به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" از ایلام، رضا صحرایی در اختتامیه جشنواره حرکت که روز گذشته با حضور مسئولان استانی در دانشگاه ایلام برگزار شد، گفت: یکی از سیاستهای اصلی و راهبردی وزارت علوم ایجاد فضای نشاط علمی در دانشگاهها است؛ بنابراین برپایی جشنواره حرکت با حضور 30 انجمن علمی به عنوان یکی از فعالیتهای سرآمد در این دانشگاه محسوب میشود.
وی زمان کوتاه جشنواره و تاریخ برگزاری آن را از عیوب چهارمین جشنواره حرکت در دانشگاه ایلام عنوان کرد و افزود: با این وجود، یکی از شیرینترین لحظات عمر ریاست بنده در دانشگاه ایلام، حضور در میان دانشجویان و بازدید از غرفههای جشنواره حرکت بود، ملاقات چهره به چهره با دانشجویان و گفتگو با آنها به من انرژی و نیرو بخشید، از دیدن مقالات علمی- ترویجی دانشجویان کارشناسی شگفت زده شدم؛ اما ایرادی که میتوانم بر جشنواره حرکت امسال وارد کنم عدم حضور دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی به عنوان هادی و راهنما در بین دانشجویان مقاطع پایینتر بود.
رئیس دانشگاه ایلام با اشاره به سخنان رئیس جمهور در دانشگاه تهران مبنی بر اینکه باید فضای نشاط در جامعه به ویژه در مراکز آموزش عالی تعمیم داده شود، بیان داشت: دانشجو بودن به معنای گذراندن چند واحد تحصیلی و گرفتن مدرک نیست، عمدهترین و مهمترین سیاست وزارت علوم این است که فعالیتهای بخش آموزش و پژوهش را کیفیت ببخشیم، یکی از سیاستهای غلطی که در هشت سال گذشته اعمال شد توجه به رشد کمی و بیتوجهی به ارتقای کیفیت محصولات پژوهشی بود، آیا علم میتواند بدون داشتن کیفیت تاثیرگذار باشد؟
صحرایی با اشاره به کلام بنیانگذار کبیر انقلاب مبنی بر اینکه دانشگاه مبدا تمام تحولات جامعه و کارخانه آدم سازی است، تصریح کرد: اگر تحصیل کنندگان دانشگاهی به عنوان تاثیرگذارترین قشر جامعه برای مملک خودشان تصمیم نگیرند و راهبردهایشان را عملیاتی نکنند پس چه کسی میخواهد و میتواند جامعه ما را به سرمنزل مقصود پیشرفت رهنمون سازد؟ البته ما در شرایطی قرار گرفتهایم که بیپولی و کمبود بودجه حرف اول را میزند، سایه تحریمها بر اقتصاد ایران سنگینی میکند؛ اما نباید فراموش کرد که مدیر لایق به کسی اطلاق میشود که بتواند در شرایط سخت به خدمت بپردازد.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری همیشه بر رشد پایدار علمی کشور تاکید کردهاند، ایشان میفرمایند: با سرعتی خاص در حال صعود به قله هستیم اگر در میانه راه بایستیم یا از سراشیبی سقوط خواهیم کرد یا دچار عقب گرد خواهیم شد؛ بنابراین باید سرعت تحرکات خود را افزایش دهیم. تاکید بنده به دانشجویان و جامعه دانشگاهی این است که از خودشیفتگی و خودبزرگ بینی پرهیز کنند، کسانی که علم و آگاهیشان بیشتر است باید نسبت به دیگران فروتن و افتادهتر باشند.