در مقطع کاردانی، 42 رشته در مقطع کارشناسی، 23 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 7 رشته در مقطع دکترا است، این مرکز آموزش عالی یکی از مجهزترین واحدهای آموزش عالی در استان است و در حال حاضر عرصههای جدیدی از پیشرفت را در راستای اهداف سند توسعه آموزش عالی در حوزه تحصیلات تکمیلی و دکتری را تجربه میکند.
معاون آموزش دانشگاه آزاد ایلام نیازسنجی مخاطبان در استان را مهمترین اولویت برنامه آموزشی این واحد برای ایجاد رشتههای جدید دانست و افزود: رشتههای دکتری شامل روانشناسی عمومی، باستان شناسی، زبان شناسی، شیمی تجزیه، زراعت، اصلاح نباتات، مدیریت مالی و ترویج کشاورزی و رشتههای ارشد شامل فقه و مبانی حقوق، روانشناسی بالینی و عمومی، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، حسابداری، مدیریت، علوم سیاسی، زبان و ادبیات عرب، زبان انگلیسی، زبان شناسی همگانی، حقوق جزا، خاک شناسی، کشاورزی در سه گرایش و باستان شناسی هستند.
احمدی در خصوص کیفیت آموزش در دانشگاه آزاد گفت: در دهه جاری، سیاست این دانشگاه افزایش کیفیت آموزش و پژوهش است که دراین راستا با جذب هیئت علمی کارآمد و توانمند، تجهیز آزمایشگاهها، کتابخانهها، و کلاسهای درس به وسایل کمک آموزشی اقدامات مناسبی انجام گرفته، دانشگاه آزاد ایلام با آمادگی و برنامهریزی لازم، امکانات مورد نیاز برای پذیرش و ثبت نام مقاضیان بیشتر را فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود در سال جاری تعداد پذیرش دانشجو در همه مقاطع نزدیک به ۲۰۰۰ نفر باشند که از این تعداد ۱۰۰۰ نفر تحصیلات تکمیلی و دکترا و ۱۰۰۰ نفر نیز در مقطع کاردانی و کارشناسی تحصیل خواهند کرد.
معاون آموزشی واحد ایلام با بیان اینکه یکی از سیاستهای کلان دانشگاه، تجمیع پردیسهای علوم و تحقیقات با دانشگاههای مادر در استان بود، ادامه داد: بر اساس توافق دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت علوم در راستای کادر هیات علمی و مصوب نمودن رشتهها، اقداماتی صورت گرفت، ایجاد رقابت منفی در داخل دانشگاه آزاد اسلامی و پردیسهای علوم تحقیقات با دانشگاه مادر باعث شده بود که از لحاظ ساختار اداری و آموزشی مستقل از هم عمل کنند؛ بنابراین با یک پارچه شدن مدیریتها و حذف پستهای موازی هزینههای اضافی دانشگاه به شدت کاهش یافت؛ ذکر این نکته لازم است که تمام کارکنان و اعضای هیات علمی پردیسها از دانشگاه خارج نشدهاند و هم اکنون همان وظایف قبلی خود را انجام میدهند.
احمدی با تاکید بر این مطلب که دانشگاه تعهدی در قبال تامین خوابگاه برای دانشجویان پسر ندارد، تصریح کرد: با این وجود هیچ دانشجوی دختر متقاضی نیست که بدون خوابگاه باشد، یکی از اقدامات دانشگاه ایجاد امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان میباشد که در این راستا خوابگاه دخترانه الزهرا با ظرفیت بیش از 700 نفر برای دانشجویان دختر تمهید شده است، علاوه بر آن چهار دستگاه اتوبوس به صورت قراردادی جهت تسریع در ایاب و ذهاب دانشجویان خوابگاه مذکور به خدمت گرفته شده است.
وی بیان داشت: برای اینکه هیچ دانشجوی دانشگاه آزاد به خاطر مشکلات مالی، از تحصیل محروم نشود با تقسیط و تخفیف شهریه و پرداخت وامهای درازمدت و کوتاه مدت به دانشجویان در جهت پرداخت شهریه کمک میکنیم، شهریه رشتههای تربیت بدنی این دانشگاه به 50 درصد کاهش یافته است؛ اما در مجموع برای سال جاری، شهریههای دانشجویان در مقاطع مختلف 15 درصد افزایش پیدا کرده است که این افزایش در رشتههای کارشناسی ارشد 17 درصد و در رشتههای پزشکی 30 درصد است.