به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، دانشگاه پیام نور مشهد دارای بیش از 18 هزار دانشجو در 42 رشته کارشناسی، 19رشته کارشناسی ارشد و هفت رشته دکتری در مساحتی بالغ بر 1700 متر مربع میباشد.
جهت بررسی مشکلات و معظلات این دانشگاه و فاصله موجود در رسیدن جایگاه این دانشگاه با اهداف از پیش تعیین شده گفتگویی تفضیلی با یکی از دانشجویان و نخبگان علمی دانشگاه پیام نور مشهد انجام دادیم.
اکبری، دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد در خصوص فضای کاری در دانشگاه پیام نور مشهد تصریح کرد: این دانشگاه مانند هر دانشگاه دیگری دارای نقاط مثبت و منفی بسیاری است.
وی ادامه داد: نمیتوان گفت صرفا این دانشگاه هیچ مشکلی ندارد همان گونه که نمیتوان گفت لبریز از مشکلات است؛ اما در کنار تمام نقاط مثبت و منفی برخی نکات وجود دارند که با کمی دقت و توجه دارای بار مثبت و شرایط بهتری برای دانشجو میشوند.
برتری دانشگاه پیام نور مشهد نسبت به دیگر دانشگاهها توان دانشجویان است
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه فضای کلی دانشگاه پیام نور را مثبت و مهمترین برتری این دانشگاه را به نسبت دیگر دانشگاههای استان، دانشجویان مستعد و دارای بار علمی بالای آن دانست و خاطرنشان کرد: برای دسته بندی کردن مشکلات میتوان از دو بعد بررسی خود را آغاز کرد.
اکبری ادامه داد: یک بعد استانی و دیگر بعد کشوری که به تهران بر میگردد که امید داریم به این مشکلات رسیدگی لازم صورت گیرد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: دانشگاه پیام نور دارای فرصتهای بسیار خوبی است و اگر کمی مسئولان این دانشگاه به پتانسیل جوانان دانشجوی خود ایمان آورند، مشکلات بسیاری که تنها به دلیل بی توجهی ایجاد شده حل میشود.
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه به بیان مشکلات موجود در این دانشگاه پرداخت و افزود: اولین و بزرگترین مشکل موجود در این دانشگاه افزایش شهریه به شکل دائم است و این در حالی است که متاسفانه افزایش امکاناتی به دنبال این افزایش هزینه نیست.
تهران بگوید در برابر افزایش شهریه چه تغییری در امکانات دانشگاه ایجاد میشود
اکبری با بیان این نکته که سئوال من از مرکز تهران و فراهانی این است که در برابر این افزایش هزینه که دارای رقمی نجومی است چه تغییری در امکانات این دانشگاه ایجاد میشود؟ افزود: افزایش شهریه دانشجویان به ترتیب در کارشناسی 14 هزارو 400 تومان، کارشناسی ارشد 80 هزار تومان و دکتری 120 هزار تومان است.
وی ادامه داد: اگر این رقمها را ضرب در تعداد دانشجویان کنیم مازاد بودجه به دست میآید و این رقم به جزء هزینهای است که هر دانشجو در ترم به عنوان واحد درسی و شهریه ثابت و متغیر خود دارد به مرکز در تهران واریز میکند.
این فعال دانشجویی در ادامه با بیان این نکته که آیا نباید از این رقم نجومی دانشجو نیز بهرمند شود و تغییری را در امکانات دانشگاه و یا سطح اساتید دانشگاهی مشاهده کند؟ گفت: آیا باید بودجه دانشگاه بر اساس تصمیم هیئت رئیسه و یا هیئت امنای دانشگاه بالا و پایین شود؟ آیا عادت کردن به بالا بردن هزینه همه ساله بدون دلیل رفتاری اسلامی است؟
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد این رفتار را نادرست دانست و خطاب به مسئولان دانشگاه پیام نور مشهد افزود: اگر بنا میشد از هزینهای که همه ساله مسئولان از خانوادههای دانشجویان دریافت میکنند در کنار اضافه شهریهها در قالب افزایش شهریه، دانشجو بهره ببرد اکنون مشکل امکاناتی در هیچ دانشگاهی وجود نداشت.
برخی دانشجویان برای پرداخت شهریه خود دستفروشی میکنند
اکبری در ادامه از پرداختن برخی دانشجویان به شغلهای کاذب جهت فراهم کردن شهریه دانشگاه خبر داد و بیان کرد: من به چشم خود میبینم برخی دوستان را که حتی در کنار خیابان در حال فروش اغلامی جهت تامین نیاز خود در خصوص شهریه دانشگاه هستند و این برای ما بسیار سخت است.
وی بالا بردن شهریه دانشگاهی را در برابر بار علمی پایین محتوای دانشگاهی را نوعی فروش مدرک دانست و ادامه داد: این افزایش هزینه در حالی صورت میگیرد که بار علمی دانشگاه در همان جایگاه 30 سال قبل است و کتبی در دانشگاه تدریس میشود که نویسنده آن سالها است فوت کرده و حتی نظریهاش در دنیا منسوخ شده است.
این فعال دانشجویی سیستم قانونی دانشگاه پیام نور مشهد را مشکل بزرگ دیگر این دانشگاه دانست و تاکید کرد: متاسفانه قانونی را برای دانشگاه پیام نور لحاظ کردهاند که تنها دست و پای دانشجو را بسته است و هر چه میگویی تنها یک پاسخ میشونی که قانون سیستم پیام نور این اجازه را نمیدهد.
دانشگاه پیام نور مشهد وام کمک شهریه دانشجویی برای همه دانشجویان ندارد
اکبری در ادامه به وام دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد اشاره داشت و با انتقاد از نبود وام شهریه دانشجویی خاطرنشان کرد: چرا باید دانشگاه آزاد به دانشجوی خود 20 میلیون تومان وام ازدواج دهد در حالی که دانشجوی دانشگاه پیام نور مشهد وام کمک شهریه دانشجویی برای همه دانشجویان ندارد!
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد ادامه داد: دانشجوی دانشگاه پیام نور مشهد تنها 250 هزار تومان وام کمک هزینه دانشجویی دریافت میکند؛ اما این وام به همه دانشجویان تعلق نمیگیرد زیرا 22هزار دانشجو را نمیتوان با 110میلیون تومان بودجه وام دانشجویی در یک ترم حمایت کرد.
وی در ادامه با انتقاد از ممانعتهای مسئولان دانشگاه در برگزاری اردوی دانشگاهی تصریح کرد: از جمله قوانینی که در دانشگاه پیام نور مسئولان خصوصا مسئولین فرهنگی بر آن تاکید زیادی دارند برگزار نشدن اردوی دانشگاهی است و مجوز برگزاری اینگونه اردوها را به سختی میدهند.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که تنها دانشجویان ورودی جدید را در ابتدای سال به اردو میبرند گفت: در ابتدای ورود به دانشگاه یک اردوی کوتاه یک یا دو روزه از سوی دانشگاه برگزار و دیگر در طول چهار سال دانشگاه به دلیل مشکلات بودجهای و قانون نمیتوانید رنگی از اردوی دانشگاهی را ببینید.
کمبود اردوی تفریحی در طول دوران تحصیل در میان دانشجویان احساس میشود
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد برگزاری اردوی علمی در کنار اردوی تفریحی را نیاز دانشجویان دانست و خاطرنشان کرد: مسئولان به جای اینکه بگویند قانونی برای برگزاری اردو نداریم ضوابط برگزاری یک اردوی سالم را برای دانشجویان دختر و پسر به طور مجزا بیان و شرایط ایجاد آن را فراهم کنند تا با دوستان خود در پایان دوران تحصیل خاطرهای از یک اردوی دانشگاهی داشته باشیم.
اکبری در ادامه به اعضای تشکیل دهنده شورای فرهنگی انتقاد کرد و افزود: بسیاری از طرحهایی که تشکلهای دانشجویی بیان میکنند در شورای فرهنگی دانشگاه به شکل سلیقهای و یا به دلیل نداشتن اشراف اطلاعاتی و علم لازم در میان افراد این اعضاء مصوب نمیشود.
نباید طرحهای دانشجویان به شکل سلیقهای از سوی شورای عالی فرهنگی لغو شود
وی ادامه داد: به نظر من باید یک کارشناس و استاد از هر رشته در شورای فرهنگی دانشگاه وجود داشته باشند که نیازهای واقعی دانشجو در هر رشته را بدانند و بر اساس این نیاز سنجی مجوز انجام یا رد برنامه را بدهند.
این فعال دانشجویی در ادامه با بیان این نکته که 10 یا 12 نفر در شورای فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد قبولی و یا رد درخواستهای دانشجویی را بر عهده دارند، تصریح کرد: در این جمع علاوه بر ریاست دانشگاه، حراست، مسئول فرهنگی و غیره سه دانشجو از جمله مسئول بسیج دانشجویی، دبیر شورای دبیران انجمنهای علمی و دبیر انجمن اسلامی دانشگاه حضور دارند.
اکبری از حضور دو استاد رشتههای برق و شیمی در شورای فرهنگی دانشگاه پیام نور مشهد خبر داد و افزود: این دو استاد در خصوص نیاز رشتههای هوا و فضا، حقوق و غیره توانایی نظر دادن ندارند؛ زیرا با نیاز این دانشجویان در ارتباط نیستند، اما مسئولان به این نکته توجه ندارند.
شهریه فرهنگی دانشجویان کجا مصرف میشود؟/چرا نام دانشگاه ارزش دانشجو را مشخص میکند نه علم او
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه افزود: سرانه مصوب فرهنگی در این دانشگاه در سه محور فرهنگی، علمی و پژوهشی مورد استفاده قرار میگیرد و تقی زاده به عنوان مسئول استانی باید به این سئوال جواب دهد تا برای دانشجویان شفاف شود.
معاون ارزیابی شورای دبیران انجمنهای علمی دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه با بیان این نکته که تعداد دانشجویان ما با فردوسی مشهد تقریبا برابر است؛ اما شایسته سالاری در این میان گم شده، خاطرنشان کرد: صرفا اسم دانشگاهها در کشور جایگاه دانشجو را تعیین میکند و ما میبینیم دانشجویان هوا و فضا در این دانشگاه تا چه اندازه از دانشجویان دیگر جلوتر هستند.
وی در ادامه با بیان این نکته که چرا باید سرنوشت دانشگاههای پیام نور وابسته به تهران باشد و اختیاری از خود نداشته باشند؛ ادامه داد: اگر بودجه این دانشگاه در دست مسئولانش در استان باشد بسیاری از مشکلات به راحتی رفع میشود و نیازی به مطرح کردن آن با تهران نیست.
اکبری، تهران را نسبت به مشکلات این دانشگاه ناتوان دانست و گفت: ما نسبت به این سیاست معترض هستیم، باید مشکلات دانشگاههای استان به شکل بومی حل شود و امیدواریم تهران این اجازه را به دانشگاههای پیام نور مانند دیگر دانشگاهها بدهد.
چرا برنامههای سیاسی لغو مجوز میشوند
دبیر انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه پیام نور مشهد در ادامه ضمن بیان این مطلب که این دانشگاه نیاز به یک امام جماعت اهل دل دارد نسبت به فضای سنگین نماز جماعت دانشگاه انتقاد کرد و گفت: چرا باید مسئولان گذشته دانشگاه برخی اوقات نقش امام جماعت را ایفا و به نحوی رفتار کنند که دانشجو را از نمازخانه فراری دهند؟
این فعال دانشجو محدود شدن دانشگاه در مباحث سیاسی را از دیگر مشکلات این دانشگاه دانست و خاطر نشان کرد: متاسفانه رفتار مسئولان دانشگاه به نحوی است که پس از اینکه تا حدی روند دعوت سخنرانان کشوری در مباحث مناسبتی و یا سیاسی را جلو میبریم در دقیقه 90 اعلام میکنند باید این برنامه لغو شود.
وی گفت: ما برنامهای داشتیم تا جلیلی، قالیباف و وزیر امور خارجه را به دانشگاه دعوت کنیم و ابن دعوتها از سوی این افراد تقریبا مورد قبول واقع شد؛ اما در لحظه آخر بدون دلیل این برنامه را امور فرهنگی آن زمان دانشگاه لغو کرد.