به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، اولین کرسی آزاداندیشی با موضوع " اسلامی شدن دانشگاهها " شب گذشته در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
این کرسی آزاداندیشی با تشکیل سه گروه که هرکدام از گروهها یکی از سندهای راهبردی در موضوع اسلامی شدن دانشگاهها را مورد بررسی قرار دادند.
گروه یک به سرپرستی یوسف فلاح به بررسی راهبرد 16 پرداخته بود، سرپرست گروه دوم خانم مددی زاده دانشجوی کارشناسی آمار و دین پژوه در حوزه علوم اسلامی بررسی کننده سند ارائه شده کمیته انقلاب فرهنگی و سرپرست گروه سوم روح الله سبزی دانشجوی ارشد علوم سیاسی بررسی راهبرد 10 و 14 از سنداسلامی شدن دانشگاهها و بررسی کلاسهای گروه معارف را بر عهده داشت.
در ابتدای این کرسی یوسف فلاح، سرپرست گروه اول آغازگر بحث بوده و با اشاره به اینکه ما در یک جامعه ایرانی با هویت اسلامی ایرانی زندگی میکنیم، گفت: هر جامعهای که خواستار بقا باشد، باید در همه زمینهها پیشرفت کند؛ زیرا یکجا ماندن باعث نابودی میشود و بحث جامعه الان هم پیشرفت براساس الگوی ایرانی اسلامی است.
وی ادامه داد: ذهن ما در وهله اول با شنیدن کلمه پیشرفت به سمت غرب میرود و اگر صد درصد غرب را قبول نداشته باشیم، حداقل واژه پیشرفت را در مقایسه با غرب میسنجیم.
فلاح با اشاره به اینگه سنگ بنای پیشرفت غرب استثمار جوامع دیگر است، تصریح کرد: غرب با استفاده از استثمار دیگر کشورها از قدرت علم وگشایش آنان استفاده میکند.
مددی زاده، سرپرست گروه دوم نیز با بیان این مطلب که "امروز دانش آموزید امروز دانشجویید و فردا گردانندگان این مملکت " و " امروز خود را بسازید امروز دانشگاه را بسازید"؛ "محیط دانشگاه را محیطی اسلامی و انقلابی کنید" ادامه دهند بحث بررسی جایگاه شادی و نشاط در دانشگاهها و رعایت اصول زیست محیطی در دانشگاهها خواهد بود.
وی ادامه داد: این موضوع به گونهای است که وقتی افراد وارد محیط دانشگاه میشوند باید فضای زیبا و با نشاطی را پیشرو داشته باشند.
مددیزاده با اشاره به اینکه تحقق این امر با کمک گرفتن از دانشجویان رشتههای مربوط مانند کشاورزی و باغبانی در زمینه فضای سبز دانشگاه و دانشجویان معماری در زمینه طراحی و معماریهای اسلامی خواهد بود.
روح الله سبزی، سرپرست گروه سوم نیز با اشاره به این عقیده که سنداسلامی شدن دانشگاهها نه تنها محقق نخواهد شد؛ بلکه ممکن است مضراتی را در زمینه اسلامی شدن وارد کند، گفت: این سند ظاهرا یک سند راهبردی است که هیچ راهکاری در زمینه اسلامی شدن ندارد.
وی ادامه داد: البته این موضوع مربوط به کلیات سند میشود نه در جزئیات آن.
این دانشجو با اشاره به وجود نقایصی در سند راهبردی اسلامی شدن دانشگاهها گفت: در این رابطه در سه وجه چرایی چیستی و چگونگی نقایص فراوانی وجود دارد که موجب عملیاتی نشدن این سند میشود.
سبزی بیان داشت: مرحله اول چیستی اسلامی شدن است؟ باید در این سند منظور شما از اسلامی شدن مشخص شود، مرحله دوم چرایی اسلامی شدن است؟ که باید بررسی شود که وضعیت حال حاضر در زمینه اسلامی شدن چیست؟ چه نواقصی دارد؟ و در مرحله سوم باید موئلفههای مطلوب اسلامی شدن ارائه شود و مزایای آن مطرح شود.
وی ادامه داد: کلیتی که گروه سوم در رابطه با اسلامی شدن دانشگاهها ارائه داد این است که دانشگاه اسلامی نمیشود مگر اینکه جامعه اسلامی شود.
حجتالاسلام قهاری داور این کرسی در پایان سخنان گروههای ارائه شده و در جمع بندی و داوری سخنان مطرح شده گفت: اسلامی شدن دانشگاهها بحث ارزشمندی دارد؛ آقای جوادی عاملی در کتاب منزلت عقل در هندسه معرفت دینی نوشتهاند؛ دانشگاه یک ظاهر دارد و یک باطن که در هر زمینه باید اسلامی شود.
وی افزود: اسلامی کردن دانشگاهها در زمینه ظاهری کار سختی نیست با برگزاری هیاتهای مذهبی یا دفن یک شهید ظاهر دانشگاه اسلامی میشود؛ اما مهم باطن و روح دانشگاه است که با علم اسلامی میشود همه علوم اسلامیاند.
قهاری با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط علوم دینی را مرتبط با اسلام می دانند، تصریح کرد: دین و اسلام در همه علوم نمود دارد و ما باید همه اساتید را در اینگونه کرسیهای آزاد اندیشی دعوت کنیم تا آنها هم مدرس هر درسی که هستند بدانند که یک نمود اسلامی در آن درس وجود دارد.