به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، عباس سلیمینمین، رئیس دفتر مطالعات تدوین تاریخ ایران که شب گذشته در نشستی به مناسبت سالگرد صدور پیام امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل بسیج دانشجو و طلبه در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد، با بیان اینکه بسیج به معنای سامان دادن امکانات یک ملّت در مسیر اعتلای جامعه و برخورد با تهدیدات است، بیان داشت: امام راحل در طول نهضت، تلاش میکردند که امت را متوجه ذخیرهها و توانمندیهایی بالقوهای که دارا بودند، بکنند؛ به عبارتی امام میخواستند مردم را بسیج کنند که توانستند این کار را به نحو احسن انجام دهند.
فرمان دستور بسیج دانشجو و طلبه از سوی امام(ره)، فرمانی بسیار مهم است
وی درخواست امام (ره) به دو کانون تولید فکر و اندیشه یعنی حوزه و دانشگاه را مبنی بر شکلگیری بسیج در آن دو مکان را موضوعی بسیار مهم دانست و افزود: دشمن ابتدا خواست که انقلاب اسلامی را از طریق جنگ نظامی و نبرد سخت از بین ببرد که در این نوع نبرد، تشخیص مرزها، دشمن و صفوف کار خیلی سختی نیست و بعد از نوجیه تهدید، به راحتی میتوان جهت مقابله با این تهدید به یک وفاق جمعه رسید و مردم را در برابر آن بسیج کرد.
امام (ره) به خوبی از ظرفیت و ذخایر درونی کشور در بسیج کردن مردم استفاده کردند
رئیس دفتر مطالعات تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه هر کشور دارای یک سری امکانات و ذخایر است، گفت: کشوری که بتواند خود را متکی به ذخایر، امکانات و توانمندیهای خود بکند، موفق تر خواهد بود و دیدیم که چگونه امام راحل در جریان جنگ تحمیلی از این ذخایر به خوبی استفاده کردند و مردم را به صحنه آوردند.
فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه از سوی امام (ره)، متناسب با تغییر رویکرد دشمن بود
سلیمی نمین با تاکید بر این موضوع که ما باید متناسب با شرایط زمانه و در تقابل با مشی دشمن از ذخایرمان استفاده کنیم، گفت: امام (ره) فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را متناسب با تغییر شیوه و مشی دشمن که به تقابل با انقلاب در حوزه فرهنگی و اعتقادی آمده بود، صادر کردند تا تهدید جدید برای ملت روشن شود.
وی در توضیح تهدید فرهنگی علیه انقلاب گفت: تهدید جدید، آرام آرام اندیشه و اعتقادات مردم را مورد هدف قرار می داد که به آن استحاله فکری میگویند.
تولیدات ما در برابر نبرد فرهنگی – فکری دشمن بسیار ناچیز بوده است
این پژوهشگر مسائل سیاسی با بیان اینکه صحنه نبرد فرهنگی – فکری دارای پیچیدگی و ظرافت های خاصّ خود است و افراد در این حوزه هم درک مناسبی از تهدید موجود را ندارند، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد تولیدات ما در برابر تهدیدات فرهنگی دشمن بسیار ناچیز بوده است که در این زمینه باید احساس نگرانی داشته باشیم.
سلیمی نمین افزود: اگر تغذیه فکری جامعه توسط خودی ها صورت نگیرد، این کار توسط کسانی که هویت ما را مورد هدف قرار داه اند انجام می شود.
وی با اشاره به شبهاتی که برخی در تاریخ انقلاب ایجاد کردهاند، گفت: به عنوان مثال اگر کسانی در حوزه تاریخ انقلاب، شبهاتی ایجاد کنند و به آنها پاسخ داده نشود، نگاه جامعه به انقلاب نه تنها تغییر می کند؛ بلکه ممکن است انقلابیون مورد سوال هم قرار گیرند و اینجاست که امام خمینی تهدید جدید را خوب درک کردهاند و از دانشگاه و حوزه میخواهند که به مقابله با آن بپردازند.
اشراف دانشجویان بسیجی نسبت به تحولات پیرامونی خود و تهدیدات دشمن، ضروری است
این پژوهشگر مسائل سیاسی با تاکید بر لزوم اشراف دانشجویان بسیجی نسبت به تحولات پیرامونی خود و تهدیدات دشمن، تصریح کرد: اشراف دانشجویان بسیجی نسبت به تحولات پیرامونی خود و تهدیدات دشمن لازمه کار است و اگر این اشراف وجود نداشته باشد نمی توان نقش آفرینی کرد و به جامعه هشدار داد.
قدرت تمدنسازی، مهم ترین علت هجمههای شدید دشمن علیه انقلاب اسلامی است
سلیمی نمین خود به تبیین علت هجمههای مختلف دشمن علیه انقلاب سلامی پرداخت و در این باره گفت: انقلاب اسلامی تمام مولفههای تمدنسازی را دارا است؛ از این رو تا قبل از رسیدن به نقطه اوج، مورد هجمه شدید که ناشی از یک ارزیابی دقیق از سوی دشمنان است، است قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: شاخصه تمدن سازی انقلاب اسلامی این است که یک الگوی جید را به بشریت عرضه کرده است؛ بنابراین از سوی اربابان بیشترین حمله به سوی آن میشود.
رئیس دفتر مطالعات تدوین تاریخ ایران گفت: اگر روزی صدام از تمام امکانات نظامی خود علیه انقلاب اسلامی استفاده کرد، امروز امروز عربستان میلیاردها هزینه میکند تا شبکههای ماهوارهای مسموم غربی به صورت مجانی در کشورهای اسلامی قابل پخش باشد تا این کشور ها از مدل تمدن سازی انقلاب اسلامی، الگو نگیرند.