به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، دکتر عباس زراعت، رئیس دانشگاه کاشان در گردهمایی بسیجیان دانشگاه کاشان با بیان اینکه علیرغم تمام دستاوردهای علمی، فنی و فرهنگی که تمدن جدید به ارمغان آورده، مشکلات زندگی اجتماعی، تشدید و نحوه اداره حکومتها نیز با مشکل مواجه شده و دستخوش تحولات اساسی شده، گفت: اگر تا چند قرن گذشته تهدیدات عمده محدود به سلاحهای سبک و نامتعارف میشد امروز سخن از تهدیدات فرهنگی، اخلاقی، هستهای، میکروبی، بیولوژیکی بیوتوریسم، بیوتکنولوژی، لیزری و غیره است.
وی با اشاره به اینکه گستردگی و تنوع تهدیدات جدید، وضعیتی را به وجود آورده که حتی کشورهای صاحب قدرت در صورت مواجه شدن با آن قادر نیستند با بکارگیری تمام توان خود و صرف هزینههای فوق العاده امنیت خود را برقرار نمایند اظهار داشت: این در حالی است که این کشورها با ورود به سایر عرصهها نوع متفاوتی از توانمندیها را حاصل کردهاند که بدون کمترین زد و خورد فیزیکی، اهداف خود را تعقیب مینمایند.
رئیس دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: این نوع اقدامات در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و سایر جنبههای اجتماعی برخی جوامع رسوخ یافتهاند، که در یک حرکت تدریجی میتواند به راحتی منافع کشورهای مختلف را مورد هدف قرار دهند. لذا نقش کمی و کیفی حضور مردم در صحنههای مختلف دفاع از منافع کشورها آشکار میگردد، به این معنا که ملتی میتواند مقتدرانه عمل نماید که از حمایت مردمی قویتر و حضور کمی و کیفی بیشتر مردم خود در ابعاد مختلف برخوردار باشد.
زراعت تنها راه رقابت در این کشمکش جهانی متوسل شدن به اراده و عزم مردمی بیان کرد و افزود: این نکتهای است که به بهترین شکل ممکن در کشور ما به عنوان بسیج و با ویژگیهای منحصر به فرد خود، محقق و متبلور گشته است.
وی خاطر نشان کرد: اگر ویژگیهای بسیجی در افراد تبلور و ظهور پیدا کند، قادر خواهند بود در همه عرصههای پژوهشی، فن آوری و علمی نقش آفرینی داشته باشند.
رئیس دانشگاه کاشان با بیان اینکه بسیج در دوران جنگ نظامی و دوران دفاع مقدس نقش به سزایی ایفا کرد، افزود: نقش فرهنگی بسیج از اهمیت فوق العادهای برخوردار است، زیرا در این عرصه بسیج از توانمندیها و استعدادهای بالایی برخوردار است.
زارعت اظهار داشت: فرهنگ عمومی یکی از آن بسترهای مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ همچنین محیط اداری و سازمانی، نیازمند فرهنگ قوی و پایداری است که بتواند سازمان را آمادهی تحولات بزرگ نماید.
وی به نقش اجتماعی و سازندگی بسیج اشاره کرد و افزود: زندگی بشر به طور فطری یک زندگی اجتماعی بوده و لازمهی تدوام آن همکاری و تعاون بین آحاد اقشار مختلف جامعه است و این راهبرد هنگامی محقق میشود که همه افراد دست به دست هم داده و هریک با وظیفه ی خود کاملا آشنا باشند.
رئیس دانشگاه کاشان اظهار داشت: بسیج به عنوان بخش اثرگذار در این جامعه قادر است نقش مهمی را در چرخه ی این تعاون همگانی ارزشمند بر عهده بگیرد.
زراعت نقش معنوی بسیج را حائز اهمیت دانست و افزود: معنویت حلقه مفقوده روزگار ماست که مانند اخلاق در عرصه زندگی جمعی و فردی ما به شدت کمرنگ شده است.
وی در پایان با بیان اینکه بسیج رنگ خدایی دارد، گفت: در زمان دوران دفاع مقدس ایثار و از جان گذشتگیهای رزمندگان رنگ خدایی داشت.