به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو"از شیراز ، كودكي كه از عارضه كرانيوسينوستوز رنج مي برد توسط گروه جراحي مغز و اعصاب كودكان دانشگاه علوم پزشكي شيراز، براي نخستین بار در جنوب كشور به روش جديد و با كمك اندوسكوپ در بيمارستان نمازي این شهر تحت عمل جراحي قرار گرفت.
اين كودك كه از عارضه بد شكلي جمجمه رنج ميبرد با حضور تيم جراحي و تيم بيهوشي در بيمارستان نمازي با كمك اندوسكوپ(Endoscopic Assisted )با موفقيت تحت عمل جراحي قرار گرفت.
دكتر مسعودي، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سرپرست بخش جراحي مغز و اعصاب امروز در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: اگر يك يا تعدادي از درزهاي جمجمه در هنگام رشد در سالهاي اوليه زندگي (بويژه سال اول)، زودتر از موعد بسته شوند، موجب ميشود تا رشد استخوان جمجمه در يك يا چند جهت با محدوديت مواجه شود و بنابراين شكل سر شيرخوار نا متقارن و يا غيرطبيعي خواهد شد که اين بيماري كرانيوسينوستوز (craniosynostosis ) نام دارد.
وی اظهار داشت: این بیماری عوارضي بر روي كاركرد مغز در حال رشد كودك دارد و همچنين دارای عوارض ظاهري است، كه از نظر رواني روي فرد تاثیر ميگذارد و بر این اساس تشخيص و درمان به موقع آن از اهميت به سزايي برخوردار است.
مسعودي گفت: در روشهاي درمان قبلي، جراحي اين عارضه به صورت عمل باز و با عوارض زيادي از قبيل طولاني بودن مدت عمل، خونريزي شديد و در مواردی مرگ بيمار بر اثر خونريزي و عفونت همراه بود و همچنین بیمار پس از جراحی به مدت طولاني بستري میشد و هزينه جراحی نیز بالا بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در روش درمان جديد، ترميم اين ناهنجاري با كمك اندوسكوپ (Endoscopic Assisted) صورت مييرد كه داراي عوارض به مراتب كمتري از روش قبلي است، از جمله كاهش چشمگير مدت عمل به حدود 45 دقيقه، انجام عمل بدون خونريزي و بخيه كمتر، كاهش عفونت، كاهش طول مدت بستري بيمار به حداكثر 2 روز و كاهش هزينه.
وی وضعيت بيمار جراحی شده به شیوه جدید را مطلوب ارزیابی کرد و گفت : این بیمار در حال حاضر از بيمارستان مرخص شده و بعد از 15 روز جمجمه وی به حالت عادي باز ميگردد.
مسعودی در پايان اظهارداشت: با حمايت مسئولان و خيرين، اين بخش بیمارستان نمازی شیراز پتانسيل تبديل شدن به قطب جراحي مغز و اعصاب كودكان در ايران را دارد.